A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így jelentheted a szaporító-gyanús hirdetéseket Facebookon

2019. június 13., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A közösségi oldalak nyújtotta hirdetési lehetőségek sajnos könnyű utat kínálnak a szaporítóknak a vevőik megtalálására. Szerencsére van, amit tehetünk ellenük!



Sajnos ameddig kereslet van, addig kínálat is lesz, így valóságos szálmalomharcot vívnak az állatvédő szervezetek a szaporítókkal szemben. Könnyítene a dolgon, ha minimalizálni, még jobb esetben teljesen meg lehetne szüntetni azokat a felületeket, csatornákat, ahol a kölyökgyáras állatkínzók hirdethetik magukat, ahol megtalálják leendő vevőiket. Így talán előbb-utóbb elfogyna a kereslet, és nem érné meg többé kizsákmányolni az állatokat a könnyű pénz reményében. 


Nem olyan rég számoltunk be a jó hírről, hogy a népszerű apróhirdetési portál, a Jófogás szigorította az állatok eladásának feltételeit, ezzel is jobban szűrve a kétes helyről származó állatok hirdetéseit. 


A minap pedig a Hangya Közösség szúrta ki a Facebook ide vonatkozó frissítését.  A közösségi oldalon egész pontosan lehet jelenteni az olyan hirdetéseket, posztokat, melyeknél felmerül a gyanú, hogy illegális szaporítóval állunk szemben. 

 

 

Ide kattintva jelentheted a szaporító hirdetését
Ide kattintva jelentheted a szaporító hirdetését

 

Így jelezheted, hogy a hirdetésben állatot hirdetnek
Így jelezheted, hogy a hirdetésben állatot hirdetnek

 

 

Az alábbi lépéseket tehetjük ilyen esetben (fontos azonban, hogy ne ész nélkül jelentgessünk minden egyes posztot, hanem olvassuk azt el alaposan, nézzük végig a képeket, stb!):
 

1. lépés: Kattints a jelenteni kívánt poszt jobb felső sarkában lévő kicsi, lefelé mutató nyílra, majd válaszd a “Visszajelzés küldése vagy bejegyzés jelentése” opciót.

 

2. lépés: Válaszd ki a megjelenő opciók közül az alábbiakat: Nem engedélyezett értékesítés –> Egyéb állatok

Figyelem: Ez az opció új, és még nem mindenki számára elérhető. Ha te nem látod az “Egyéb állatok” lehetőséget, egyelőre nem tudod jelenteni, de később neked is elérhetővé fog válni.

 

3. lépés: Küldd el a Facebooknak ellenőrzésre! Kattints a “Bejegyzés jelentése” fülre, majd menj végig néhány lépésen, amelyben ismét megkérdezik, biztos vagy-e benne, hogy jelenteni akarod.

 

 

 

A Facebook kereskedelmi szabályzata ide kattintva érhető el, az állatokra vonatkozó szabályok pedig itt találhatók.

 

 

 

 


Indexkép forrás: barkpost.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm
Nehéz, de annál fontosabb témát boncolgat a Telex.hu csütörtök este bemutatott filmje.

Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat
A Nyírbátori Járásbíróság 2021. december 16-án V.S. I. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette, garázdaság és zaklatás vétsége miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, míg M.I.M. II. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyafélelmek – különös esetek Hírek - Címlapon
Kutyafélelmek – különös esetek
Nyári kutyabajok - így tehetsz ellenük! Hírek - Címlapon
Nyári kutyabajok - így tehetsz ellenük!