A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Gyorskereső

Kutyatár

Pumi

Pumi

A XVII - XVIII. Században Magyarorszá...

Kuvasz

Kuvasz

Ősi magyar pásztorkutya. Elődei a hon...

Magyar agár

Magyar agár

A magyar agár ősi vadászkutya. Eredet...

Mudi

Mudi

A XVIII-XIX. században magyarországi ...

További fajták


Állatvédő egyesület - Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány - Füzesabony

Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány

Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány

Füzesabony - Magyarország
Állatvédő egyesület

Az alapítvány hivatalos non-profit szervezetként történő működése 2006-tól számítandó, napjainkig körülbelül 1500-1600-ra tehető az általunk örökbeadott kutyusok és cicák száma, akikről jóval azután is szeretünk viszont hallani, hogy már beilleszkedtek az új családok mindennapjaiba és otthonába.

További adatok

  • Település: Füzesabony
  • E-mail:
  • Link: http://www.fuzallatvedelem.hu/
  • Facebook oldal: https://www.facebook.com/FAVA2007/

Minden egyes élet számít, mindenkinek saját története van és mindenki a szívünkhöz nőtt, legyen szó akár hosszabb, akár rövidebb időről is, míg alapítványi és nem gazdis kutyusként/ cicaként éli az életét. Non-profit szervezet vagyunk, vagyis támogatóink és önkénteseink munkája elengedhetetlen.

Telephely híján ideiglenes befogadók segítségével oldjuk meg a kutyusok elhelyezését. Egy ideiglenes befogadónál lévő kutya nem az utcán kockáztatja az életét autók és mérgezett csalik között, egy ideiglenes befogadónál lévő kutya nem egy menhelyen várja, hogy 2 hetes határidő után elaltassák, ha túl sok a bentlakó, egy ideiglenes befogadónál lévő kutya nem kell, hogy a vacsi vagy a verések miatt aggódjon az úgynevezett „gazdáknál”, és nem utolsó sorban leküzd egy olyan handicap-et „udvaros” / ketreces társaikkal szemben, hogy az ideiglenes befogadó felkészíti őket akár a lakásos életre, alap parancsszavak, behívhatóság elsajátítása, szocializálás stb. Vagyis a végleges örökbefogadás mellett döntők már jóesetben egy teljesen felkészített kutyust fogadnak be családjukba, akivel már csak a „finomhangolás” van hátra. Ideiglenes befogadóként pedig valaki aktív részesévé válhat egy olyan kis csodának, mint egy kutyus boldog farokcsapkodása vagy cica dorombolása új otthonában, amit nélkülük lehet meg sem értek volna.

Munkánkat és az ezzel járó folyamatos mentéseket pár önkéntes végzi fizetett munkája mellett, természetesen teljesen ingyen, szabadidejének minden percét erre fordítva!

Alapítványunk menhelyet nem üzemeltet – ideiglenes befogadóknál helyezzük el a mentett, rászoruló, beteg és sokszor megkínzott kutyákat és cicákat.

A 2006. évtől működünk hivatalos alapítványi keretek között, ez idő alatt összesen (2014 közepéig) 1200 kutyának, cicának találtunk már felelős gazdát!

Gondozásunkban folyamatosan 100-120 kutya és 30-40 cica van, külföldön és belföldön is keresünk örökbefogadó családokat és ideiglenes befogadásban segítő otthonokat!

Rendszeresen mentünk lelkileg és fizikailag megkínzott kutyákat az utcáról, illetve gazdától is. Lelkileg is megpróbáljuk rehabilitálni a befogadott állatokat, ami nagyon sok esetben nagyobb erőfeszítés, mint a fizikai sebeket begyógyítani…

Bármikor nagyon szívesen adunk tanácsot kutyaneveléssel, kutyatartással vagy éppen macskatartással kapcsolatban!

Az ivartalanítás szükségességét minden esetben hangoztatjuk és folyamatosan ivartalanítjuk a kóbor cicákat, alapítványunk gondozásából pedig természetesen kizárólag ivartalanított állat kerül ki, legyen az kan vagy szuka kutya, nőstény, vagy kandúr cica (ez alól kivétel, ha egy örökbeadott állat még kölyök, ez esetben ivartalanítási kötelezettséggel kerül gazdához a még kölyök állatka, amit az örökbefogadási szerződésben rögzítünk és ellenőrzünk!) 

Alapítványunktól kizárólag örökbefogadási szerződéssel, ivartalanítva, oltva, parazitamentesítve, chippel ellátva kerülhet ki kutya és cica előzetes beszélgetés, ismerkedés után. (Cicáknál kivételt képez a chip)

Mivel a kutyák és cicák már családi környezetből, ideiglenes befogadóktól kerülnek a végleges örökbefogadó családjukhoz, így azok természetét megismerve, azokat szocializálva sokkal nagyobb eséllyel találjuk meg számukra a megfelelő otthont!

Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány


Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Gyorskereső

Kutyatár

Pumi

Pumi

A XVII - XVIII. Században Magyarorszá...

Kuvasz

Kuvasz

Ősi magyar pásztorkutya. Elődei a hon...

Magyar agár

Magyar agár

A magyar agár ősi vadászkutya. Eredet...

Mudi

Mudi

A XVIII-XIX. században magyarországi ...

További fajták

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online MOL Nyrt. Ebugatta AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hódmezővásárhelyi Állatvédők Szolgáltatások
Hódmezővásárhelyi Állatvédők
Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Szolgáltatások
Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola