A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására

2020. július 21., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Az osztrák hadsereg egyik kutyáját, egy belga juhászt képzik ki július végéig a koronavírus felismerésére. Egyelőre a kutya kiképzése zajlik, ezután következik a kísérleti jellegű projekt kiértékelése. 

A koronavírus terjedése Ausztriában sem állt meg teljesen. Ismét kötelezővé tették a szájmaszk használatát, mivel a fertőzöttek száma újfent növekedésnek indult és újabb gócpontok alakultak ki. 

 

A megelőző intézkedések mellett a hadsereg berkeiben is megindult egy projekt, mely a tünetmentes fertőzöttek felismerését lenne hivatott segíteni. Az osztrák hadsereg egy nyomkövető kutyát kezdett el képezni arra, hogy felismerje a koronavírus szagát olyan embereken is, akik nem mutatnak tüneteket, így talán azt sem tudják, hogy megfertőződtek. A belga juhász képzése július végéig tart a tervek szerint, ezután lehet majd kiértékelni az eredményességét. 

 

 

Egy belga juhászt képeznek ki elsőként Ausztriában, hogy felismerje a koronavírus szagát
Egy belga juhászt képeznek ki elsőként Ausztriában, hogy felismerje a koronavírus szagát
A kép illusztráció! Forrás: moderndogmagazine.com

 

 

A kutya képzése Burgenlandban történik, és hasonlóan zajlik, mint például a kábítószer-, vagy épp robbanószer kereső kutyák képzése. A kutyának a koronavírus szagmintáját tartalmazó csövet kell megtalálnia, amiért jutalmat kap. A következő fázisban maszkokon kell felismernie a vírus szagát. A hadsereg közleménye szerint a kiképzés során a kutya és az emberek biztonsága is garantált.

 

 

Az osztrák hadsereg jelenleg 166 kutyával rendelkezik, javarészt rottweilerekkel, juhászokkal, labradorokkal és vadászkutyákkal. A kutyák és vezetőik bel- és külföldön egyaránt kapnak feladatokat. Érdekesség, hogy az ebek mellett más állatok is segítik a hadsereg unkáját: Haflingi lovak és szamarak támogatják a katonákat például a durvább, nehezebb terepeken, például a hegyvidékeken.

 

 

 

Forrás: MTI, kurier.at
Indexkép forrás: moderndogmagazine.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi
„Egy-egy szép napon kisebb sor állt az utcán: az emberek egymástól 1,5 méterre várták, hogy megsimogathassák Krumplit.”

Nyugdíjba vonul Közép-Európa első méreg- és tetemkereső kutyája Nyugdíjba vonul Közép-Európa első méreg- és tetemkereső kutyája
Nyugdíjba vonul Falco, Közép-Európa első méreg- és tetemkereső kutyája - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) MTI-hez eljuttatott közleményében.

Érdemrendet kapott az életét a társaiért feláldozó francia terrorelhárító kutya Érdemrendet kapott az életét a társaiért feláldozó francia terrorelhárító kutya
Leuk, a francia különleges alakulat négylábú tagja posztumusz érdemrendet kapott: önfeláldozásával nem csak kétlábú társai életét, de további emberéleteket mentett meg.

Százszázalékosan teljesítenek a koronavírus felismerésére tanított romániai rendőrkutyák Százszázalékosan teljesítenek a koronavírus felismerésére tanított romániai rendőrkutyák
Baranyi László, az MTI tudósítója jelenti: Százszázalékos pontossággal beazonosították a koronavírusos szagmintákat azok a kutyák, amelyeket a román rendőrség nagyszebeni kinológiai központjában képeztek ki a fertőzés kiszűrésére - jelentette kedden az Agerpres hírügynökség.

A kutyák másodpercek alatt képesek kiszagolni a koronavírust A kutyák másodpercek alatt képesek kiszagolni a koronavírust
Szimatuk csalhatatlan! 1-2 másodperc alatt megtalálták a kutyák, a hat edény közül melyikben van a koronavírusos beteg mintája.

Koronavírust kiszagoló kutyák segítségével rendezik meg a NASCAR-t Koronavírust kiszagoló kutyák segítségével rendezik meg a NASCAR-t
Csalhatatlan szimatú kutyák segítségét veszik igénybe a hétvégi verseny megrendezéséhez, hogy minimalizálják a koronavírus terjedésének lehetőségét. A kutyák feladata a dolgozók, és a csapatok vizsgálása, és természetesen a vírus jelenlétének jelzése.

Életük végéig gondoskodna a lengyel állam a rendfenntartó erőknél szolgáló állatokról Életük végéig gondoskodna a lengyel állam a rendfenntartó erőknél szolgáló állatokról
Életük végéig járó ellátást és védelmet biztosítana a rendfenntartó erőknél szolgáló állatoknak a lengyel belügyi tárca.

Kutya segíti a veszélyeztetett viperák védelmét Kutya segíti a veszélyeztetett viperák védelmét
Szolgálatba állt egy viperakereső kutyás egység a Kiskunságon. Feladatuk a veszélyeztetett rákosi viperák felkutatása azok természetes élőhelyén, így segítve az állomány felmérését.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com Vizslatúra

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Szívszorító sorokkal búcsúzik Orlando Bloom a kutyájától Hírek - Címlapon
Szívszorító sorokkal búcsúzik Orlando Bloom a kutyájától
Ismét kutyákat mentettek a tűzoltók Hírek - Címlapon
Ismét kutyákat mentettek a tűzoltók
fb-text