A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

320 kutya vár élelemre és gondos gazdira a paksi menhelyen

2017. augusztus 01., 11:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Közérdekű
Országos adománygyűjtési akciót szerveznek a menhely megsegítésére, ám a legnagyobb ajándék az lenne, ha minél több kutya gazdisodhatna. Te is segíthetsz ebben - mutatjuk, hogyan!Két héttel ezelőtt került ki a közösségi oldalra egy videó, melyben a paksi állatmenhely vezetője, Gál Tiborné, Erzsike jószívű állatbarátok segítségét kéri 320 négylábú gondozottjának ellátásához:

 

Slimbarszki Károlyné

2017.07.19 Ennyi jut ma a kutyáknak..... Váczikai Cerberus Alapítvány - Paks Segítsetek, hogy több juthasson. http://paksiallatmenhely.ivph.info/?q=tamogatas

 

A felhívásra számos adomány érkezett, augusztus folyamán azonban még fokozott segítségre van szükség a kutyák etetéséhez. Fricz Anita, a menhelyet üzemeltető Váczikai Cerberus Alapítvány egyik önkéntese az ebpercek.hu kérdésére elmondta, hogy az élelemhiány mellett egyéb gondokkal küszködnek napi szinten:

 

"Sajnos más problémák is tornyosulnak, az 1% pedig csak szeptember-októberben várható. Bízunk benne, hogy legalább az élelmezést tudjuk biztosítani addig. Jelenleg három ember dolgozik a menhelyen. A 320 kutya etetése, egészségügyi ellátása, a kennelek tisztán tartása, az állatorvosi kezelés alatt állók felügyelete és az aktuális feladatok is óriási terhet rónak ránk. Önkéntesek segítségére van szükségünk. 

 

A nyári hónapokban a hőség elleni védekezésre is külön figyelmet kell fordítanunk. Locsoljuk a kutyák helyét, de szeretnénk befedni a kenneleket a tűző nap elől. Ponyva és rongy felajánlásoknak is nagy hasznát vennénk, hogy védenceink árnyékban lehessenek, és a zivatarok, jégeső elől is megvédhessük őket. Műanyag medencében is hűsölhetnének, ha valakinél van feleslegesen, mi örömmel fogadjuk."

 

320 kutya vár élelemre és gazdira a paksi menhelyen
320 kutya vár élelemre és gazdira a paksi menhelyen
Fotó: Fricz Anita

 

Az állatmenhelyen minden szuka kutyát ivartalanítanak a további szaporulatok megelőzése érdekében, ám ez tetemes költséggel jár. Az állatorvosi tartozások is jelentős összeget tesznek kiAz örökbefogadások száma sajnos nagyon lecsökkent az utóbbi hónapokban, ám az újabb és újabb kutyák érkezése további nehézséget jelent.

 

Az örökbefogadás elősegítéséhez rövid jellemzéssel kísért, jó minőségű fényképekre lenne szükség minden kutyáról. Ebben Ti is tudtok segíteni, nem kell hozzá profi gép, okostelefonnal készült képek is megfelelnek a célnak: 

 

"Nagyon örülnénk, ha eljönnének hozzánk fotózni önkéntesek, mert csak akkor vannak képek, ha egy-egy segítőnk eljön vagy ha én készítek, de a munkám és a kisgyermekek mellett sajnos kevés időm marad erre. A menhelyvezető és a munkások egyszerűen nem érnek rá erre, annyi a teendő a kutyák körül." 

 

Fricz Anita

Paksi menhely 2017.07.28.

 

A Segítő Kezek az Állatokért lelkes csapata országos adománygyűjtési akcióba kezdett már a videó megjelenését megelőzően. A gyűjtés jelenleg is folyamatban van, a képen a felsorolt gyűjtőpontokon várják az adományokat augusztus 6-ig:

 

"FIGYELEM-FIGYELEM!!! Augusztus.6. vasárnap reggel 7.30-9.00-ig várunk mindenkit sok szeretettel a Pólus Center leghátso parkolójában!! Indulás előtti ismerkedős-adománygyűjtős találka!!! Gyertek minél többen!!! "

 

- olvashatjuk az esemény leírásában, melyhez itt tudtok csatlakozni.

 

 


 

Ha szívesen vállalnál önkéntes feladatokat a paksi menhelyen vagy szeretnéd támogatni a menhely védenceit, az alábbi elérhetőségeken jelezd segítő szándékodat:

 

Váczikai Cerberus Alapítvány

70600047-14000728-00000000 

Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet, Paks

Adószám: 18858341-1-17

IBAN: HU77706000471400072800000000

SWIFT (BIC): TAKBHUHB

 

A paksi menhely vezetőjének, Gál Tiborné, Erzsikének köszönőlevele
A paksi menhely vezetőjének, Gál Tiborné, Erzsikének köszönőlevele

 

További információ:

 

Cím: 7030 Paks, Babits Mihály u. 2/11. Telefon: 06-70-945-0612 Facebook: www.facebook.com/vaczikaicerberusalapitvany Honlap: www.paksiallatmenhely.ivph.info/ 

 

Gazdikeresők a paksi menhelyen
Gazdikeresők a paksi menhelyen
Fotó: Fricz Anita

Forrás: ebpercek.hu
Indexkép forrás: Váczikai Cerberus Alapítvány/Fricz Anita

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Egy demenciával küzdő kutya gondozása kisebb-nagyobb kihívásokat rejthet magában, komoly feladat elé állítva kutyát és gazdit egyaránt. Hogyan segíthetünk kedvencünknek megbirkózni mindezzel?

Maga Batman menti a menhelyi kutyákat Maga Batman menti a menhelyi kutyákat
A hétköznapi hősök nem hordanak se köpenyt, se maszkot - vagy mégis? Ez esetben egy igazi hétköznapi hősből az árva állatok szuperhőse vált!

Véradás kutyáknál - Te is segíthetsz kedvenceddel Véradás kutyáknál - Te is segíthetsz kedvenceddel
Egészséges vérünk életmentő lehet egy másik személy számára, rendszeres véradással hozzájárulhatunk embertársaink gyógyulásához. Kutyáinknak ugyanígy szükségük lehet vérdonorra. Íme a legfontosabb tudnivalók!

Szőrhullás kutyáknál: a 10 leggyakoribb ok Szőrhullás kutyáknál: a 10 leggyakoribb ok
A túlzott vedlés, kopasz foltok vagy sebek megjelenése a kutya bőrén nem pusztán szépséghiba, hanem kezelésre szoruló fertőzésre, betegségre is utalhat. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Terápiás kutyák segítik a mozgásszervi rehabilitációt az egri kórházban Terápiás kutyák segítik a mozgásszervi rehabilitációt az egri kórházban
Terápiás kutyák segítik a betegek mielőbbi felépülését az egri Markhot Ferenc Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályán, az intézmény egy másik részlegén az elmúlt nyolc évben szerzett pozitív tapasztalatokra építve.

Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes! Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes!
Élet. Dobbanó szív, oxigén, víz… mozgás. Hasonló szavak jutnak eszünkbe a szóról. Ám mégis, az Élet ennél sokkal több. Fejlődés. Szeretet. Harmónia - önmagunkkal és a világgal.

Elhunyt a legtöbb szót ismerő kutya Elhunyt a legtöbb szót ismerő kutya
A border collie több mint ezer szavunkat ismerte, amivel ő is és gazdija is világszerte ismertté váltak.

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

7 érv, miért fogadj örökbe kutyát 7 érv, miért fogadj örökbe kutyát
Ne vásárolj, fogadj örökbe! Ezzel a mondattal nagyon sokszor találkozhatunk, mégis, még mindig vannak fenntartások az örökbefogadással szemben. Hét olyan érvet hoztunk, ami meggyőz minden hezitálót, hogy az örökbefogadást válassza!

Kóbor kutyát találtak a bringások a túrájukon - ölbe kapták, úgy tekertek tovább Kóbor kutyát találtak a bringások a túrájukon - ölbe kapták, úgy tekertek tovább
A semmi közepén találkoztak össze egy gazdátlan kutyával a bringások. Nem volt kérdés, hogy mit fognak tenni!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Ebugatta Hírstart Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Hőségriadó! Vigyázzunk kedvenceinkre is! Hírek - Címlapon
Hőségriadó! Vigyázzunk kedvenceinkre is!
Kiskutya - nagykutya: egyre megy? Hírek - Címlapon
Kiskutya - nagykutya: egyre megy?