A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Te ne légy összekutyulva!

2021. március 10., 06:00


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló




Hogyha ezt szeretnéd elkerülni, akkor bizony jó helyen jársz. A kutyabarát portál mindenben segít a kedvenceiddel kapcsolatban. Ezáltal Neked is könnyebb lesz megértened, hogy miként válhatsz jobb gazdivá, továbbá sok érdekességet, tippet is olvashatsz a különféle háziállatokról.



 

Nemcsak a kutya az ember legjobb barátja

 

A háziállat kifejezés hallatán általában egy aranyos cica vagy egy hűséges kutyus jut az eszünkbe, de a sokat fecsegő papagájokat is rengetegen kedvelik. Azt viszont már eleve kevesen tudják, hogy mi fán terem a szakállas agáma. A fákon azonban hiába keressük ezeket a közepes termetű gyíkokat, mivel a természetben kizárólag Ausztrália sivatagos területein és füves pusztáin találhatóak meg. De miért tartana ilyet bárki egy átlagos házi kedvenc helyett?

Hüllő mivoltukból kifolyólag a kinézetük extrém és érdekes. Bár az egzotikus állatok közé tartoznak, mégis elég igénytelenek a gondozásukat illetően. Egy idő után megszokják a gazdájukat és ezt követően élvezik a simogatást, miközben nyugodtan pihennek az ölében.

 

 

Szakállas agáma

 

 

Mennyire veszélyes a szakállas agáma?

Az emberre nézve gyakorlatilag semennyire. Csak ritkán hallani agresszív példányokról, de azok is csak elvétve tanúsítanak agresszív viselkedést a gazdájukkal szemben. Akár gyerekek mellett is gond nélkül tartható. Ez esetben a gyerekek veszélyesebbek lehetnek az állatra nézve, mint fordítva, ezért fontos megértetni a kicsikkel, hogy a szakállas agáma bizony nem egy játékszer.

 

Tartása és gondozása

Ha sikerül kialakítanunk egy mindennapos rutint a gondozásuk során, az már ezeknek a gyíkoknak bőven elég törődést jelent. Ezt nem nehéz megoldani, mivel nappali életmódot folytatnak, akárcsak mi. A természetes élőhelyükön is ilyenkor szoktak vadászni és sütkérezni a sziklákon, míg éjszaka elbújnak aludni. Rovarokkal és zöldségekkel táplálkoznak, a citrusféléket nem szeretik. A megfelelő hidratáltság miatt igénylik a vizet, kedvelik a fürdetést. Ehhez csak tiszta, vegyszerektől mentes vizet használhatunk.

 

Összességében nincs sok gond ezzel a jópofa gyíkocskával, hiszen nem kell sétáltatni és a szőrét sem hullajtja.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hírek - Címlapon
Hírek - Címlapon