A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Gyorskereső

Kutyatár

Puli

Puli

Ázsiai eredetű magyar terelő pásztork...

Magyar agár

Magyar agár

A magyar agár ősi vadászkutya. Eredet...

Erdélyi kopó

Erdélyi kopó

Ősi magyar kutyafajta, amelyet a spec...

Pumi

Pumi

A XVII - XVIII. Században Magyarorszá...

További fajták


Állatvédő egyesület - „Együtt az Állatokért” Állatvédő KHE - Debrecen

„Együtt az Állatokért” Állatvédő KHE

„Együtt az Állatokért” Állatvédő KHE

Debrecen - Magyarország +36 (20) 402-4301
Állatvédő egyesület

Az „Együtt az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesület azért jött létre, hogy Debrecenben, Kelet-Magyarország legnagyobb városában és környékén menedékhelyet biztosítson az utcára kidobott, balesetes, sérült kóborló kutyáknak és macskáknak. Minden állat addig marad az Egyesület gondozásában, amíg megfelelő gazdát nem találunk nekik.

További adatok

  • Település: Debrecen
  • Cím: Mészáros Gergely kert 0452/2
  • Telefonszám: +36 (20) 402-4301
  • E-mail:
  • Link: http://www.debrecenikutyahaz.hu
  • Facebook oldal: https://www.facebook.com/DebreceniKutyahaz/

Az „Együtt az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesület 2004 januárjában jött létre azzal a céllal, hogy Debrecenben, Kelet-Magyarország legnagyobb városában és környékén az utcára kidobott, balesetes, sérült kóborló kutyák és macskák számára menedékhelyet biztosítson, az állatokat orvosi ellátásban részesítse, majd megfelelő gazdát találjon nekik.

Az egyesület állatokat nem altat el (kivéve azokat, akik az élettel összeegyeztethetetlen sérüléssel kerülnek be, ahol az állatorvos véleménye alapján gyógykezelésük már megoldhatatlan), minden állat addig marad az egyesület gondozásában, amíg megfelelő gazdát nem találnak neki.

Ahogy nőtt az adományok mértéke, úgy nőtt az állatok létszáma is. 2010-re a menhely „teltházzal” működött és már nem volt képes befogadni több új állatot, csak abban az esetben, ha „valakit” örökbe adtunk. A helyhiány miatt sok esetben már nem tudtunk eleget tenni a hozzánk beérkezett kéréseknek. Magyarországon a kutyák számára 2013. januártól bevezetett kötelező chippelés már 2012. év végén jelentős mértékben megemelte az utcára került ebek számát, a helyzet előreláthatólag az év elejétől még inkább rosszabbodni fog.

Az egyesület pályázatot adott be Kutyaház Állatotthon létesítése Debrecenben címmel, melynek célja egy európai normáknak megfelelő állatotthon kialakítása a régióban. Az új állatotthon optimálisan kihasználva 120 kutya és 20 macska befogadására alkalmas. Kialakításra kerül Hajdú-Bihar megye első macskaháza. Megoldhatóvá válik a beérkező kutyák és az oltatlan kölyökkutyák elkülönítése, minimálisra csökkentve ezzel a menhelyen belüli fertőzéseket.

Az állatotthonban kialakításra kerül egy olyan előadó terem, mely megfelelő helyet biztosít az iskolás gyerekek foglalkoztatásának és oktatásának, ahol a felelős állattartás, ismeretterjesztés és szemléletformálás kialakítása valósulhat meg, módszertani füzetek, plakátok és játékos vetélkedők segítségével, továbbá a természet- és környezetvédelem, egészségtan, valamint fenntartható fejlődés gondolatának továbbfejlesztésével.

A szociális épület felépítését és berendezését a pályázat nem támogatja, így azt az Egyesületeknek önerőből kell biztosítania. Ez a feladat olyan komoly terhet ró ránk, ami a menhely mindennapi működését sodorja veszélybe.

2013 őszén, hátrahagyva a bolhákat és a méltatlan körülményeket, állatotthonunk átköltözhetett az európai normáknak megfelelő, Mészáros Gergely kertben elhelyezkedő új telepre.
Ugyan a teljes befejezése még várat magára, de jelenlegi állapotában az elmúlt 2 évben működőképesnek bizonyult.
Mindemellett kihasználtságának biztosítása mégsem mondható a legmegfelelőbbnek, ugyanis a rengeteg bekerülő állat végett minden nem erre a célra kialakított helyiségben kutyák és cicák vannak elhelyezve.

A társadalmi felelősségvállalás első lépéseként önkénteseket vontunk be 2012- ben induló mentorprogramunkba, mellyel az antiszociális, kommunikációs folyamataikban eltévedt állatoknak szerettünk volna jobb esélyeket biztosítani a gazdisodáshoz.
Ezt az azóta is működő programot sikeresnek tekinthetjük, hiszen az első szériából legtöbbjük már gazdisodott, s azóta is szép eredményeket érnek el a lelkes önkéntesek újabb mentoráltaikkal.

A 2013- as évvel kezdtük el megvalósítani korábbi célkitűzéseink egyikét, a fiatalabb generációk felelős állattartásra való edukálását. Hisszük, hogy minél hamarabb tisztázzuk az ifjak fejében a felelős állattartás fogalmát, annál következetesebb felnőttek köszönnek majd vissza ránk.. akár a menhelyen is.

A ‘14-es év sem telt újdonságok nélkül. Életre ítélve börtönprogramunk során rabok és menhelylakóink kölcsönösen segítettek egymásnak, mely során a kutyák alapengedelmességi vizsgát szereztek, ezzel segítve őket az otthonra találásban, a rabokat pedig a társadalomba történő kedvező visszaintegrálásban.

Ezidő alatt vezetőségváltás is történt, melynek következményeképp -többek között- szigorítottunk az örökbeadási rendszeren is, ami a korábbiakban láthatóan nem vált be.
Utókontrolljaink során azt tapasztaltuk, hogy sok állat eltűnt, elhunyt, elajándékozták, néhányukat pedig visszahozták a menhelyre.

Mindemellett igyekszünk minél több lehetőséget megragadni menhelyünk népszerűsítésére (Campus Fesztiválon való megjelenés, Kerekerdő Élménypark Nyitóhétvégéjén való megjelenés etc.), s a látogatók számára is nagyszabású programokkal készülünk: hétvégi nagy sétáltatós- fürdetős napokkal, szülinapi rendezvénnyel, különféle izgalmas projektekkel.

De aki kijön a menhelyre és a csaholás és a pusziosztó kutyusok közt mégis felfedez magában valami keserédes érzést, azt a szomorú valóság tényezői okozzák: a folyamatos teltház, a túlterheltség, a pénzhiány.

Nélkületek nem megy, csak a Ti segítségetekkel érhetünk el igazi sikereket!

Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában támogatta vagy a jövőben támogatni fogja -akár önkéntes tevékenységgel, akár adó 1%-kal, akár adománnyal- Menhelyünket!
Ti vagytok a mi hétköznapi hőseink!

„Együtt az Állatokért” Állatvédő KHE „Együtt az Állatokért” Állatvédő KHE „Együtt az Állatokért” Állatvédő KHE „Együtt az Állatokért” Állatvédő KHE

Térkép

[Térkép megtekintése nagy méretben]

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Gyorskereső

Kutyatár

Puli

Puli

Ázsiai eredetű magyar terelő pásztork...

Magyar agár

Magyar agár

A magyar agár ősi vadászkutya. Eredet...

Erdélyi kopó

Erdélyi kopó

Ősi magyar kutyafajta, amelyet a spec...

Pumi

Pumi

A XVII - XVIII. Században Magyarorszá...

További fajták

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Borzas Kutyaiskola - Veszprém Szolgáltatások
Borzas Kutyaiskola - Veszprém
VetScan Kisállat Diagnosztika Szolgáltatások
VetScan Kisállat Diagnosztika