A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Baleset érte mentőkutyásainkat – így segíthetsz!

2023. november 10., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Önzetlenül kockáztatják értünk életüket, gondolkodás nélkül sietnek a segítségünkre – ők a mentőkutyák és gazdáik. Valódi hősök! Most azonban nekik van szükségük segítségre.Ötnapos mentőkutyás tréningjükről tartottak hazafele Franciaországból mentőkutyásaink: Leczki Sarolta és Kröpfl Erzsébet, valamint hét mentőkutyájuk november 8-án, amikor megrázó baleset érte őket. A szembe jövő kamion sofőrje rosszul lett a volánnál, járműve pedig átszakította az utakat elválasztó korlátot. Nagy sebességgel ütközött pont a magyar mentőkutyások furgonjába. Sajnos a mögöttük közeledő kamion sem tudott megállni, így az hátulról csapódott a magyar autóba.

 

Az autó totálkáros lett, de ami a legfontosabb: csodával határos módon senki sem sérült meg az autóban! Leczki Sarolta bejegyzésében említi: az erős boxok védték meg a kutyákat a súlyos sérülésektől, őket pedig a biztonsági öv.

 

„Hálásak vagyunk a francia "Sapeurs Pompiers du Val de Briey" tűzoltóság munkatársainak a gyors mentésért és segítségnyújtásért, amit társaink és kutyáink érdekében tettek, ezúton is szeretnénk megköszönni támogatásukat ebben a nehéz helyzetben.” – írják a Kutyák Határok Nélkül (KHN) Facebook oldalán.

 

A totálkáros kisbusz Kröpfl Erzsébet személyes járműje volt, mely elengedhetetlen részét képezte a mentőkutyások munkájának.

„Erzsébet magasan képzett mentőkutyás csapattagunk, aki számos éles bevetésen vett részt, ideértve a törökországi földrengés áldozatainak felkutatását és mentését is. Most rajtunk a sor, hogy segítsünk neki, ezért adománygyűjtést szervezünk Erzsébet számára, hogy folytathassa mindennapjait és mentőkutyás tevékenységeit hazai és nemzetközi szinten egyaránt.” – írja a KHN.

 

Bármekkora összeg segítséget jelenthet számukra, így azt kérik, aki megteheti, támogassa a csapatot, hogy új autót vásárolhassanak Erzsébetnek. Az utaláshoz szükséges adatok az alábbi posztban olvashatók:

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya
Gyászol a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány: hű társuk, Landon, a 12 éves németjuhász átkelt a szivárványhídon.

Kiemelkedő magyar eredmény született a Mentőkutya Világbajnokságon Kiemelkedő magyar eredmény született a Mentőkutya Világbajnokságon
Több magyar csapat is indult az idei Mentőkutya Világbajnokságon, ahova a világ minden tájáról érkeztek versenyzők. Kutyáink és vezetőik idén is gyönyörűen szerepeltek!

Épségben hazaértek a magyar mentőcsapatok és mentőkutyáik Líbiából Épségben hazaértek a magyar mentőcsapatok és mentőkutyáik Líbiából
Bár rendkívül nehéz és megterhelő napokon vannak túl, mindenki épségben tért haza a katasztrófa sújtotta városból: a mentők és a kutyák is jól vannak!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH Praktiker MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum Hírek - Címlapon
Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum
Kutyás barangolások - Kutyás időtöltés ősszel, Egerben Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - Kutyás időtöltés ősszel, Egerben