A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

92 tacskó egy házban - szaporítótelepet számolt fel a rendőrség - Frissítve!

2018. szeptember 11., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Közel száz tacskót találtak a kiérkező rendőrök a barcsi lakóházban - az ismeretlen tettesek ellen eljárás indul.



A Barcsi Rendőrkapitányság az Állatmentő Szolgálat Alapítvány bejelentése alapján állatkínzás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen - írja a police.hu.

 

A házban 92 kutya volt összezsúfolva
A házban 92 kutya volt összezsúfolva
Fotó: police.hu

 

Az egyenruhások egy barcsi lakóházban - a társszervekkel együtt folytatott házkutatás alkalmával - 92 tacskó fajtájú kutyát találtak, amiket nem tartottak megfelelő körülmények között. A ház egyik szobájában összezsúfolva elhelyezett ebek nagy része nem rendelkezett chip-azonosítóval és okiratokkal.

 

A kutyákat nem megfelelő körülmények között tartották a tulajdonosok
A kutyákat nem megfelelő körülmények között tartották a tulajdonosok
Fotó: police.hu

 

A rendőrök az állatokat lefoglalták, majd az illetékes Állategészségügyi Állomás segítségével gondoskodtak az elszállításukról. A feltételezett elkövetők elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.
 

A tacskókat elszállították az ingatlanról
A tacskókat elszállították az ingatlanról
Fotó: police.hu

 


 

Frissítve:

A rajtaütésen több állatvédő szervezet is részt vett, egymással együttműködve. A kutyák tulajdonosai feltehetőleg azok a hollandok, akik hazájukban korábban már összetűzésbe kerültek az állatvédőkkel. Miután nagy számú kutyát koboztak el tőlük, átköltöztek Magyarországra, itt folytatva cseppet sem áldásos tevékenységüket.

 

Házuk, ahol a kutyákat is találták, távol esett az úttól, egy erdős területen állt.

A területen a 92 kutya mellett még találtak pár családot, a tulajdonosok valószínűleg igyekeztek elrejteni őket  a rendőrség és az állatvédők szeme elől.

 

A teljes létszám végül 106 tacsi lett.

 

A kutyák életkor alapján nagyon vegyesek: nem csak kölykök és fiatal tacskók, de 10-, akár 15 évesek is lehetnek egyes ebek. A kutyák közül 31 az Eszkuláp Állatvédő Egyesülethez került, többüket a Noé Állatotthon Alapítvány fogadta be - ők egy szívszorító részletet is közzétettek a tulajdonosok hozzáállásáról: a szaporító képes volt az egy hetes, szinte újszülöttnek mondható kölyköktől elszakítani az anyjukat, hogy a “szülő-gépét” elrejthesse a rendőrök elől, talán hogy később vele újrakezdhesse a szaporítást. Az egy hetes kis kölykök pedig egy egész nap nem szophattak, nem beszélve anyjuk közelségének hiányáról… Szerencsére a rendőrök az utolsó pillanatban rájuk találtak, így újra együtt lehetnek!

 

Mindenki gondoljon arra, ha olcsón vesz kutyát, egy parkolóban álló autó csomagtartójából, az ilyen embereket támogatja a pénzével!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Jubilál hazánk egyik legnagyobb kutyás közössége – fergeteges nappal készülnek a nagy napra! Jubilál hazánk egyik legnagyobb kutyás közössége – fergeteges nappal készülnek a nagy napra!
10 év barátság, vidámság, jótékonyság, kutyabarátság és természetesen tacskó-szerelem.

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online MTI Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rendőrök segítettek az elütött kutyán Hírek - Címlapon
Rendőrök segítettek az elütött kutyán
4 hónapon át várta halott gazdája visszatértét a kutya a kórház előtt Hírek - Címlapon
4 hónapon át várta halott gazdája visszatértét a kutya a kórház előtt