A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

320 kutya vár élelemre és gondos gazdira a paksi menhelyen

2017. augusztus 01., 11:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Közérdekű
Országos adománygyűjtési akciót szerveznek a menhely megsegítésére, ám a legnagyobb ajándék az lenne, ha minél több kutya gazdisodhatna. Te is segíthetsz ebben - mutatjuk, hogyan!Két héttel ezelőtt került ki a közösségi oldalra egy videó, melyben a paksi állatmenhely vezetője, Gál Tiborné, Erzsike jószívű állatbarátok segítségét kéri 320 négylábú gondozottjának ellátásához:

 

Slimbarszki Károlyné

2017.07.19 Ennyi jut ma a kutyáknak..... Váczikai Cerberus Alapítvány - Paks Segítsetek, hogy több juthasson. http://paksiallatmenhely.ivph.info/?q=tamogatas

 

A felhívásra számos adomány érkezett, augusztus folyamán azonban még fokozott segítségre van szükség a kutyák etetéséhez. Fricz Anita, a menhelyet üzemeltető Váczikai Cerberus Alapítvány egyik önkéntese az ebpercek.hu kérdésére elmondta, hogy az élelemhiány mellett egyéb gondokkal küszködnek napi szinten:

 

"Sajnos más problémák is tornyosulnak, az 1% pedig csak szeptember-októberben várható. Bízunk benne, hogy legalább az élelmezést tudjuk biztosítani addig. Jelenleg három ember dolgozik a menhelyen. A 320 kutya etetése, egészségügyi ellátása, a kennelek tisztán tartása, az állatorvosi kezelés alatt állók felügyelete és az aktuális feladatok is óriási terhet rónak ránk. Önkéntesek segítségére van szükségünk. 

 

A nyári hónapokban a hőség elleni védekezésre is külön figyelmet kell fordítanunk. Locsoljuk a kutyák helyét, de szeretnénk befedni a kenneleket a tűző nap elől. Ponyva és rongy felajánlásoknak is nagy hasznát vennénk, hogy védenceink árnyékban lehessenek, és a zivatarok, jégeső elől is megvédhessük őket. Műanyag medencében is hűsölhetnének, ha valakinél van feleslegesen, mi örömmel fogadjuk."

 

320 kutya vár élelemre és gazdira a paksi menhelyen
320 kutya vár élelemre és gazdira a paksi menhelyen
Fotó: Fricz Anita

 

Az állatmenhelyen minden szuka kutyát ivartalanítanak a további szaporulatok megelőzése érdekében, ám ez tetemes költséggel jár. Az állatorvosi tartozások is jelentős összeget tesznek kiAz örökbefogadások száma sajnos nagyon lecsökkent az utóbbi hónapokban, ám az újabb és újabb kutyák érkezése további nehézséget jelent.

 

Az örökbefogadás elősegítéséhez rövid jellemzéssel kísért, jó minőségű fényképekre lenne szükség minden kutyáról. Ebben Ti is tudtok segíteni, nem kell hozzá profi gép, okostelefonnal készült képek is megfelelnek a célnak: 

 

"Nagyon örülnénk, ha eljönnének hozzánk fotózni önkéntesek, mert csak akkor vannak képek, ha egy-egy segítőnk eljön vagy ha én készítek, de a munkám és a kisgyermekek mellett sajnos kevés időm marad erre. A menhelyvezető és a munkások egyszerűen nem érnek rá erre, annyi a teendő a kutyák körül." 

 

Fricz Anita

Paksi menhely 2017.07.28.

 

A Segítő Kezek az Állatokért lelkes csapata országos adománygyűjtési akcióba kezdett már a videó megjelenését megelőzően. A gyűjtés jelenleg is folyamatban van, a képen a felsorolt gyűjtőpontokon várják az adományokat augusztus 6-ig:

 

"FIGYELEM-FIGYELEM!!! Augusztus.6. vasárnap reggel 7.30-9.00-ig várunk mindenkit sok szeretettel a Pólus Center leghátso parkolójában!! Indulás előtti ismerkedős-adománygyűjtős találka!!! Gyertek minél többen!!! "

 

- olvashatjuk az esemény leírásában, melyhez itt tudtok csatlakozni.

 

 


 

Ha szívesen vállalnál önkéntes feladatokat a paksi menhelyen vagy szeretnéd támogatni a menhely védenceit, az alábbi elérhetőségeken jelezd segítő szándékodat:

 

Váczikai Cerberus Alapítvány

70600047-14000728-00000000 

Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet, Paks

Adószám: 18858341-1-17

IBAN: HU77706000471400072800000000

SWIFT (BIC): TAKBHUHB

 

A paksi menhely vezetőjének, Gál Tiborné, Erzsikének köszönőlevele
A paksi menhely vezetőjének, Gál Tiborné, Erzsikének köszönőlevele

 

További információ:

 

Cím: 7030 Paks, Babits Mihály u. 2/11. Telefon: 06-70-945-0612 Facebook: www.facebook.com/vaczikaicerberusalapitvany Honlap: www.paksiallatmenhely.ivph.info/ 

 

Gazdikeresők a paksi menhelyen
Gazdikeresők a paksi menhelyen
Fotó: Fricz Anita

Forrás: ebpercek.hu
Indexkép forrás: Váczikai Cerberus Alapítvány/Fricz Anita

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Renike, a kábítószer kereső kutya a nap hőse - 12 kg drogot szagolt ki! Hírek - Címlapon
Renike, a kábítószer kereső kutya a nap hőse - 12 kg drogot szagolt ki!
Ivartalanítás: íme a 6 leggyakoribb tévhit! Hírek - Címlapon
Ivartalanítás: íme a 6 leggyakoribb tévhit!