A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

320 kutya vár élelemre és gondos gazdira a paksi menhelyen

2017. augusztus 01., 11:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Közérdekű




Országos adománygyűjtési akciót szerveznek a menhely megsegítésére, ám a legnagyobb ajándék az lenne, ha minél több kutya gazdisodhatna. Te is segíthetsz ebben - mutatjuk, hogyan!



Két héttel ezelőtt került ki a közösségi oldalra egy videó, melyben a paksi állatmenhely vezetője, Gál Tiborné, Erzsike jószívű állatbarátok segítségét kéri 320 négylábú gondozottjának ellátásához:

 

Slimbarszki Károlyné

2017.07.19 Ennyi jut ma a kutyáknak..... Váczikai Cerberus Alapítvány - Paks Segítsetek, hogy több juthasson. http://paksiallatmenhely.ivph.info/?q=tamogatas

 

A felhívásra számos adomány érkezett, augusztus folyamán azonban még fokozott segítségre van szükség a kutyák etetéséhez. Fricz Anita, a menhelyet üzemeltető Váczikai Cerberus Alapítvány egyik önkéntese az ebpercek.hu kérdésére elmondta, hogy az élelemhiány mellett egyéb gondokkal küszködnek napi szinten:

 

"Sajnos más problémák is tornyosulnak, az 1% pedig csak szeptember-októberben várható. Bízunk benne, hogy legalább az élelmezést tudjuk biztosítani addig. Jelenleg három ember dolgozik a menhelyen. A 320 kutya etetése, egészségügyi ellátása, a kennelek tisztán tartása, az állatorvosi kezelés alatt állók felügyelete és az aktuális feladatok is óriási terhet rónak ránk. Önkéntesek segítségére van szükségünk. 

 

A nyári hónapokban a hőség elleni védekezésre is külön figyelmet kell fordítanunk. Locsoljuk a kutyák helyét, de szeretnénk befedni a kenneleket a tűző nap elől. Ponyva és rongy felajánlásoknak is nagy hasznát vennénk, hogy védenceink árnyékban lehessenek, és a zivatarok, jégeső elől is megvédhessük őket. Műanyag medencében is hűsölhetnének, ha valakinél van feleslegesen, mi örömmel fogadjuk."

 

320 kutya vár élelemre és gazdira a paksi menhelyen
320 kutya vár élelemre és gazdira a paksi menhelyen
Fotó: Fricz Anita

 

Az állatmenhelyen minden szuka kutyát ivartalanítanak a további szaporulatok megelőzése érdekében, ám ez tetemes költséggel jár. Az állatorvosi tartozások is jelentős összeget tesznek kiAz örökbefogadások száma sajnos nagyon lecsökkent az utóbbi hónapokban, ám az újabb és újabb kutyák érkezése további nehézséget jelent.

 

Az örökbefogadás elősegítéséhez rövid jellemzéssel kísért, jó minőségű fényképekre lenne szükség minden kutyáról. Ebben Ti is tudtok segíteni, nem kell hozzá profi gép, okostelefonnal készült képek is megfelelnek a célnak: 

 

"Nagyon örülnénk, ha eljönnének hozzánk fotózni önkéntesek, mert csak akkor vannak képek, ha egy-egy segítőnk eljön vagy ha én készítek, de a munkám és a kisgyermekek mellett sajnos kevés időm marad erre. A menhelyvezető és a munkások egyszerűen nem érnek rá erre, annyi a teendő a kutyák körül." 

 

Fricz Anita

Paksi menhely 2017.07.28.

 

A Segítő Kezek az Állatokért lelkes csapata országos adománygyűjtési akcióba kezdett már a videó megjelenését megelőzően. A gyűjtés jelenleg is folyamatban van, a képen a felsorolt gyűjtőpontokon várják az adományokat augusztus 6-ig:

 

"FIGYELEM-FIGYELEM!!! Augusztus.6. vasárnap reggel 7.30-9.00-ig várunk mindenkit sok szeretettel a Pólus Center leghátso parkolójában!! Indulás előtti ismerkedős-adománygyűjtős találka!!! Gyertek minél többen!!! "

 

- olvashatjuk az esemény leírásában, melyhez itt tudtok csatlakozni.

 

 


 

Ha szívesen vállalnál önkéntes feladatokat a paksi menhelyen vagy szeretnéd támogatni a menhely védenceit, az alábbi elérhetőségeken jelezd segítő szándékodat:

 

Váczikai Cerberus Alapítvány

70600047-14000728-00000000 

Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet, Paks

Adószám: 18858341-1-17

IBAN: HU77706000471400072800000000

SWIFT (BIC): TAKBHUHB

 

A paksi menhely vezetőjének, Gál Tiborné, Erzsikének köszönőlevele
A paksi menhely vezetőjének, Gál Tiborné, Erzsikének köszönőlevele

 

További információ:

 

Cím: 7030 Paks, Babits Mihály u. 2/11. Telefon: 06-70-945-0612 Facebook: www.facebook.com/vaczikaicerberusalapitvany Honlap: www.paksiallatmenhely.ivph.info/ 

 

Gazdikeresők a paksi menhelyen
Gazdikeresők a paksi menhelyen
Fotó: Fricz Anita

Forrás: ebpercek.hu
Indexkép forrás: Váczikai Cerberus Alapítvány/Fricz Anita

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hőségriadó! Vigyázzunk kedvenceinkre is! Hírek - Címlapon
Hőségriadó! Vigyázzunk kedvenceinkre is!
Kiskutya - nagykutya: egyre megy? Hírek - Címlapon
Kiskutya - nagykutya: egyre megy?