A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Börtönbüntetést kapott a férfi, aki lelőtte kutyáját

2020. szeptember 15., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Állatkínzás bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette miatt emeltek vádat a 65 éves férfi ellen: az előkészítő ülésen börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra ítélte a bíróság.



 

A Pápai Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletével három év tíz hónap börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 65 éves Veszprém megyei férfit, akivel szemben állatkínzás bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére, valamint elkobozta a vádlottól lefoglalt lőszert és lőfegyvert.

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott az ingatlanában tartotta a 3 éves kutyáját. 2019 augusztusában a vádlott az ingatlan udvarán tartózkodott, amikor a kutya megharapta a bal alkarját. 

A vádlott a harapás miatt mérges lett az állatra és elhatározta, hogy emiatt elpusztítja. A vádlott a sebét bekötözte, segítségkérés céljából felkereste ismerősét, majd hazament, ahol magához vette sörétes vadászlőfegyverét, mellyel legalább két alkalommal 1-2 méterről rálőtt az ebre. A kutya a lövéseket követően nem veszítette el az eszméletét, őt vérző sebekkel, sokkos állapotban a vádlott az ingatlanon lévő pincébe zárta, ahol a kutya az állatorvos kiérkezéséig ellátatlanul tartózkodott. 

Az állat sérüléseinek komolysága, illetve fájdalmai miatt a helyszínre érkező állatorvos az ebet elaltatta. A vádlott az eb indokolatlan bántalmazásával neki több óráig tartó, komoly fájdalmat, ezáltal különös szenvedést okozott, melyet az állat ép tudata miatt képes volt teljes mértékben érzékelni.

 

A nyomozó hatóság a fentiek okán a vádlottnál helyszíni szemlét, valamint kutatást foganatosított, amelyek során különböző típusú lőfegyvereket és lőszereket talált és foglalt le.  A vádlott a nála talált lőfegyverek és lőszerek megszerzéséhez, illetve tartásához engedéllyel nem rendelkezett.

 

A vádlott a cselekményt az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismerte.

Az ítélet jogerős.

 

 

 

Forrás: birosag.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. június 7-én 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Medve cammog Észak-Magyarországon: a Nemzeti Park figyelmezteti a kutyásokat is Hírek - Címlapon
Medve cammog Észak-Magyarországon: a Nemzeti Park figyelmezteti a kutyásokat is
A kutya fajtájától is függ, mennyire szeret az emberrel játszani Hírek - Címlapon
A kutya fajtájától is függ, mennyire szeret az emberrel játszani