A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Gyorskereső

Kutyatár

Kuvasz

Kuvasz

Ősi magyar pásztorkutya. Elődei a hon...

Rövidszőrű magyar vizsla

Rövidszőrű...

Mindenes vadászkutya, amelyet elsősor...

Erdélyi kopó

Erdélyi kopó

Ősi magyar kutyafajta, amelyet a spec...

Drótszőrű magyar vizsla

Drótszőrű...

A drótszőrű magyar vizsla a XX. száza...

További fajták


Állatvédő egyesület - REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY - Budapest

REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY

REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY

Budapest - Magyarország +36 (1) 230 4080
Állatvédő egyesület

További adatok

  • Település: Budapest
  • Cím: Óceánárok u. 33.
  • Telefonszám: +36 (1) 230 4080
  • E-mail:
  • Link: http://www.rex.hu
  • Facebook oldal: http://www.facebook.com/rexalapitvany

A Rex Alapítvány küldetése

Alapítványunk az ember és az állatok harmonikus együttélésének biztosítását, a felelős állattartásra való nevelést, a kóbor állatok létszámának csökkentését, valamint  az állatok szenvedésének megakadályozását tűzte ki célul.

Mindennapi feladatunk egy civilizált színvonalú állatvédelmi szolgálat fenntartása nyilvános állatvédelmi irodánk, állatörökbefogadási központunk és állatmentő szolgálatunk  működtetése révén. Alapítványunk telephelye egy többfunkciós létesítmény - a Budapesti Állatvédelmi és Természetvédelmi Élménypark - rövid nevén Állatsziget - mely egyaránt szolgálja az állatvilág jobb megismertetését, a helyes állattartási kultúra kialakítását,  és  a környezettudatos magatartás népszerűsítését.

 

Bemutatkozás
Alapítványunk az ember és az állatok harmonikus együttélésének hazai megteremtéséért dolgozó, felelősséget érző állatorvosok és állatbarátok részvételével 1992-ben jött létre. Az állatvédelem és természetvédelem különböző területeivel foglalkozó munkacsoportjaink a társállatokkal, a gazdasági állatokkal, valamint a vadon élő állatokkal kapcsolatos állatvédelmi teendők hozzáértő intézésével foglalkoznak. Mindennapi feladatunk egy civilizált színvonalú állatvédelmi szolgálat fenntartása nyilvános állatvédelmi irodánk és állatmentő szolgálatunk működtetése révén. Legfőbb célunk a 2004-ben létrehozott többfunkciós létesítmény - a Budapesti Állatvédelmi és Természetvédelmi Élménypark, rövid nevén Állatsziget - fenntartása és folyamatos fejlesztése.

 

Az Állatszigeten két kennelépületben és egy karantén épületben helyezzük el a hozzánk érkező balesetes, elhagyott vagy gazdák által leadott kutyákat. Összesen egyszerre 110-120 kutya befogadására van kapacitásunk. A beérkező kutyák minden esetben karanténozásra kerülnek, ahol a kötelező 14 napos karantén idő alatt állatorvosi felügyelet mellett megfigyeljük a kutyákat, megkapják a megfelelő kezeléseket, majd oltva, chipezve, parazitamentesítve és ivartalanítva kerülnek az örökbefogadható kutyusok közé. Ezen kívül egy macskamentő állomást is üzemeltetünk, ahova elsősorban sérült, balesetes cicákat helyezünk el. Összesen 50-60 macska elhelyezésére van lehetőségünk. Ezek a cicák a megfelelő állatorvosi ellátás és rehabilitáció után, oltva, parazitamentesítve és ivartalanítva, szintén örökbefogadhatóvá válnak.

 

A Rex Alapítvány évente átlagosan 600-700 állatot helyez el és ad örökbe, számos esetben felületeinken hirdetve segítünk gazdát találni azoknak az állatoknak a számára, akik nem kerülnek menhelyünkre.

 

Oktatás / Szemléletformálás

A Rex Kutyaotthon Alapítvány a óvódások és kisiskolások részére oktatóprogramot indított a felelős állattartás és állatvédelem témakörében. A Rex Alapítvány évek óta zajló szemléletformáló programjából kifejlesztett képzés célja az, hogy felhívja a figyelmet az állatokkal való helyes bánásmódra, a felelős állattartás szabályaira, ezzel segítve a gyerekek állatokhoz való normális viszonyának kialakítását. A hazai és külföldi oktatási tapasztalatokkal kibővített, szemléletes segédanyagokra alapozott, speciálisan kialakított oktatócsomag segítségével, budapesti és vidéki általános iskolákban tartunk ismeretterjesztő előadást. A foglalkozások során a gyermekek megismerkedhetnek a felelős állattartás szabályain keresztül, a társként tartott állatok alapvető igényeivel, a leggyakoribb tartási hibákkal, valamint az ember és állat kapcsolatának helyes megítélésével. Ezen kívül rendszeresen fogadunk az Állatszigeten óvódás és iskolás csoportokat, hogy testközelből láthassák mindazt melyről oktató programjaink szólnak.

 

Programjaink:

Minden évben 6 családi rendezvényt tartunk, melyek egy része neves napokhoz kapcsolódik, úgymint Víz Világnapja, Madarak és Fák napja, Föld napja, Állatok Világnapja, ezen kívül a Gyermeknap és a Mikulás alkalmával. Rendezvényeink mindenki számára ingyenesen látogathatóak.

 

Minden hónap 2. és 4. szombat délelőttjén ingyenes szakköri foglalkozást tartunk KUTYU-LÓ címmel ahol kutyákkal és lovakkal kapcsolatos témában tartunk érdekes foglalkozást / előadást a gyermekek számára.

 

Nyaranta 6 turnusban indítunk napközis nyári tábort iskolás gyermekek részére, ahol a táborlakók a társállatok, gazdasági állatok, lovak és vadon élő állatok „nyelvébe” nyerhetnek bepillantást.

 

Nyitvatartási idő: Hétfőtől vasárnapig 10 – 16 óra között.

REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY

Felhasználók által feltöltött képek

Mojito kikèpzès alatt :)

Térkép

[Térkép megtekintése nagy méretben]

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Gyorskereső

Kutyatár

Kuvasz

Kuvasz

Ősi magyar pásztorkutya. Elődei a hon...

Rövidszőrű magyar vizsla

Rövidszőrű...

Mindenes vadászkutya, amelyet elsősor...

Erdélyi kopó

Erdélyi kopó

Ősi magyar kutyafajta, amelyet a spec...

Drótszőrű magyar vizsla

Drótszőrű...

A drótszőrű magyar vizsla a XX. száza...

További fajták

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Ebugatta Beagle Club Online Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Zöld Zebra Állat-és Természetvédő Egyesület Szolgáltatások
Zöld Zebra Állat-és Természetvédő Egyesület
Szentgotthárdi Kutyamenhely Szolgáltatások
Szentgotthárdi Kutyamenhely