A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az erdőtűzben is hűségesen őrizte családja kecskéit a hős kutya

2017. október 20., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Mindenét elveszítette a kaliforniai család - a lángoló pokolban egyedül kutyájuk és mentett kecskéik maradtak életben. Megrendítő történet a kitartásról és a hűségről!



Nem véletlenül kaphatta nevét a skandináv istenségről elnevezett pireneusi hegyikutya. Odin, a bátor és rettenthetetlen négylábú hőstettére sokáig fognak még emlékezni, ha az idei kaliforniai erdőtüzek pusztítása kerül terítékre.

 

A Hendel család Santa Rosa-i birtoka közelében egy csendes vasárnap éjjelen csaptak fel a lángok. Az apa, Roland azonnal cselekedett, legszükségesebb holmijuk mellett macskáikat és kutyáikat is bepakolta lánya segítségével az autóba, egy kivételével: Odin ugyanis egy tapodtat sem moccant. A tűz fenyegető hőségétől robbanó gázpalackok, a kerti szerszámok szanaszét repülő darabjai és a fojtogató füstöt hozó szél ellenére sem hagyta magára patás családját.

 

Odin, a hős kutya a kecskék mellett maradt az erdőtűz idején
Odin, a hős kutya a kecskék mellett maradt az erdőtűz idején
Fotó: Roland Tembo Hendel

 

Az idő sürgetése miatt apa és lánya elmenekültek otthonról, s ahogy biztonságos helyre értek, könnyekben törtek ki. Biztosak voltak benne, hogy kutyájukat és kecskéiket soha többé nem látják. Kicsi gidaként mentették őket, üvegből táplálták mind a nyolcukat, így különösen szívükhöz nőttek a házikedvencként szeretett állatok. Odin kishúga, Tessa a gazdikkal tartott; kölyökkorukban fogadták őket örökbe, a testvérek azóta is elválaszthatatlanok voltak egymástól.

 

Néhány nappal később a rendőrök által állított útakadályokat kicselezve, a lángok martalékává vált farmokon át hazavezetett a férfi. Hihetetlen módon életben találta az épségben megmenekült kecskéket őrző Odint és egy fiatal szarvasgidát is, aki időközben csatlakozott a nyájhoz.

 

Odin, a pireneusi hegyikutya túlélte a kaliforniai tűzvészt
Odin, a pireneusi hegyikutya túlélte a kaliforniai tűzvészt
Fotó: Roland Tembo Hendel

 

Hogyan élhették túl a tűzvészt? Erre a kérdésre talán örök homály fedi majd a választ, ám egészen elképesztő, hogy a hős kutya kisebb sérülésekkel megúszta, miközben a család otthona és az állatok számára korábban felújított istálló is odalett. Egymillió dollárnyi értéket veszítettek el. Az épületeket idővel újra felépíthetik, egyetlen dolog érdekelte őket csupán: állataik biztonsága.

 

Visszatérésükkor élelemmel és vízzel látták el őket, de a neheze még csak ezután következik. Nem tudták magukkal vinni kedvenceiket, ezért ideiglenes menhelyen helyezték el őket, s a közösség erejében bízva gyűjtést szerveznek a helyreállításhoz. Elsődlegesen a tönkrement szivattyút szeretnék pótolni, hogy biztosítani tudják számukra a friss vizet, s a tél beállta előtt szeretnének felépíteni nekik egy istállót, ahol a hideg elől meghúzhatják magukat. 

 

 

Odin bundáját megperzselték a lángot, bajsza leégett és sántított, sebei lassan gyógyulnak be, de a menhelyen olyan törődéssel és szeretettel veszik körül, melynek köszönhetően újra a régi önmaga lett. Családja minden nap meglátogatja őt és a kecskéket, hősnek kijáró figyelemben részesülnek.  

 

Rokonaik, barátaik és vadidegenek együttérzése és segítőkészsége pedig újra visszadta nekik az emberi lélek jóságába vetett hitet: 

 

 „Mikor mindenedet elveszted, könnyű meglátni azt, ami valójában fontos. Imádkozom, hogy állatainknak képesek legyünk megadni mindazt, amire az életben maradásukért folytatott hősies küzdelemben szükségük lehet, így Odin bátorsága és önfeláldozása sem lesz hiábavaló.”

 

A Hendel család egykori otthona romokban
A Hendel család egykori otthona romokban
Fotó: Roland Tembo Hendel

Forrás: people.com, youcaring.com
Indexkép forrás: Roland Tembo Hendel

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
 Új kullancsfaj, új betegség Hírek - Címlapon
Új kullancsfaj, új betegség
Utazás repülővel Hírek - Címlapon
Utazás repülővel