A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Különleges örökbefogadó nap a Rexnél

2016. augusztus 05., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Minden védencének gazdát szeretne találni a Rex Kutyaotthon Alapítvány a Hontalan Állatok Világnapja alkalmából, ezért augusztus 13-án rendkívüli örökbefogadó napot szervez. A leendő gazdik látványos oktatóprogramokon vehetnek részt, és ajándékot is kapnak új négylábú társuk mellé.



Az elárvult kutyák az alapítványnál töltött idő alatt már megkapták a megfelelő oltásokat, az azonosítást segítő kötelező mikrochipet, és átestek az ivartalanításon is. A felsorolt ellátások (melyek összértéke kb. 60.000 Ft) így már nem a leendő gazdi pénztárcáját terhelik. Sőt, az új szőrös barát mellé egyhavi táplálék jár ajándékba, hogy még simábban induljon az együttélés.

 

Rendkívüli örökbefogadó nap a Rex Kutyaotthon Alapítványnál
Rendkívüli örökbefogadó nap a Rex Kutyaotthon Alapítványnál
Fotó:  Rex Kutyaotthon Alapítvány

 

A Rex Állatszigeten augusztus 13-án, szombaton 10.00 órakor kezdődő program az állat-örökbefogadásról szóló tájékoztatóval indul, majd a Rex Tanoda és az alapítvány önkéntesei kutyaiskola foglalkozást tartanak a négylábúaknak, hogy a leendő gazdák láthassák, milyen is a kutyás élet. Kora délután az ivartalanítás fontosságáról hallható majd előadás. A rendezvény ideje alatt kutyakozmetikusok fésülik át a kutyákat, így aki megtalálja az álomgazdit, még ápoltabban költözhet új otthonába. Az örökbefogadás folyamata egész nap zajlik.

 

A rendezvény előtti időszakban folyamatosan kerülnek fel az alapítvány Facebook oldalára az örökbefogadható kutyákról készült képek és videók, valamint egy rövid jellemzés, ami megkönnyíti a megfelelő társállat kiválasztását.

 

A Hontalan Állatok Világnapja az Egyesült Államokból, 1992-ben indult kezdeményezés. Célja, hogy felhívja a lakosság és a hatóságok figyelmét a kóbor állatok elhelyezésével kapcsolatos problémákra és az azok megoldásához szükséges összefogásra.

 

Időpont: 2016. augusztus 13, 10.00-16.00

Helyszín: Rex Állatsziget, 1048 Budapest, Óceánárok u. 33.

További információ:

www.rex.hu
https://www.facebook.com/rexalapitvany

 

 

Forrás: Rex Kutyaotthon Alapítvány
Indexkép forrás: Rex Kutyaotthon Alapítvány

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nem lesz több kóbor kutya Hollandiában! Hírek - Címlapon
Nem lesz több kóbor kutya Hollandiában!
Karantén a Győri Állatmenhelyen Hírek - Címlapon
Karantén a Győri Állatmenhelyen