A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Van egy hotel Mississippiben, ahol árva kutyák lehetnek a szobatársaink - már több mint 60 ebnek találtak is gazdát!

2020. március 04., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Magány ellen keresték az orvosságot az amerikai hotel munkatársai, mikor jött az ötlet: kutyák! Továbbgondolva: ki tudna több szeretet adni, mint a menhelyi kutyák? A program elképesztően sikeres!



A Mississippi D'Iberville- i Home2 Suites by Hilton hotel elsősorban a hosszabb ideig ott tartózkodó vendégek ellátásra van felkészülve. Néhány vendég akár több hónapig is a hotelben tartózkodik, például ha üzleti okból tartózkodik a városban. Ezek a szállóvendégek legtöbbször egyedül érkeznek, nem párjukkal, vagy kollégával - ám az idegen helyen töltött hetek alatt észrevehetően magányosak az emberek. Nem csoda, hiszen nem ismernek senkit. 

 

 

Akár szobatárssá is válhat a gazdikereső kutya a hotelben
Akár szobatárssá is válhat a gazdikereső kutya a hotelben

 

 

Teresa Johnston, a hotel értékesítési igazgatója is felfigyelt az elmagányosodás jelenségére, amire megoldást szeretett volna találni. A megoldás kézenfekvő volt. Hiszen mik, vagy inkább kik csökkentik leghatékonyabban a magány érzését az otthonban? Igen,a háziállatok! Az ötletből nem csak egyszerűen valóság lett, de azt továbbgondolva egy elképesztően sikeres program jött létre, amivel ráadásul az állatvédelmet is nagyban támogatják.

 

 

Már több mint 60 kutya talált gazdára a hotel programjának köszönhetően
Már több mint 60 kutya talált gazdára a hotel programjának köszönhetően

 

 

Teresa felkereste ugyanis a helyi menhelyet, és vázolta az elképzeléseit, ötleteit az együttműködésre. A Humane Society of South Mississippi  állatvédői nagy örömmel csatlakoztak a végül Fostering Hope névre keresztelt programhoz. Így kerültek hát árva állatok a hotelbe.

 

 

A kutyák vidámsága ragadós: bohóckodásukkal a vendégeket és a munkatársakat is feldobják
A kutyák vidámsága ragadós: bohóckodásukkal a vendégeket és a munkatársakat is feldobják

 

 

A hotelben egyszerre csak egy gazdikereső kutya tartózkodik, akit az érdeklődő szállóvendégek simogathatnak, játszhatnak vele, elvihetik sétálni, de akár magukkal vihetik a szobájukba is. A vendégek “kutyaszittelése” jobban működik, mint ahogy elképzelték: sokuk a tartózkodásuk végén magukkal viszik új négylábú barátjukat is. Arra is volt példa, hogy az épp hotelben tartózkodó kutyust a hotel alkalmazottai közül fogadták örökbe. Mindenki nyer. A vendégek, a kutyák, az állatvédők és a hotel is. Teresa elmondása szerint a kutyák jelenléte ráadásul vidámabb, szórakoztatóbb munkakörnyezetet teremtett, és rengeteg anekdota is születik a négylábúaknak hála. 

 

2018 óta fut a program, azóta több mint 60 kutya talált szerető gazdára.

 

 

 

Forrás: insider.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges! Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges!
Legendák és rejtélyek nyomában járhatsz kedvenceddel ebben a lélegzetelállító kutyabarát hotelben. A Mystery Hotel Budapestben Te és kedvenced is megtapasztalhatjátok a luxust, a varázslatot és az élményt!

A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal A vulkanikus eredetű Somló lankáinak felfedezése kutyákkal
Somló, magányos tanúhegy a Bakony szélén, ami Magyarország legkisebb borvidékéről híres. A borászatok mellett a várrom, a kilátó, a tanösvény és a somlói miliő miatt érdemes ellátogatni ide. A Somló varázsa mindenkit megérint, pár napos kikapcsolódásra tökéletes úti cél a kutyákkal.

Téli napok Szilvásváradon a kedvenceinkkel Téli napok Szilvásváradon a kedvenceinkkel
December eljöttét a hó köszöntötte és szerencsére nekünk is volt benne részünk. Néhány felejthetetlen napot töltöttünk Szilvásváradon a kutyáinkkal, ahol felfedeztük a környéket, kirándultunk és pihentünk nagyokat. Az egész élményt a kutyabarát Szalajka Liget Hotel**** és Apartmanházak vendégszeretete és az erdő szomszédsága tette tökéletessé.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Hírstart Praktiker Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Lemondott kutyusáról a bántalmazó rendőr Hírek - Címlapon
Lemondott kutyusáról a bántalmazó rendőr
Balesetet okozott a gazdi, aki vezetés közben kutyájával foglalkozott Hírek - Címlapon
Balesetet okozott a gazdi, aki vezetés közben kutyájával foglalkozott