A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Közel háromezer kutya ivartalanítását támogatja az Agrárminisztérium

2019. november 12., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nagy lépés az állatvédelem és a felelős állattartás terén: 100 millió forintot biztosított az Agrárminisztérium kutyák ivartalanítására. A cél a kóbor kutyák és a nem kívánt szaporulatok számának csökkentése.



Hazánkban még mindig nagyon magas a kóbor kutyák száma, amit a nem kívánt szaporulatok megelőzésével, az ivartalanítás támogatásával lehet a legelfogadhatóbb módon csökkenteni - írja az Agrárminisztérium közleménye. 

 

A felelős állattartás népszerűsítése és tudatosítása érdekében több program is indult az elmúlt években, most pedig újabb előrelépés történhet: 

Az agrártárca 100 millió forintot biztosított az állatmenhelyet működtető civil szervezeteknek, a gondozásukban álló kutyák ivartalanításra. A támogatás keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanítását finanszírozhatja.

 

 

Közel háromezer kutya ivartalanítását támogatja az Agrárminisztérium
Közel háromezer kutya ivartalanítását támogatja az Agrárminisztérium
Fotó: unsplash

 

 

Kiemelt cél továbbá az örökbefogadás népszerűsítése, hogy a gazdátlan állatok mielőbb otthonra találhassanak. Ennek érdekében készült el a Nébih „Fogadj örökbe” kiadványa, valamint a felelős állattartást körbejáró „Kutyakötelesség”című kiadvány, melyek egyaránt ingyenesen letölthetők a Nébih weboldaláról.

 

 

 

Forrás: AM

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Újabb 12 millió forinttal támogatja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a kelet-magyarországi állatvédelmet és a szaporítótelepek elleni fellépést.

Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán
A bundás óriás egyből mosolyt csalt az emberek arcára, amikor statisztának állt a mentősök gyakorlati napján.

95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére 95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány szeptemberben éves költségvetése több mint harmadát, mintegy 95 millió forintot állatvédő civil ernyőszervezetek fejlesztésére, prevenciós és edukatív munkájának megsegítésére, az állatkertek állatmentő és fajvédelmi tevékenységének erősítésére, valamint az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) civil állatvédőket segítő ivartalanítási programjának és kutatómunkájának támogatására fordítja - közölték hétfőn, Budapesten.

Halálközeli élménye inspirálta az ír férfit, hogy kutyákat mentsen Thaiföldön Halálközeli élménye inspirálta az ír férfit, hogy kutyákat mentsen Thaiföldön
Niall Harbison nem mindennapi ember. Írországból költözött Thaiföldre, hogy életét az állatok mentésének szentelje.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tizenkilenc magyar érem a Kutyafogathajtó Európa-bajnokságon! Hírek - Címlapon
Tizenkilenc magyar érem a Kutyafogathajtó Európa-bajnokságon!
Szívszorító videóval kampányolnak az állatvédők: a kutya nem karácsonyi ajándék! Hírek - Címlapon
Szívszorító videóval kampányolnak az állatvédők: a kutya nem karácsonyi ajándék!