A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az agarak a Nemzeti Vágtán is tarolnak!

2016. augusztus 26., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Legalábbis a gyenesdiási előfutamon! A karcsú, villámgyors kutyáknak hatalmas sikere volt a közönség köreiben. Videóval!



A Festetics Vágta kétnapos rendezvényén nem csak a lovak és lovasaik izgalmas versenyét izgulhatták végig a nézők, hanem a magyar agarak futtatását is. És bár az időjárás nem volt végig kegyes a rendezvényen, nagyon sokan érdeklődtek. Szombaton a kiírt program szerinti bemutató helyett egész nap folyt az Országos Agarász Egyesület “show”-ja: az agarak minden erejüket beleadták a futásba, szinte repültek!

 

Magyar agarak a Festetics Vágtán
Magyar agarak és az Országos Agarász Egyesület a Festetics Vágtán
Fotó: Imrei Boglárka

 

Az agárfuttatás mellett egy igazán különleges bemutatót is megcsodálhatott a nézősereg: Szeifer Dia és Hunor bemutatója a rosszabbra fordult időjárás ellenére is vonzotta a látogatókat, nagy sikert aratott.

 

Szeifer Dia és Hunor bemutatója
Szeifer Dia és Hunor bemutatója
Fotó: facebook.com/NemzetiVagta

 

“A felkonferálás nagyon jó volt, és a nagy szél nem könnyítette meg a dolgunkat. De fantasztikus közönség volt, és a sok zavaró tényező ellenére Huni eszméletlen ügyes volt! Kitett magáért!

Aztán azt is megmutattuk, hogy nem csak trükközni tud, de futni is! Bár a szűk fordulóval meggyűlt a bajunk, a homokos pálya remek talaj volt, csak úgy száguldott!” - mesélte kérdésünkre Szeifer Dia.

 

A rendezvényen egyébként az agarak színe java megjelent korra, nemre, színre való tekintet nélkül: a legfiatalabb kutya mindössze 4 hónapos volt!

 

Az agarak nagy közönségsikert arattak
Az agarak nagy közönségsikert arattak
Fotó: facebook.com/NemzetiVagta


A száguldó agarakról egy videó is készült: a felvételt Imrei Boglárka készítette, a vágásban pedig a bemutatón is részt vevő Szeifer Dia segédkezett:

 

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: facebook.com/NemzetiVagta

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját
Kiemelt állami feladat az őshonos növény- és állatfajták génállományának megőrzése, a genetikai erőforrások fenntartása - mondta hétfőn Budapesten, a magyar kutyafajták genetikai vizsgálatának eredményeit bemutató sajtótájékoztatón az agrárminiszter.

"Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban "Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban
Még a kutyák is büszkén hirdették feliratos tábláikkal, hogy kiállnak a galgok mellett, akik oly sokat szenvednek az emberi kapzsiság miatt.

Szakmai együttműködés keretében segítik a hungarikum kutyafajták fennmaradását Szakmai együttműködés keretében segítik a hungarikum kutyafajták fennmaradását
A hungarikum kutyafajták egészséges fennmaradásának elősegítését, valamint képességeik és genetikai sokféleségük megőrzését célzó szakmai együttműködési megállapodást írt alá Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora és Fernandez Diaz Daniel, a HUKOSZ - Magyar Ebfajták Szövetségének elnöke szerdán Budapesten.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
NÉBIH jelenti: Nő a szívférges esetek száma Magyarországon Hírek - Címlapon
NÉBIH jelenti: Nő a szívférges esetek száma Magyarországon
Cesar Millan újra Magyarországon! Hírek - Címlapon
Cesar Millan újra Magyarországon!