A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutya kiment sétálni, majd véletlenül lefutotta a félmaratont!

2016. január 26., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Váratlan ellenfelet kaptak egy félmaratoni versenyen az Egyesült Államokban, a rajtnál ugyanis egy kutya is csatlakozott a mezőnyhöz… És ha már ott volt, végig is futotta a távot.



Az egyébként lusta kutya  vidáman tette meg a távot a futókkal
Az egyébként lusta kutya  vidáman tette meg a távot a futókkal
Fotó: runningmagazine.ca

 

Egy amerikai félmaratonon egy kutya végzett a hetedik helyen. Az angol vérebet csak pisilni engedték ki, de miután meglátta a futókat, csatlakozott hozzájuk, majd hetedik helyen ért célba -  írja a faktor.hu.

 

Szombat reggel az amerikai Elkmont városában a 2 és fél éves kutyát, Ludivine-t gazdája kiengedte a házból, hogy végezze el a dolgát. A városban ugyanakkor rendezték meg a Trackless Train Trek elnevezésű félmaratoni versenyt.

 

Ludivine a hétköznapokban
Ludivine a hétköznapokban
Fotó: runningmagazine.ca

 

A kutya meglátta a futókat, és csatlakozott hozzájuk. Ludivine a teljes 21 kilométeres távot lefutotta, ideje 1 óra 32 perc 56 másodperc lett. Ezzel az eredménnyel a vadászkutya a hetedik helyen végzett.

Mindössze annyit csináltam, hogy kiengedtem a házból, és már futott is a maga ütemében. Először kicsit aggódtam, hogy zavarni fogja a futókat a versenyben. - mondta kutya tulajdonosa, April Hamlin.

 

 

 

A kutya tulajdonosa azt is elmondta, hogy meglepődött, hogy Ludivine lefutotta a teljes távot, mert általában visszahúzódó, barátságos, sőt, jellemzően inkább lusta.

Egy futó a verseny után azt is elmondta, hogy a kutya először a versenyzők között vegyült el a parkolóban, de nem aggódott miatta, mert volt rajta nyakörv, és mivel a városban mindenki ismer mindenkit, a rajt után sem zavart senkit.

Egy másik futó, a hatodik helyen beérő Tim Horvath elmondása szerint, a kutya a verseny jelentős részét mellette, vagy kis lemaradással mögötte futotta le. A férfi szerint Ludivine jobb eredményt is elérhetett volna, de volt, hogy megállt szaglászni, a harmadik kilométer után például egy döglött nyúl kötötte le a figyelmét átmenetileg. Emellett volt olyan, hogy egy másik kutya, vagy az út mentén legelő öszvérek és tehenek térítették el.

 

A kutya végül hetedik helyen ért célba, aztán lassított és lógó nyelvvel sétálni kezdett. A verseny szervezői Ludivine-t egy medállal jutalmazták..

 

Ludivine egy érmet is kapott teljesítményéért
Ludivine egy érmet is kapott teljesítményéért
Fotó: runningmagazine.ca

Forrás: faktor.hu
Indexkép forrás: runningmagazine.ca

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci” Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci”
Több mint 8000 kutyát utasított maga mögé a tündéri keverék a Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2023-as versenyén. Megjelenésének és inspiráló történetének köszönhetően ő lett az idei év legaranyosabb mentett kutyája.

Egy különleges szépségverseny – Íme 2023 legcsúnyább kutyái Egy különleges szépségverseny – Íme 2023 legcsúnyább kutyái
Idén Scooter, a kínai kopaszkutya vitte el a pálmát, de a második és harmadik helyezett is kiérdemelte a dobogót „szépségével”.

Skóciában jelentősen szigorítják a rókavadászat szabályait - Egy régi tradíció érhet véget? Skóciában jelentősen szigorítják a rókavadászat szabályait - Egy régi tradíció érhet véget?
Idén márciusban utoljára szervezett rókavadászatot az egyik hagyományőrző klub Skóciában. Egy törvénymódosításnak köszönhetően 252 év után pontot tesznek a sokak által megkérdőjelezett esemény végére.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
5 étel, amit felejtsünk el, ha a kutyánkról van szó Hírek - Címlapon
5 étel, amit felejtsünk el, ha a kutyánkról van szó
Igazolták: kutyánk tudja, milyen a kedvünk, mit érzünk! Hírek - Címlapon
Igazolták: kutyánk tudja, milyen a kedvünk, mit érzünk!