A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Séta a hóban? Kösz, de nem! - Takarója alá bújt a tacskó, miután hozzáért mancsához a hó

2021. december 10., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




"Jujj, ez nagyon hideg! Én aztán bele nem teszem a tappancsom még egyszer!" És ezzel sarkon fordult a kicsi kutya, majd szaladt vissza a jó meleg szobába, a puha takaró menedékébe.



Vidám szaladgálás és ugrándozás közben még meg is hemperegnek benne. Igen, a hó! A kutyák egyszerűen odavannak érte, de azért bőven akadnak kivételek is. Mint Norman, a hosszúszőrű tacskó. Alapjáraton imád játszani, és persze mindig családja tudtára adja, ha kedve lenne egy kis mókához, de a telet nem neki találták ki.

 

„Egy igazi rosszcsont! Szeret bújócskázni és mindenféle papírt megcsócsálna” – mesélte róla gazdája. Sűrűn találkozhatnak vele egy puha takaró alá kucorodva, de azért a finomságok illatára elődugja nóziját. Most, hogy megérkezett a zimankó, és odakint repkednek a mínuszok, Norman szerint ennél jobban nem is üthetné el idejét.

 

Norman, a hosszúszőrű tacskó szereti a kényelmet
Norman, a hosszúszőrű tacskó szereti a kényelmet
Fotó: thedodo.com

 

No de mi lesz így a sétákkal? Hiszen vannak bizonyos dolgok, amiket senki más nem végezhet el helyette. A kis tacskó legnagyobb bánatára… Történt ugyanis, hogy a minap egy hatalmas hóvihar söpört át otthonuk felett. Ám amikor kinyitották neki az ajtót, mondván, most aztán már igazán jó lenne kimennie, ha csak két percre is, Norman tett egy lépést a hóban, és nyomban sarkon fordult:

 

Éppen csak hozzáért a mancsa a hóhoz, felnézett rám, és pucolt vissza a szobába, egyenesen a kanapéra, be a takarója alá.”

 

Mancsnyom a hóban - A kis tacskó sarkon fordult, mikor meglátta a havat
Mancsnyom a hóban - A kis tacskó sarkon fordult, mikor meglátta a havat
Fotó: thedodo.com

 

Bármivel is próbálkoztak, képtelenségnek tűnt kicsalogatni a fura, fagyos rettenetbe. Őurasága továbbra is tisztelettel adózik a kényelem előtt, márpedig odakint azt nem találni. Így hát nem volt mit tenni, utat kellett törni neki a hóban: apukájának három órányi kőkemény munkájába telt, mire Szőrmók Herceg elfogadhatónak találta a körülményeket:

 

„Addig nem volt hajlandó kimenni a kertbe, amíg a férjem teljesen el nem takarította az útjából a havat. Nehogy véletlenül hozzáérjen a mancsához egy hópehely” – emlékezett vissza nevetve gazdája.

 

Íme egy öntudatos eb, aki pontosan tudja, mit akar. Azt meg pláne, mi az, amit nem – de családja ezzel együtt szereti őt, míg világ a világ. Egy ilyen mosolygós pofi láttán bizony a mi szívünk is olvadozni kezd!

 

A kis tacskó nagyon szeret a puha takaró alatt melegedni
A kis tacskó nagyon szeret a puha takaró alatt melegedni
Fotó: thedodo.com

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Denise White

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Levél a leendő kedvencedtől - Így készítsd fel szerettedet, ha meglepnéd egy kutyával Hírek - Címlapon
Levél a leendő kedvencedtől - Így készítsd fel szerettedet, ha meglepnéd egy kutyával
Vádat emeltek a nő ellen, aki csaknem húsz kutyakölyköt rejtegetett szállodai szobájában Hírek - Címlapon
Vádat emeltek a nő ellen, aki csaknem húsz kutyakölyköt rejtegetett szállodai szobájában