A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Van egy hotel Mississippiben, ahol árva kutyák lehetnek a szobatársaink - már több mint 60 ebnek találtak is gazdát!

2020. március 04., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Magány ellen keresték az orvosságot az amerikai hotel munkatársai, mikor jött az ötlet: kutyák! Továbbgondolva: ki tudna több szeretet adni, mint a menhelyi kutyák? A program elképesztően sikeres!A Mississippi D'Iberville- i Home2 Suites by Hilton hotel elsősorban a hosszabb ideig ott tartózkodó vendégek ellátásra van felkészülve. Néhány vendég akár több hónapig is a hotelben tartózkodik, például ha üzleti okból tartózkodik a városban. Ezek a szállóvendégek legtöbbször egyedül érkeznek, nem párjukkal, vagy kollégával - ám az idegen helyen töltött hetek alatt észrevehetően magányosak az emberek. Nem csoda, hiszen nem ismernek senkit. 

 

 

Akár szobatárssá is válhat a gazdikereső kutya a hotelben
Akár szobatárssá is válhat a gazdikereső kutya a hotelben

 

 

Teresa Johnston, a hotel értékesítési igazgatója is felfigyelt az elmagányosodás jelenségére, amire megoldást szeretett volna találni. A megoldás kézenfekvő volt. Hiszen mik, vagy inkább kik csökkentik leghatékonyabban a magány érzését az otthonban? Igen,a háziállatok! Az ötletből nem csak egyszerűen valóság lett, de azt továbbgondolva egy elképesztően sikeres program jött létre, amivel ráadásul az állatvédelmet is nagyban támogatják.

 

 

Már több mint 60 kutya talált gazdára a hotel programjának köszönhetően
Már több mint 60 kutya talált gazdára a hotel programjának köszönhetően

 

 

Teresa felkereste ugyanis a helyi menhelyet, és vázolta az elképzeléseit, ötleteit az együttműködésre. A Humane Society of South Mississippi  állatvédői nagy örömmel csatlakoztak a végül Fostering Hope névre keresztelt programhoz. Így kerültek hát árva állatok a hotelbe.

 

 

A kutyák vidámsága ragadós: bohóckodásukkal a vendégeket és a munkatársakat is feldobják
A kutyák vidámsága ragadós: bohóckodásukkal a vendégeket és a munkatársakat is feldobják

 

 

A hotelben egyszerre csak egy gazdikereső kutya tartózkodik, akit az érdeklődő szállóvendégek simogathatnak, játszhatnak vele, elvihetik sétálni, de akár magukkal vihetik a szobájukba is. A vendégek “kutyaszittelése” jobban működik, mint ahogy elképzelték: sokuk a tartózkodásuk végén magukkal viszik új négylábú barátjukat is. Arra is volt példa, hogy az épp hotelben tartózkodó kutyust a hotel alkalmazottai közül fogadták örökbe. Mindenki nyer. A vendégek, a kutyák, az állatvédők és a hotel is. Teresa elmondása szerint a kutyák jelenléte ráadásul vidámabb, szórakoztatóbb munkakörnyezetet teremtett, és rengeteg anekdota is születik a négylábúaknak hála. 

 

2018 óta fut a program, azóta több mint 60 kutya talált szerető gazdára.

 

 

 

Forrás: insider.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat Hotel Hontalan Kutyáknak – Egy szuper hely, ahol a gazdikeresők otthon érezhetik magukat
Létezik egy különleges menhely, ahol az árva kutyák mindennapjai vidámságban és szeretetben telnek.

Kutyajó szállásajánló Kutyajó szállásajánló
Egy kutyás számára csak kedvence társaságában lehet igazán jó a pihenés. Legszívesebben mindenhova magunkkal vinnénk kedvencünket, nem kivétel ez alól egy jó kirándulás, utazás sem!

A kutyák imádnak gazdájukkal nyaralni! A kutyák imádnak gazdájukkal nyaralni!
Jenny, a labrador ezt a mondatot bizony nyomós érvekkel tudja alátámasztani. Gazdijai jóvoltából egy rövidke élménybeszámolót olvashatunk tokaj-hegyaljai kalandjukról.

Tavaszi kirándulás kutyával vadregényes helyekre Tavaszi kirándulás kutyával vadregényes helyekre
Egyre többet süt a nap, felébredtek a csicsergő madarak, és kizöldül a természet. Melyik kutyás tudná megállni, hogy minél több időt töltsön a tavaszi természetben? Élményekben gazdag úticélt ajánlunk!

Négykutyás kirándulós hétvége, egy igazán kutyabarát szálláshellyel Négykutyás kirándulós hétvége, egy igazán kutyabarát szálláshellyel
Két Labradorunkkal már rutinosan szervezzük utazásainkat, szabadidőnkben sokat kirándulunk itthon és külföldön egyaránt. Az elmúlt években a külföldi pozitív tapasztalatok mellett szerencsére itthon is egyre nő azon szálláshelyek, vendéglátók száma, akik szeretettel fogadnak minket két nagyobb testű kutyával is, így szívesen fedezzük fel hétvégi háromnapos programként hazánk csodaszép tájait.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Még mindig nem bizonyított, hogy emberről állatra is át tud terjedni a koronavírus Hírek - Címlapon
Még mindig nem bizonyított, hogy emberről állatra is át tud terjedni a koronavírus
Így látnak minket kutyáink - Arcfeldolgozásuk nem olyan kifinomult, mint a miénk Hírek - Címlapon
Így látnak minket kutyáink - Arcfeldolgozásuk nem olyan kifinomult, mint a miénk