A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állatvédő civil szervezetek munkáját támogatja Magyarország kormánya

2021. május 22., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Magyarország kormánya 141 millió forintot fordít 67 állatvédő civil szervezet munkájának támogatására, elismerve az állatok védelme és a társadalom érdekében végzett erőfeszítéseiket - jelentette be keddi közös közleményében Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott és az Agrárminisztérium (AM) részéről Ovádi Péter, a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos.



 

A kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott és az Agrárminisztérium által indított, Közös ügyünk az állatvédelem című online felmérésben több mint negyedmillióan mondták el véleményüket  az állatvédelmet és a felelős állattartást érintő több fontos kérdésben. A kérdésekre adott válaszokból kirajzolódott az igény az állatmenhelyek és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek támogatására, a válaszadók 97,9  százaléka értett ezzel egyet.

 

Az elmúlt időszak koronavírus-járvány elleni küzdelme komoly próbatétel elé állította az állatvédő civil szervezeteket is. A rendkívüli idők kihívásai előtt azonban nem hajoltak meg, hanem felszegett fejjel és állhatatossággal mentek végig minden nap azon az úton, amit a lelkiismeretük és erkölcsük kijelölt számukra - írták a közleményben.

 

 

Arank és Bailey, az Etyeki Állatvédő Egyesület menhelyén élő örökbefogadható kutyák
Arank és Bailey, az Etyeki Állatvédő Egyesület menhelyén élő örökbefogadható kutyák 
Fotó: MTI / Vasvári Tamás 

 

 

Magyarország kormánya felismerte a szervezetekre nehezedő nyomást és a koronavírus-járvány okozta számos új kihívást. A menhelyek és állatotthonok telítettségén nem segített az sem, hogy honfitársaink körében egyre nagyobb hangsúlyt kap a felelős állattartás és kedvező tendenciát mutat az örökbefogadási kedv - fogalmaztak.

 

"Éppen ezért nem mehetünk el szó nélkül az állatvédő civil szervezetek erőn felüli teljesítménye mellett, amelyet az állatok védelmében és érdekében nap mint nap nyújtanak. A kormány a mostani rendkívüli támogatással kíván hozzájárulni az állatvédők munkájához, megköszönve az önkéntesek és segítők által az állatok érdekében hozott áldozatokat. A rendkívüli támogatás lefedi az ország teljes területét és az összes megyét.


"Továbbra is azon dolgozunk, hogy a civil szervezetek minél több és célzott forráshoz juthassanak, hiszen közös ügyünk az állatvédelem! Felelősségteljes és kitartó munkájukat ezúton is köszönjük" - tették hozzá végezetül.

 

 

 

A támogatott szervezetek listája az alábbi posztban olvasható:

 

 

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
10 házőrző kutya, akiket nem lehet komolyan venni Hírek - Címlapon
10 házőrző kutya, akiket nem lehet komolyan venni
Kiemelkedő sikereket ért el az Magyar Madártani Egyesület kutyás egysége Hírek - Címlapon
Kiemelkedő sikereket ért el az Magyar Madártani Egyesület kutyás egysége