A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

“Fülöpök országa vagyunk” - újabb duzzadt fejű kutyát mentettek az állatvédők

2018. július 24., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Minden napra jut legalább egy, de gyakran több szomorú, megdöbbentő eset, ami bejárja a közösségi felületeket. És mennyi lehet, amiről nem is értesülünk, hány állat szenvedhet csendben, a segítség leghalványabb reménye nélkül…



"Fülöpök országa vagyunk" - írja az Állatmentő Szolgálat a közösségi oldalán egy újabb megdöbbentő állatkínzás kapcsán.

Mindannyiunk emlékezetébe beleégett szegény Fülöp tragikus története. Most pedig mintha kísértetet látnánk: az emberi felelőtlenségnek, rosszindulatnak újra áldozatául esett egy ártatlan kutya. Mintha Fülöpöt látnánk: kétségbeesett tekintet, többszörösére duzzadt fej és nyak - mégis halvány csóválással, amire utolsó erejéből futja, jelzi, hálás a segítségért. Minden borzalom ellenére még tud bízni, akar szeretni.

 

Hope nyakára túl szorosan feszült a kötél, ez okozta az ödémát
Hope nyakára túl szorosan feszült a kötél, ez okozta az ödémát

 

Hope-ra nagyon rossz állapotban talált rá a Remény Rabjai Állatvédő Egyesület: nyakába egy szorosan megkötött, ujjnyi vastag kötelet kötött valaki, ami már belevágott a húsába. A nyakán 2 cm mély vágás éktelenkedett, a szoros kötél miatt kialakult ödéma hatására feje hatalmasra dagadt. Szerencsére úgy néz ki, Hope-hoz időben megérkezett a segítség: az állatorvos már megoperálta, jók az esélyei a felépülésre.

 

A műtét után ébredezve már erőtlen farokcsóválással köszöntötte a gondozóit. Az Egyesület azt írja a Facebook oldalán, hogy nem hagyják annyiban az esetet, megteszik a szükséges jogi lépéseket.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért csikorgatja a kutya a fogait? Miért csikorgatja a kutya a fogait?
Szokatlan és meglepő, de kedvenceinknél is előfordulhat: a fogcsikorgatás. Mi okozza, mire utalhat, és mit tegyünk, ha észleljük kutyánknál?

Sérvek típusai, tünetei és felismerése kutyáknál Sérvek típusai, tünetei és felismerése kutyáknál
Leggyakrabban kölyökkorhoz köthetőek, ugyanakkor később is létrejöhetnek súlyos sérülés, trauma következtében. Mit kell tudnunk az állapotról és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vádat emelt az ügyészség egy férfival szemben, aki kölyökkutyáján töltötte ki a dühét Hírek - Címlapon
Vádat emelt az ügyészség egy férfival szemben, aki kölyökkutyáján töltötte ki a dühét
Tiltott állatviadal szervezőit fogta el a TEK Hírek - Címlapon
Tiltott állatviadal szervezőit fogta el a TEK