A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Séta a hóban? Kösz, de nem! - Takarója alá bújt a tacskó, miután hozzáért mancsához a hó

2021. december 10., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Jujj, ez nagyon hideg! Én aztán bele nem teszem a tappancsom még egyszer!" És ezzel sarkon fordult a kicsi kutya, majd szaladt vissza a jó meleg szobába, a puha takaró menedékébe.Vidám szaladgálás és ugrándozás közben még meg is hemperegnek benne. Igen, a hó! A kutyák egyszerűen odavannak érte, de azért bőven akadnak kivételek is. Mint Norman, a hosszúszőrű tacskó. Alapjáraton imád játszani, és persze mindig családja tudtára adja, ha kedve lenne egy kis mókához, de a telet nem neki találták ki.

 

„Egy igazi rosszcsont! Szeret bújócskázni és mindenféle papírt megcsócsálna” – mesélte róla gazdája. Sűrűn találkozhatnak vele egy puha takaró alá kucorodva, de azért a finomságok illatára elődugja nóziját. Most, hogy megérkezett a zimankó, és odakint repkednek a mínuszok, Norman szerint ennél jobban nem is üthetné el idejét.

 

Norman, a hosszúszőrű tacskó szereti a kényelmet
Norman, a hosszúszőrű tacskó szereti a kényelmet
Fotó: thedodo.com

 

No de mi lesz így a sétákkal? Hiszen vannak bizonyos dolgok, amiket senki más nem végezhet el helyette. A kis tacskó legnagyobb bánatára… Történt ugyanis, hogy a minap egy hatalmas hóvihar söpört át otthonuk felett. Ám amikor kinyitották neki az ajtót, mondván, most aztán már igazán jó lenne kimennie, ha csak két percre is, Norman tett egy lépést a hóban, és nyomban sarkon fordult:

 

Éppen csak hozzáért a mancsa a hóhoz, felnézett rám, és pucolt vissza a szobába, egyenesen a kanapéra, be a takarója alá.”

 

Mancsnyom a hóban - A kis tacskó sarkon fordult, mikor meglátta a havat
Mancsnyom a hóban - A kis tacskó sarkon fordult, mikor meglátta a havat
Fotó: thedodo.com

 

Bármivel is próbálkoztak, képtelenségnek tűnt kicsalogatni a fura, fagyos rettenetbe. Őurasága továbbra is tisztelettel adózik a kényelem előtt, márpedig odakint azt nem találni. Így hát nem volt mit tenni, utat kellett törni neki a hóban: apukájának három órányi kőkemény munkájába telt, mire Szőrmók Herceg elfogadhatónak találta a körülményeket:

 

„Addig nem volt hajlandó kimenni a kertbe, amíg a férjem teljesen el nem takarította az útjából a havat. Nehogy véletlenül hozzáérjen a mancsához egy hópehely” – emlékezett vissza nevetve gazdája.

 

Íme egy öntudatos eb, aki pontosan tudja, mit akar. Azt meg pláne, mi az, amit nem – de családja ezzel együtt szereti őt, míg világ a világ. Egy ilyen mosolygós pofi láttán bizony a mi szívünk is olvadozni kezd!

 

A kis tacskó nagyon szeret a puha takaró alatt melegedni
A kis tacskó nagyon szeret a puha takaró alatt melegedni
Fotó: thedodo.com

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Denise White

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés! Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés!
Augusztus végétől október közepéig tart a szarvasbőgés. Kutyáink és saját biztonságunk érdekében erdei kirándulásaink alkalmával és az autóutakon is figyeljünk fokozottabban!

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Nyári veszélyek - Napégés kutyáknál Nyári veszélyek - Napégés kutyáknál
Ha végre itt a nyár, és meleg az idő… Élvezzük a napsütést, feltöltődünk, ám eközben odafigyelünk arra is, hogy védjük magunkat a napsugarak káros hatásaival szemben. Nem feledkezhetünk meg kedvenceinkről sem, hiszen ők is ki vannak téve a napégés veszélyeinek. Hogyan óvhatjuk meg őket a bajtól?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Levél a leendő kedvencedtől - Így készítsd fel szerettedet, ha meglepnéd egy kutyával Hírek - Címlapon
Levél a leendő kedvencedtől - Így készítsd fel szerettedet, ha meglepnéd egy kutyával
Vádat emeltek a nő ellen, aki csaknem húsz kutyakölyköt rejtegetett szállodai szobájában Hírek - Címlapon
Vádat emeltek a nő ellen, aki csaknem húsz kutyakölyköt rejtegetett szállodai szobájában