A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

“Fülöpök országa vagyunk” - újabb duzzadt fejű kutyát mentettek az állatvédők

2018. július 24., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Minden napra jut legalább egy, de gyakran több szomorú, megdöbbentő eset, ami bejárja a közösségi felületeket. És mennyi lehet, amiről nem is értesülünk, hány állat szenvedhet csendben, a segítség leghalványabb reménye nélkül…"Fülöpök országa vagyunk" - írja az Állatmentő Szolgálat a közösségi oldalán egy újabb megdöbbentő állatkínzás kapcsán.

Mindannyiunk emlékezetébe beleégett szegény Fülöp tragikus története. Most pedig mintha kísértetet látnánk: az emberi felelőtlenségnek, rosszindulatnak újra áldozatául esett egy ártatlan kutya. Mintha Fülöpöt látnánk: kétségbeesett tekintet, többszörösére duzzadt fej és nyak - mégis halvány csóválással, amire utolsó erejéből futja, jelzi, hálás a segítségért. Minden borzalom ellenére még tud bízni, akar szeretni.

 

Hope nyakára túl szorosan feszült a kötél, ez okozta az ödémát
Hope nyakára túl szorosan feszült a kötél, ez okozta az ödémát

 

Hope-ra nagyon rossz állapotban talált rá a Remény Rabjai Állatvédő Egyesület: nyakába egy szorosan megkötött, ujjnyi vastag kötelet kötött valaki, ami már belevágott a húsába. A nyakán 2 cm mély vágás éktelenkedett, a szoros kötél miatt kialakult ödéma hatására feje hatalmasra dagadt. Szerencsére úgy néz ki, Hope-hoz időben megérkezett a segítség: az állatorvos már megoperálta, jók az esélyei a felépülésre.

 

A műtét után ébredezve már erőtlen farokcsóválással köszöntötte a gondozóit. Az Egyesület azt írja a Facebook oldalán, hogy nem hagyják annyiban az esetet, megteszik a szükséges jogi lépéseket.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

"Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban "Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban
Még a kutyák is büszkén hirdették feliratos tábláikkal, hogy kiállnak a galgok mellett, akik oly sokat szenvednek az emberi kapzsiság miatt.

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Papilloma - a kutyáknak is lehetnek szemölcsei Papilloma - a kutyáknak is lehetnek szemölcsei
Furcsa dudorok a kutya szájában? Kerek vagy levélformájú kinövések végtagjain, talpán? A papillomák többnyire ártalmatlanok, de kellemetlenné is válhatnak, ha túlságosan megnőnek. Mit kell tudnunk róluk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. MTI Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vádat emelt az ügyészség egy férfival szemben, aki kölyökkutyáján töltötte ki a dühét Hírek - Címlapon
Vádat emelt az ügyészség egy férfival szemben, aki kölyökkutyáján töltötte ki a dühét
Tiltott állatviadal szervezőit fogta el a TEK Hírek - Címlapon
Tiltott állatviadal szervezőit fogta el a TEK