A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állatvédelmi törvénynek adott nevet a végletekig elhanyagolt kutya

2017. július 21., 12:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Egy év leforgása alatt hatalmasat változott Libre, a boston terrier kölyök élete: a halálból hozták vissza, meggyógyult és ma már szebb hellyé teszi a világot a bántalmazott állatok számára.



Alig néhány hete látta meg a napvilágot, máris az élet rossz oldalát kellett megtapasztalnia gazdája nemtörődömsége miatt. A fájdalom és a szenvedés töltötték ki mindennapjait, teste a felismerhetetlenségig eltorzult, mikor egy jószívű állatbarát észrevette a pennsylvaniai farm egy félreeső pontján. A kicsi kutya magatehetetlenül hevert a földön, a megváltó halált várta. A bejelentésre kiérkező állatmentők sem jutottak szóhoz állapota láttán, azonnal az állatkórházba siettek vele.

 

A boston terrier kölyök egy évvel ezelőtt
A boston terrier kölyök egy évvel ezelőtt
Fotó: Facebook/Guardians of Rescue

 

Testét élősködők okozta borzasztó sebek borították, a legapróbb mozdulat is elviselhetetlen fájdalommal járt számára. Úgy tűnt, túl van azon a ponton, ahol még segíthetnek rajta, de bizakodtak abban, hogy állapota még visszafordítható. A kis kölyköt azonban csodálatos életerővel áldotta meg a sors, maradék erejével kitartóan küzdött, ezért úgy döntöttek, megadják neki az esélyt a felépülésre. 

 

Július 4-én mentették, így a Libre nevet kapta, mely szabadságot jelent. Azt a szabadságot, melyet reményeik szerint egy nap majd megtapasztalhat egy szerető család körében. - írja az ebpercek.hu.

 

Saját nevével ellátott takarót készítettek a beteg kutya számára
Saját nevével ellátott takarót készítettek a beteg kutya számára
Fotó: fido4ever.com

 

Története bejárta a világsajtót, rajongói egy emberként izgultak érte. Az állatorvosi kezeléseknek és a gondos ápolásnak köszönhetően napról-napra jobban érezte magát, sebei gyógyulásnak indultak, bőre lassacskán letisztult, és különleges mogyoróbarna színű szőre is visszanőtt. Fülei, melyek egykor szomorúan lekonyultak, ma már kíváncsiak merednek az ég felé, szeretnivaló kifejezést kölcsönözve pofijának. 

 

Hetekig tartott, mire képes volt segítség nélkül elfogyasztani az eledelét. Komoly koncentráció kellett ahhoz is, hogy egyedül ülni tudjon. Ám a szeretet, mely a világ minden tájáról áramlott hozzá, meghozta gyümölcsét: egy nap felállt és esetlenül megtett pár lépést. Innentől kezdve nem volt megállás, felfedezte a séta izgalmát és nyakig merült a játék örömében. A szaporítótelep borzalmai és a folyamatos kezelések után végre megízlelte a szabadság zamatát. 

 

Libre, a boston terrier állatvédelmi törvénynek adott nevet
Libre, a boston terrier állatvédelmi törvénynek adott nevet
Fotó: lancastercountymag.com

 

Ám Libre igazi kalandja még csak ezután kezdődött. A gondját viselő Speranza Animal Rescue állatmentő szervezet alapítója örökbefogadta, s miután kiderült, hogy korábbi tulajdonosát még csak el sem marasztalták tette miatt, az állatok jogainak elismeréséért és a Pennsylvaniában hatályos állatvédelmi törvények szigorításáért indítottak kampányt. Rengeteg támogatóra tettek szert, elszántságuknak hála megszületett a Libre Törvény, melyet nemrégiben ünnepélyes keretek között az állam kormányzója is aláírt! Aki ezek után állatot bántalmaz, komolyabb következményekkel számolhat államszerte, hiszen:

 

“Senkinek sem szabad hagyni, hogy büntetés nélkül megússza az állatkínzás tettét.”

 

– jelentette ki Tom Wolf a törvénymodósítást követő sajtótájékoztatón. Libre pedig hatalmas puszival mondott köszönetet, miután mancsnyomával büszkén  "hitelesítette" a dokumentumot. Egy éve még az is bizonytalan volt, megéri-e a holnapot, ma már az állatkínzás elleni küzdelem és az emberi összefogás jelképévé vált, s gazdája oldalán tovább folytatja tiszteletreméltó tevékenységét. 

 

Libre és Pennsylvania kormányzója a törvény aláírása után
Libre és Pennsylvania kormányzója a törvény aláírása után
Fotó: twitter.com/governortomwolf

Forrás: dailymail.co.uk, ebpercek.hu
Indexkép forrás: Dillsburg Veterinary Center, lancastercountymag.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így vált az elhagyott pitbull büszke rendőrkutyává Hírek - Címlapon
Így vált az elhagyott pitbull büszke rendőrkutyává
Bajban vannak a szánhúzók - a segítségeteket kérik! Hírek - Címlapon
Bajban vannak a szánhúzók - a segítségeteket kérik!