A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Állatvédő szervezetek is regisztrálhatnak a Díjnet adománygyűjtő felületére

2018. december 11., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Jól ismert alapítványokat is lehet már egyszerűen és átlátható módon támogatni a Díjneten. A független e-számlakezelési rendszer felhasználóinak decembertől lehetőségük van arra, hogy közüzemi számláik befizetése mellett mindössze néhány kattintással jótékonykodjanak egy-egy szervezet javára.Néhány nap alatt több mint három millió forinttal támogattak civil szervezeteket és alapítványokat a Díjnet felhasználói. A független e-számlakezelési szolgáltató regisztrált ügyfeleinek egy új szolgáltatás keretében – a közüzemi és egyéb számláik befizetése mellett – november 26-ától már lehetőségük van alapítványok támogatására is. A Díjnet új adományozási szolgáltatása az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületével együttműködve jött létre, amely egész évben – nem csak karácsonykor – biztosítja a transzparens támogatás lehetőségét. A Testülethez bármely átláthatóan és etikusan működő magyarországi civil szervezet csatlakozhat

 

A Díjnet felhasználói a rendszer felületén jelenleg 18 alapítvány javára jótékonykodhatnak egyszerűen, bankkártyás fizetéssel.  Ezt tehetik a Díjnet által felajánlott címletekkel (1.000, 2.000, 5.000, 10.000 Ft), vagy egyedi, minimum 1.000 forintnyi összeggel is. A támogatásról a Díjnet okiratot állít ki ügyfelei számára, továbbá lehetőséget biztosít a jótékonykodóknak arra, hogy korábbi adományaikat visszakereshessék a rendszer felületén. Az adományozók feliratkozhatnak az általuk támogatott alapítványok hírleveleire is, így figyelemmel követhetik a támogatott szervezet jövőbeli munkáját.

 

 

Állatvédő szervezetek is regisztrálhatnak a Díjnet adománygyűjtő felületére
Fotó: Díjnet

 

 

Szerettük volna, hogy ügyfeleink ne csupán számláikat kezelhessék a Díjnet felületén, hanem karitatív tevékenységre is lehetőséget biztosíthassunk számukra”mondta Garamszegi Tamás. A Díjnet vezérigazgatója szerint az új szolgáltatás népszerűségét az eddigi jelentős támogatási összeg mellett az is mutatja, hogy az elmúlt héten további 15 alapítvány jelezte a Díjnetnek együttműködési szándékát.Hiszünk abban, hogy a magyar emberek örömmel adakoznak, főként, ha ehhez egyszerű és könnyen elérhető lehetőséget teremtünk” tette hozzá a vezérigazgató.

 

A Díjnet jövőre tovább bővíti portfólióját: többek közt tervezik az együttműködést további adományozó szervezetekkel, valamint új szolgáltatásokat is kínálnak majd az ügyfeleknek. A rendszer felületén jelenleg 30 különböző szolgáltató számláit lehet kezelni elektronikusan, a fővárosi lakosok pedig már akár az összes közműszámlájukat befizethetik a Díjneten

 

Az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületéhez bármilyen magyarországi civil szervezet csatlakozhat nem csak karácsonykor, hanem egész évben! A testület minden átláthatóan és etikusan működő civil szervezet vár, a Díjnet adományozó rendszerébe is rajtuk keresztül lehet bekerülni, így  még inkább megéri csatlakozni.

 

 

 

Állatvédő- és állatokhoz kapcsolódó szervezetek, akik már bekerültek a Díjnet adományozó adatbázisába, így a felhasználók őket már támogathatják a felületen:

 

Hangya közösség Alapítvány

"Egyedülálló tevékenységet végzünk az állatvédelem területén. Elsősorban a kevésbé támogatott vidéki menhelyek számára nyújtunk segítséget tárgyi adományokkal, jogi és szakmai tanácsadással. 175 állatvédő csapatot támogattunk az elmúlt években. Környezettudatosan gondolkodunk. A lakosság számára feleslegessé vált hulladékok nagy része még máshol hasznossá válhat. Kiépített adománygyűjtő pontjainkon gyűjtjük és újrahasznosítjuk a felajánlásokat. 
A szemléletformálásra nagy hangsúlyt fektetünk: fontos, hogy változtassunk az emberek állatokhoz és a környezetükhöz való kapcsolatán. Közösségi programokat szervezünk: adománygyűjtő megmozdulásokat, barkácsnapokat, menhelysegítő programokat."

Az adományozó felület ide kattintva érhető el (bejelentkezés szükséges!)

 

Új Világ Alapítvány

"Mentálisan és mozgásukban sérült gyereknek kutyás fejlesztő terápiák finanszírozása. A hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáinak kezelése és megoldása. A roma közösség integrációjának előmozdítása közös játszótérépítés, faültetés, múzeumi programok, stb. A Kéz a Kézben Toleranciatábor segítő kutyákkal, 30 ép és 30 halmozottan sérült gyermekkel zajlik az érzékenyítés jegyében. A közös programokon való részvétel elősegíti a gyerekek kommunikációjának kialakítását, valamint a másság megismerését élethelyzetükre való rálátással. Több mint 2000 emberhez jutottunk el. A roma közösségben élő gyermekek megismerése, közös játszótér kialakítása fontos projekt. Hódmezővásárhelyre telepítünk egy esélyegyenlőségi játszóteret, ahol a fogyatékossággal élő gyerekek is tudnak játszani. Fontos, hogy a közösség egy jó célért összefogjon és közösen teremtsenek értéket, szívben, lélekben és tettben."

Az adományozó felület ide kattintva érhető el (bejelentkezés szükséges!)

 

 

Magyar Tengerimalac-védő Egyesület

"Magyar Tengerimalac-védő közhasznú Egyesületként a legfontosabb feladatunk a rossz, illetve helytelen körülmények között tartott, kidobott (erdőbe, kukába, utcára, szeméttelepre) vagy leadott tengerimalacok mentése, rehabilitálása, szocializálása, és végül új otthont és felelősségteljes gazdikat keresése védenceik számára. Küldetésünk, hogy minél több emberrel megismertessük a felelős kisállattartást és szakmailag korrekt információkhoz juttassuk a tengerimalacok tartásában kevésbé járatos gazdikat FB-oldalunk vagy -csoportunk, kisállatos rendezvények vagy óvodásban, iskolákban tartott előadásaink révén."

Az adományozó felület ide kattintva érhető el (bejelentkezés szükséges!)

 

 

Alapítvány a Budapesti Állatkertért

"Alapítványunk célja, hogy a Fővárosi Állat és Növénykert lakói és látogatói a legjobb körülményeket kaphassák. Az állatok számára segítjük a jobb állattartó helyek kialakítását, foglalkoztató eszközök, állati játékok beszerzését, korszerű állatorvosi műszerek és táplálék kiegészítők megvásárlását, - hogy az állatok a legjobb egészségi állapotban, tevékenyen tölthessék napjaikat a látogatók örömére. A látogatók részére pedig - egyebek mellett - információs szolgáltatást, különleges ismeretterjesztő programokat szervezünk, kiegészítve Alapítónk, a Fővárosi Állat- és Növénykert tevékenységét. Mindezt támogatóink adományaiból fedezzük, etikusan működő, közhasznú szervezetként. Legsikeresebb akciónk az állatok örökbe fogadásának szervezése: http://www.allatkertialapitvany.hu/orokbefogadas"

Az adományozó felület ide kattintva érhető el (bejelentkezés szükséges!)
 

 

 


Indexkép forrás: dijnet.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segíts a menhelyi állatokon: ne feledkezz el rendelkezni adód 1 százalékáról! Segíts a menhelyi állatokon: ne feledkezz el rendelkezni adód 1 százalékáról!
Vészesen közeledik az adóbevallás, ezzel együtt az szja 1+1 százalékáról való rendelkezés határideje. Szánjunk rá pár percet, hiszen ez a menhelyi állatoknak akár az életet jelenheti!

Így segíthetsz a menhelyi kutyáknak a járvány idején Így segíthetsz a menhelyi kutyáknak a járvány idején
Élelemhiánnyal küzdenek a menhelyek és állatvédő szervezetek országszerte. Nagy szüksége van most az árva állatoknak az állatbarátok segítségére! De hogyan és mivel segíthetünk – különösen a járvány miatt elrendelt intézkedéseket is szem előtt tartva?

Ajándék helyett az árva állatoknak kért tápot születésnapja alkalmából az állatbarát nő Ajándék helyett az árva állatoknak kért tápot születésnapja alkalmából az állatbarát nő
A koronavírus járvány miatt az állatmenhelyek és az árva állatok is bajban vannak: kevesebb az élelem, ami főként az iskolákkal, óvodákkal együtt bezárt menzák miatt van. A bajban azonban segítenek a hétköznapi hősök – ők bebizonyítják, hogy egy kis odafigyeléssel, egy apró ötlettel is hatalmas segítséget nyújthatunk!

Virtuális gyűjtést szervez a Tacskó Találkozó csapata a születésnapi bulijuk helyett Virtuális gyűjtést szervez a Tacskó Találkozó csapata a születésnapi bulijuk helyett
Idén öt éves a Tacskó Találkozó, az egyik legnagyobb hazai kutyás közösség. A jubileum alkalmából jótékony születésnapi tacsis zsúrt szerveztek, ám a koronavírus járvány sajnos közbeszólt. A segítésre és a jótékonyságra azonban most még nagyobb szükség van, mint egyébként, ezért a csapat egy B tervvel állt elő.

Egy kávégyártó cég bevétele 20%-ával segíti az árva kutyákat és a menhelyeket Egy kávégyártó cég bevétele 20%-ával segíti az árva kutyákat és a menhelyeket
Önzetlenségből jelesre vizsgázott az a kaliforniai cég, akik nem csak az embereket "mentik meg" a koffeinnel, de profitjuk egy részét az állatvédelemre fordítják.

Csoki helyett ajándékozz kutya-életet Valentin napon! Csoki helyett ajándékozz kutya-életet Valentin napon!
A csoki hizlal. Rontja a fogakat. Drága. Csak pillanatnyi élvezetet nyújt, hisz olyan hamar elfogy… Ellenben ha életet ajándékozol… Nem lenne sokkal jobb érzés?

A hontalan, kóbor kutyáknak gyűjtenek az Irigy Hónaljmirigy sztárjai Magyar Attilával A hontalan, kóbor kutyáknak gyűjtenek az Irigy Hónaljmirigy sztárjai Magyar Attilával
A 2018-as nagysikerű adventi adománygyűjtő akció után idén is jótékonykodással próbálja szebbé varázsolni mások ünnepét az AsiaCenter. Ezúttal a hontalan, kóbor kutyák számára gyűjtenek, méghozzá az Irigy Hónaljmirigy két oszlopos tagja, Kabai Laci és Sipos Tomi, valamint az ismert színművész, Magyar Attila segítségével. A hírességek december 15-én, vasárnap 12:00-tól egy fotózással egybekötött különleges „közönségtalálkozóra” várják az adományozni vágyókat.

Adakozó Kedd: a karácsony előtti időszakban gondolj a nélkülözőkre is! Adakozó Kedd: a karácsony előtti időszakban gondolj a nélkülözőkre is!
Állj meg egy pillanatra a karácsonyi költekezésben és nagy bevásárlásokban, és gondolj a nélkülözőkre is!

Közeleg a tél: 18.000 kutya élete veszélyben Közeleg a tél: 18.000 kutya élete veszélyben
A magyarok többsége tisztában van az állatvédelemben dolgozók nehéz helyzetével. Gyakran látjuk a gondatlan állattartás okozta problémákat: a kóbor kutyákat, macskákat (45%) és azt, hogy embertársaink felelőtlenül vállalnak állatot (43%) - derül ki a Cofidis Hitel Monitor 2019 novemberi kutatásából. Ma Magyarországon mintegy 300.000 ebnek nincs hova hazamennie. Számukra az egyetlen túlélési esélyt a menhelyek jelenthetik, ahol a hivatalos támogatás évente mintegy 40 millió forint, ami kutyánként ~133 forint anyagi forrást jelent egy egész évre. Így csak a magánadományokra számíthatnak. A Kutyaszemmel program ennek feloldására jött létre: közösségi adománygyűjtéssel közel 6.5 millió forint gyűlt már össze idén, ebből az összegből 20 rászoruló vidéki menhely 2500 kutyájának jobb életet teremtve. Karácsonykor zárul a 2019-es kampány, addig további 2 millió forint összegyűjtése és további 2000 menhelyi kutya megsegítése a cél.

Meghökkentően rendhagyó naptár a legőrültebb kutyásoknak Meghökkentően rendhagyó naptár a legőrültebb kutyásoknak
Nem mindennapi pózokban kapták lencsevégre a kutyákat a megjelenő naptárhoz - a mondhatni tolakodó fotókkal kiadott naptár nemes célt szolgál: a bevétel egy része egy állatvédő szervezethez kerül!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com MOL Nyrt. Hírstart Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Fotópályázat 2018 – ide nyerhetsz kutyabarát hétvégét Hírek - Címlapon
Fotópályázat 2018 – ide nyerhetsz kutyabarát hétvégét
Ismét Fotópályázat a Kutyabarathelyek.hu-n! Hírek - Címlapon
Ismét Fotópályázat a Kutyabarathelyek.hu-n!