A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le

2023. szeptember 07., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A fekete-fehér bundájú kutyából egy csapásra feketetét csináltak a tolvajok – szerencsére a történet jól végződött, és a kutyus visszakerült gazdijaihoz.



Somogy vármegyében történt a különös eset: a kutyalopás sajnos nem olyan egyedi, ám az, ahogy a kutyát el akarták rejteni, már annál inkább. Az elkövető kifogásától pedig valószínűleg minden kutyásnak elkerekedik a szeme.

 

Történt ugyanis, hogy a somogyi településen a gazdi bejelentést tett, miszerint eltűnt a családi házuk udvaráról a kétéves csivavájuk, Roni. A fekete-fehér foltos kiskutya soha nem kóborolt el, egyedül ki se ment az utcára, így gyanús volt, hogy valaki elvihette.

A gazdi végigkérdezte a szomszédokat, láttak-e valamit, tudnak-e a kutyáról: az egyikül látta, ahogy a szomszéd településen élő férfi megáll az autójával a háznál, simogatja a kutyát a kerítésnél, majd betette az autójába. Azt hitte, hogy csak játszik Ronival.

 

A gazdi két rokonával el is indult az illetőhöz. A házhoz érve az ott lakók azt állították, hogy nem látták a kutyát – írja a police.hu. Az egyik melléképületből azonban kutyanyüszítés hallatszott. A nyárikonyha ajtaját kinyitva a bent lévő kutya egyből a bejelentőhöz futott, de valami nem stimmelt a színével. Amíg Roni eredetileg fekete alapon fehér foltos volt, a melléképületből kiszaladó kutya viszont szinte teljesen fekete volt. Első ránézésre is látszott, hogy a kutyát átfestették.

 

 

Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le
Átfestették az ellopott csivava bundáját a tolvajok, hogy ne bukjanak le
Fotó: police.hu

 

 

A kutya tulajdonosának bejelentése után a Barcsi Rendőrkapitányság munkatársai a 40 éves férfit elfogták, és kisebb értékre elkövetett lopás vétségének elkövetésével meggyanúsították. A férfi a terhére rótt cselekményt beismerte, bár hozzátette, hogy a kutyát nem tette az autóba, hanem az magától beugrott, és

 

nem festette át, hanem a kutya a nyári konyhában lévő lavórba beugrott, amiben festéket és fáradt olajat tárolt a férfi. Aztán addig hempergett a lavórban, míg nem lett tetőtől talpig festékes.

 

 

Roni azóta már ismét eredeti színében él gazdájánál, a hajfestéket is eltávolították róla - írja a rendőrség honlapja.

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ő valószínűleg a világ legöregebb francia bulldogja Hírek - Címlapon
Ő valószínűleg a világ legöregebb francia bulldogja
Sérült és fogyatékkal élő gyermekeknek segít a háromlábú terápiás kutya Hírek - Címlapon
Sérült és fogyatékkal élő gyermekeknek segít a háromlábú terápiás kutya