A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Kiállítás, ami kutyáknak készült? Már ilyen is van.

2016. augusztus 16., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Őrült, vagy zseniális ötlet? Nem tudjuk eldönteni. Mindenesetre Londonban kutyák számára fog kiállítás nyílni.A kifejezetten kutyák számára szervezett kiállítást egy londoni kortárs művész, Dominic Wilcox álmodta meg. A kiállítótér leginkább egy hatalmas kutya-játszótérhez lesz hasonló. Az installációkat kutyáink kedvenc tevékenységei ihlették.

 

Lesz egy autó-szimulátor, mely azt az élményt valósítja meg a kiállításon, mint amikor kutyánk kihajol az autó ablakán és beleszimatol a levegőbe: érezheti a szelet, a különböző szagokat, melyek utazás közben a körülötte lévő területen fellelhetők. De lesznek locsolók is, olyanok, mint amilyenekkel a kertben találkozhatnak: ezekkel játszhatnak is. Továbbá nagy labdákkal is találkozhatnak a négylábúak, de a művész még olyan festményeket, videókat is kitalált, melyek a kutyák által érzékelt színspektrumokkal készültek.  

 

Kiállítás kutyáknak
Kiállítás kutyáknak
Fotó: standard.co.uk

 

Nem mindennapi kiállítási élményt szerezhetnek a kutyák, igaz? De vajon ők mennyire értékelik majd mindezt? A kiállítás azért jött létre elsősorban, hogy ily módon felhívják a gazdák figyelmét a kutya mozgatásának, fizikai és mentális fárasztásának, és a vele való játék fontosságára. Hiszen mindezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy kedvencük igazán egészséges és boldog legyen. (Az már egy más kérdés, hogy hova tartunk, ha ilyen módszerek szükségesek ahhoz, hogy ezek fontosságát tudatosítsuk a gazdákban… - a szerk.) 

 

 

Forrás: standard.co.uk
Indexkép forrás: standard.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ilyen volt 100 éve egy kutyakiállítás! Ilyen volt 100 éve egy kutyakiállítás!
Kosárugrás, parfümfelhők és jelmez-versenyek. Hogy mi a közös bennük? Mind egy kutyakiállítás programja volt! Furcsa versenyek, státuszszimbólumként szereplő méregdrága kutyák - ilyen volt egy kiállítás 100 éve!

Ilyen a világ egyik legrégebbi kutyatemetője Ilyen a világ egyik legrégebbi kutyatemetője
Párizs külvárosában nem mindennapi helyre bukkanhatunk: itt található a világ egyik legöregebb kisállattemetője. Nagysága és egykori fénye mára már megkopott, mégis érdemes ezt a különleges helyet felfedezni.

Megnyílt a világ első tacskómúzeuma Megnyílt a világ első tacskómúzeuma
Kutyaformájú kenyértől óriási aranyozott kutyaszoborig számtalan kiállítási tárgy idézi meg a tacskót egy, a németországi Passauban húsvéthétfőn megnyílt múzeumban, amelyet teljes egészében a német eredetű vadászkutyának szenteltek.

Éhező kutyák a kiállításon? Botrány az FCI körül Éhező kutyák a kiállításon? Botrány az FCI körül
2017. június 23-án rendezték meg Szentpéterváron az agár klubkiállítást, melyen Oroszország legszebb kutyái vonultak fel gazdáik kíséretében. Az eseményt követően kirobbant botrányra az FCI elnöke is reagált.

Kutya(jó)világ Pécsett - konferencia az állatok védelméért színes vásári forgataggal kísérve Kutya(jó)világ Pécsett - konferencia az állatok védelméért színes vásári forgataggal kísérve
Két nap, ami csak az állatokról és az ő védelmükről szólt - az állatvédelmi konferencián a legkitűnőbb szakemberektől tanulhattunk, érintve mindent, ami az állatok védelmét és a felelős állattartást érinti. Az előadásokat kiállítók sora és izgalmas programok kísérték.

Magyar kutyafajta vitte a prímet Amerika legrangosabb versenyén! Magyar kutyafajta vitte a prímet Amerika legrangosabb versenyén!
Őshonos fajtánk vitte a Best in Show díját Amerika egyik legnagyobb kutyakiállításán. A gyönyörű pulit mindenki imádja a tengerentúlon is!

Taroltak a magyar kutyák a moszkvai World Dog Shown! Taroltak a magyar kutyák a moszkvai World Dog Shown!
Több kategóriában is magyar tulajdonú kutyák bizonyultak a legjobbnak Moszkvában. Köztük is a magyar vadászkutyák voltak a legsikeresebbek!

Kutyás lesz a pünkösdi hétvégéd? Kutyás lesz a pünkösdi hétvégéd?
Mit tervezel a hosszú hétvégére? Kutyajó programajánlatokat hoztunk a pünkösdi hétvégére - teljesség igénye nélkül!

Rekordnevezés érkezett a szilvásváradi nemzetközi kutyakiállításra Rekordnevezés érkezett a szilvásváradi nemzetközi kutyakiállításra
Rekordszámú, több mint 5000 kutyát neveztek a tenyésztők idén a szilvásváradi 3xCACIB nemzetközi kutyakiállításra, amelyet május 14. és 16. között rendeznek meg a Szilvásvárad és Bélapátfalva közti ipari parkban.

Kutyák lepték el a HUNGEXPO-t Kutyák lepték el a HUNGEXPO-t
A hétvégén kerül megrendezésre az idei FeHoVa WinterDogShow, amire ezúttal is több ezer kutyát várnak. Gyönyörködj velünk a szebbnél szebb kutyákban!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Vizslatúra

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Vujity Tvrtko az állatvédelmi törvények szigorításáért kampányol Hírek - Címlapon
Vujity Tvrtko az állatvédelmi törvények szigorításáért kampányol
Amerikai olimpikonok segítenek gazdit találni a menhelyi kutyáknak Hírek - Címlapon
Amerikai olimpikonok segítenek gazdit találni a menhelyi kutyáknak