A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ovádi Péter: országos szintű ivartalanítási programra van szükség

2020. december 15., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Országos szintre kell emelni minél nagyobb állami anyagi segítséggel a négylábúak ivartalanítási programját, az állatvédelem egyik legfontosabb feladataként - közölte a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos Zalaegerszegen.



 

Ovádi Péter a helyi állatvédelemhez kapcsolódó állami, önkormányzati és civil szereplők részvételével tartott szakmai fórumot követően beszélt arról, hogy az állatvédő egyesületek is megerősítették az ivartalanítási program fontosságát. Úgy fogalmazott: a résztvevők szerint az a "legjobb" kóbor állat, amelyik meg sem születik, ezért már óvodai, iskolai környezetben beszélni kell a felelős állattartásról.
 

A miniszteri biztos - aki a posztját október elsejétől tölti be - jelezte, hogy az illegális szaporítók ellen is hatékonyabb fellépésre van szükség, sok esetben ugyanis éppen tőlük kerülnek ki a kóbor ebek. A fórumon az ebrendészeti telepek működésének felülvizsgálatáról is szót ejtettek, Zalaegerszegen a működtetésben szorosan együttműködnek a civil egyesületek az önkormányzattal.
 

Kitért arra is, hogy az államnak olyan pályázatokat kell biztosítania az állatvédelmi szervezeteknek, hogy az önkéntesek, akik a szabadidejüket áldozzák erre a feladatra, megfelelő körülmények között tudjanak tevékenykedni.

 

 

Az állatvédelem egyik legfontosabb feladata az ivartalanítás
Az állatvédelem egyik legfontosabb feladata az ivartalanítás
Fotó: Unsplash


 

Ovádi Péter kérdésre közölte: a hasonló fórumok tapasztalatait is összegyűjtve hónapokon belül a kormány elé terjeszt egy olyan javaslatcsomagot, ami hosszú évekre meghatározhatja az állatvédelmi feladatokat Magyarországon.
 

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) egyebek mellett azt emelte ki, hogy Zala megye különösen érintett az illegális állatexportban, miután a megyét átszelő M7-es és M70-es autópályán gyakoriak az állatcsempészek. A fórumon azonban arra is hallottak jó ötleteket, hogy az elkobzott kisállatokat hogyan lehetne biztonságosan elhelyezni - mondta.
 

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta, hogy a zalai megyeszékhelyen kiváló az együttműködés a civil állatvédelmi egyesületekkel. A szoros kapcsolatra példa, hogy az önkormányzat anyagilag is támogatja a működésüket, illetve szerepet vállal a támogatásokat gyűjtő jótékonysági akciókban.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Margarita Kosior

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Újabb 12 millió forinttal támogatja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a kelet-magyarországi állatvédelmet és a szaporítótelepek elleni fellépést.

Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán
A bundás óriás egyből mosolyt csalt az emberek arcára, amikor statisztának állt a mentősök gyakorlati napján.

95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére 95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány szeptemberben éves költségvetése több mint harmadát, mintegy 95 millió forintot állatvédő civil ernyőszervezetek fejlesztésére, prevenciós és edukatív munkájának megsegítésére, az állatkertek állatmentő és fajvédelmi tevékenységének erősítésére, valamint az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) civil állatvédőket segítő ivartalanítási programjának és kutatómunkájának támogatására fordítja - közölték hétfőn, Budapesten.

Halálközeli élménye inspirálta az ír férfit, hogy kutyákat mentsen Thaiföldön Halálközeli élménye inspirálta az ír férfit, hogy kutyákat mentsen Thaiföldön
Niall Harbison nem mindennapi ember. Írországból költözött Thaiföldre, hogy életét az állatok mentésének szentelje.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Mondial Assistance GesmbH Rehabportál Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Agrárminisztérium: jövőre ingyenes lesz a magyar ebfajták törzskönyvezése Hírek - Címlapon
Agrárminisztérium: jövőre ingyenes lesz a magyar ebfajták törzskönyvezése
Befolyásolja a kutyák iránti szeretetünket az, hogy a világ mely pontján élünk? Hírek - Címlapon
Befolyásolja a kutyák iránti szeretetünket az, hogy a világ mely pontján élünk?