A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

92 tacskó egy házban - szaporítótelepet számolt fel a rendőrség - Frissítve!

2018. szeptember 11., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Közel száz tacskót találtak a kiérkező rendőrök a barcsi lakóházban - az ismeretlen tettesek ellen eljárás indul.



A Barcsi Rendőrkapitányság az Állatmentő Szolgálat Alapítvány bejelentése alapján állatkínzás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen - írja a police.hu.

 

A házban 92 kutya volt összezsúfolva
A házban 92 kutya volt összezsúfolva
Fotó: police.hu

 

Az egyenruhások egy barcsi lakóházban - a társszervekkel együtt folytatott házkutatás alkalmával - 92 tacskó fajtájú kutyát találtak, amiket nem tartottak megfelelő körülmények között. A ház egyik szobájában összezsúfolva elhelyezett ebek nagy része nem rendelkezett chip-azonosítóval és okiratokkal.

 

A kutyákat nem megfelelő körülmények között tartották a tulajdonosok
A kutyákat nem megfelelő körülmények között tartották a tulajdonosok
Fotó: police.hu

 

A rendőrök az állatokat lefoglalták, majd az illetékes Állategészségügyi Állomás segítségével gondoskodtak az elszállításukról. A feltételezett elkövetők elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.
 

A tacskókat elszállították az ingatlanról
A tacskókat elszállították az ingatlanról
Fotó: police.hu

 


 

Frissítve:

A rajtaütésen több állatvédő szervezet is részt vett, egymással együttműködve. A kutyák tulajdonosai feltehetőleg azok a hollandok, akik hazájukban korábban már összetűzésbe kerültek az állatvédőkkel. Miután nagy számú kutyát koboztak el tőlük, átköltöztek Magyarországra, itt folytatva cseppet sem áldásos tevékenységüket.

 

Házuk, ahol a kutyákat is találták, távol esett az úttól, egy erdős területen állt.

A területen a 92 kutya mellett még találtak pár családot, a tulajdonosok valószínűleg igyekeztek elrejteni őket  a rendőrség és az állatvédők szeme elől.

 

A teljes létszám végül 106 tacsi lett.

 

A kutyák életkor alapján nagyon vegyesek: nem csak kölykök és fiatal tacskók, de 10-, akár 15 évesek is lehetnek egyes ebek. A kutyák közül 31 az Eszkuláp Állatvédő Egyesülethez került, többüket a Noé Állatotthon Alapítvány fogadta be - ők egy szívszorító részletet is közzétettek a tulajdonosok hozzáállásáról: a szaporító képes volt az egy hetes, szinte újszülöttnek mondható kölyköktől elszakítani az anyjukat, hogy a “szülő-gépét” elrejthesse a rendőrök elől, talán hogy később vele újrakezdhesse a szaporítást. Az egy hetes kis kölykök pedig egy egész nap nem szophattak, nem beszélve anyjuk közelségének hiányáról… Szerencsére a rendőrök az utolsó pillanatban rájuk találtak, így újra együtt lehetnek!

 

Mindenki gondoljon arra, ha olcsón vesz kutyát, egy parkolóban álló autó csomagtartójából, az ilyen embereket támogatja a pénzével!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája! Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája!
Munkavégzés közben figyeltek fel a Magyar Közút munkatársai a hosszú fűben megbújó kis apróságra – a kiskutya bundája átázott az esőtől, fázott és nagyon félt – szerencsére a jószívű közutasok nem hagyták sorsára!

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A keverék kutyák tovább élnek Hírek - Címlapon
A keverék kutyák tovább élnek
Hatodszor: Ebugatta Piknik Hírek - Címlapon
Hatodszor: Ebugatta Piknik