A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A világ egyik legdrágább kutyája a tibeti masztiff

Közel félmilliárd forint az értéke


2016. április 30., 12:00


Szerző: kiberov


Kategória: Könnyű




Tizenkét millió jüanért (431,6 millió forint) kelt el a világ egyik legdrágább kutyája Kínában. A tibeti masztiff boldog gazdája egy ingatlanfejlesztő üzletember.



A különleges állat tenyésztője Csang Keng-jün a helyi lapnak elmondta, biztosította az új tulajdonost arról, hogy az állat felmenői között oroszlán is volt és a legtökéletesebb masztiffjegyeket hordozza magán. A Hangcsou városában elkelt aranyszőrű kutya 80 centméter magas és 90 kilót nyom.

 

Csang Keng-jün egy másik tibeti masztiffját 6 millió jüanért (215,5 millió forint) vette meg ugyanaz az üzletember.  A tiszta tibeti masztiff rendkívül ritka, csakúgy mint a Kínában különös becsnek örvendő pandák. 

 

A két tibeti masztiff értéke összesen közel 650 millió forint

   

A tulajdonosról annyit tudni, hogy egy 56 éves csingtaói férfi, aki az ingatlanfejlesztésből szerezte vagyonát, s állítása szerint maga is tenyészteni szeretné a különleges állatokat.

 

A korábbi rekorder a Big Splash névre hallgató vörös tibeti masztiff volt, ami 2011-ben 10 millió jüanért (358,8 millió forint) gazdára talált állatot. Egy tenyésztői honlap tanúsága szerint azonban egy pekingi vásáron 27 millió jüant (969,2 millió forint) fizettek ki egy masztiffért.

 

A tibeti masztiff hatalmas, izmos, nagyfejű állat, amelyet egyszerre tartanak harci- és pásztorkutyának. Igen hűséges. Az ősi tibeti fajta testalkata, kerek sörénye miatt az oroszlánra emlékeztet. Míg valaha a kínai uralkodók kiváltsága a palotapincsi tartása volt, addig a mai Kína újgazdagjainak státuszszimbóluma a tibeti masztiff. Ennek megfelelően és állítólag a tenyésztők árkartelljének köszönhetően, az áruk is csillagászati.

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2015. február 02.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban
A francia bulldogok és a labrador retrieverek ismét taroltak.

A Te kedvenced felismeri, ha ugyanolyan fajtájú kutyát lát? A Te kedvenced felismeri, ha ugyanolyan fajtájú kutyát lát?
Nem titok, hogy a gazdik erős érzelmeket táplálnak kedvenceik iránt, és gyakran úgy vélik, különleges szuperképességeknek vannak birtokában. Van, aki esküdni merne rá, hogy bundása bármikor felismerné, ha saját fajtájának képviselője jönne szembe az utcán. Valóban így van, vagy puszta ábránd?

Egyes kutyafajták hajlamosabbak lehetnek a daganatos betegségekre Egyes kutyafajták hajlamosabbak lehetnek a daganatos betegségekre
Egy friss tanulmányból az is kiderül, melyek ezek a fajták.

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot
A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet segítségével végzett szeptemberi felmérése szerint - tájékoztatta az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja az MTI-t.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Irodakutya.com Hírstart Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kis kedvenceink titkos élete - az új előzetes Hírek - Címlapon
Kis kedvenceink titkos élete - az új előzetes
Hogyan értelmezik a kutyák az idő fogalmát? Hírek - Címlapon
Hogyan értelmezik a kutyák az idő fogalmát?