A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására

2020. július 21., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Az osztrák hadsereg egyik kutyáját, egy belga juhászt képzik ki július végéig a koronavírus felismerésére. Egyelőre a kutya kiképzése zajlik, ezután következik a kísérleti jellegű projekt kiértékelése.



 

A koronavírus terjedése Ausztriában sem állt meg teljesen. Ismét kötelezővé tették a szájmaszk használatát, mivel a fertőzöttek száma újfent növekedésnek indult és újabb gócpontok alakultak ki. 

 

A megelőző intézkedések mellett a hadsereg berkeiben is megindult egy projekt, mely a tünetmentes fertőzöttek felismerését lenne hivatott segíteni. Az osztrák hadsereg egy nyomkövető kutyát kezdett el képezni arra, hogy felismerje a koronavírus szagát olyan embereken is, akik nem mutatnak tüneteket, így talán azt sem tudják, hogy megfertőződtek. A belga juhász képzése július végéig tart a tervek szerint, ezután lehet majd kiértékelni az eredményességét. 

 

 

Egy belga juhászt képeznek ki elsőként Ausztriában, hogy felismerje a koronavírus szagát
Egy belga juhászt képeznek ki elsőként Ausztriában, hogy felismerje a koronavírus szagát
A kép illusztráció! Forrás: moderndogmagazine.com

 

 

A kutya képzése Burgenlandban történik, és hasonlóan zajlik, mint például a kábítószer-, vagy épp robbanószer kereső kutyák képzése. A kutyának a koronavírus szagmintáját tartalmazó csövet kell megtalálnia, amiért jutalmat kap. A következő fázisban maszkokon kell felismernie a vírus szagát. A hadsereg közleménye szerint a kiképzés során a kutya és az emberek biztonsága is garantált.

 

 

Az osztrák hadsereg jelenleg 166 kutyával rendelkezik, javarészt rottweilerekkel, juhászokkal, labradorokkal és vadászkutyákkal. A kutyák és vezetőik bel- és külföldön egyaránt kapnak feladatokat. Érdekesség, hogy az ebek mellett más állatok is segítik a hadsereg unkáját: Haflingi lovak és szamarak támogatják a katonákat például a durvább, nehezebb terepeken, például a hegyvidékeken.

 

 

 

Forrás: MTI, kurier.at
Indexkép forrás: moderndogmagazine.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon
Újabb két hőssel bővült az égi csapat: Rafitól és Zulutól is búcsúzunk.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Karácsonyi örökbefogadás – Örömében sírt a férfi, mikor megtudta, ideiglenes kutyája bizony marad Karácsonyi örökbefogadás – Örömében sírt a férfi, mikor megtudta, ideiglenes kutyája bizony marad
"Igyekeztem távolságot tartani. De valójában minden vágyam az volt, bárcsak velünk maradhatna Mary."- Megható történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szívszorító sorokkal búcsúzik Orlando Bloom a kutyájától Hírek - Címlapon
Szívszorító sorokkal búcsúzik Orlando Bloom a kutyájától
Ismét kutyákat mentettek a tűzoltók Hírek - Címlapon
Ismét kutyákat mentettek a tűzoltók