A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Gyorskereső

Instagram


Tudástár

Egészség
Ápolás Betegségek Kutyás sportok
Agility Flyball

Ha a kutya imád labdázni, hiperaktív, és ugrálós, akkor a flyball az ő sportja. Egyébként kivétel nélkül minden kutyával kipróbálható és űzhető ez a sport. Nem hátrány, ha hozza is a labdát, és egy minimális engedelmességgel rendelkezik. De ezek mind tanulhatóak.

 

A kutyás sportok javítják a kutya-gazda kapcsolatot, növelik az engedelmességet és figyelmet, valamint hozzájárulnak a kutya fizikai és szellemi egészségének fenntartásához. Manapság rengeteg változatuk ismert, így mindenki megtalálhatja a hozzá és kedvencéhez legjobban illőt. A flyball egyik lehet közülük.

 

Az egyre népszerűsödő flyball egy kutyás csapatsport, váltóverseny. Egy csapatban legalább négy, de maximum hat kutya vehet részt. A pályán verseny közben négy eb lehet. A játék lényege, hogy a kutyának négy ugróakadály teljesítése után meg kell szereznie egy teniszlabdát a gépből, majd az akadályok ismételt teljesítésével visszajuttatni a startpontra. Ekkor indulhat a következő csapattárs. Ha az eb hibázik, újra kell futnia a kört. A futam akkor zárul, ha a negyedik kutya is hibátlanul átlépte a startvonalat.

 

A sporthoz elengedhetetlen a motiváció. Mind a csapattársak, mind a gazdik igyekeznek felpörgetni a kutyust, hogy minél gyorsabban szaladjon a labdáért, és érkezzen a célba. Itt egy másik játékkal jutalmazzák ügyességéért. A hangulat és a kutyák motiválása miatt nem éppen sorolható a csöndes sportok közé.

 

A verseny menete: Általában kiesős rendszerben zajlik. Egyszerre két csapat fut egymás mellett válaszfallal, vagy hálóval elválasztva. Amelyiknek a negyedik kutyája először ér célba az a győztes. Ha valaki a stratjel megkapása előtt indul, vagy azelőtt ereszti el kutyáját, hogy a másik átlépte volna a kezdővonalat, akkor a rajtot megismétlik. Ha ezt másodszor is megesik, akkor az adott ebnek újra kell futnia. Ebből a kutyák persze semmit nem érzékelnek, ők csak élvezik, hogy újra mehetnek.

Vannak, akik rendszeresen kikerülik a fél akadálysort, mások pedig gyakran elejtik a labdát. Ez mind korrigálható, de sosem szabad leszidni, vagy büntetni a kutyát, hiszen ez csak játék.

 

A teljes cikk ITT olvasható!

 


Treibball Vízi sportok
Mérgezések Nyári veszélyek Oltások Őszi veszélyek Paraziták, élősködők Táplálkozás Téli veszélyek
Gazdiknak Szolgáltatóknak Utazás Kutyatár

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Gyorskereső

Instagram

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube