A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak

2024. január 18., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




A járólapok, laminált padlók, parketták alaposan meg tudják nehezíteni kutyáink dolgát. Különösen az idősebb ebek vannak bajban a csúszós felületeken, hiszen sokuknak már nem olyan biztos a mozgása, mint fiatal társainak. Előzzük meg a baleseteket!



 

Kopog, csúszik a karom, a tappancs a sima felületeken a lakásban, folyosókon. Egy kölyök botladozása még mókásnak is tűnhet, ám a csúszkálásokból könnyen baleset is lehet - pláne egy idős, netán aggastyán kutyánál.

 

A kutyák mancsa a puhább talajra lett “kitalálva”. Erős karmuk járás, futás közben megkapaszkodik a talajban, ám ez a sima, kemény felületeken, mint a laminált padló nem valósulhat meg. A járás így bizonytalanná válik, csúsznak a kutyalábak.

 

A tipegés, csúszkálás könnyen vezethet komolyabb balesethez is: egy eséssel zúzódásokat szerezhet kedvencünk, megrándulhatnak az izmai, ne adj’Isten el is törhet valamije.

 

Sokat tehetünk azonban kedvencünk épségének megóvása érdekében. Pár egyszerű dologgal megkönnyíthetjük kutyánk mozgását a padlón.

 

 

Csúszós padló - könnyen balesetet is okozhat
Csúszós padló - könnyen balesetet is okozhat
Fotó: Unsplash - Darren Richardson

 

 

1. Rendszeres karomvágás

 

A legjobban a karom csúszik - egyszerű hát a következtetés, hogy ha vissza van vágva, kevésbé zavarja majd kedvencünket a lakásban mozgáskor. Ha a karomvágás műveletében bizonytalannak érezzük magunkat, kérjük kutyakozmetikus segítségét!

 

 

2. Szőr a tappancson?

 

Vágjuk le! Sok kutyának a talppárnái között is hosszúra nő a szőr, ami szintén megnehezíti a közlekedését a folyosón. Mintha egy csúszós zokniban próbálnánk a padlón járni… Ismerős, ugye? Vágjuk hát ki a párnák közül a szőrt, ezzel is sokat segítünk kedvencünknek. (Ebben  is kérhetjük akár a kutyakozmetikus segítségét)

 

 

Szőr a tappancson: még könnyebben megcsúszik a kutyaláb miatta
Szőr a tappancson: még könnyebben megcsúszik a kutyaláb miatta
Fotó: Unsplash - Natalie Parham

 

 

3. Szőnyegek

 

Azokra a helyekre, amelyeket legtöbbször használja a kutya, tegyünk szőnyeget. Ilyen például az etető-tálka és a kutyaágy környéke, a folyosók. Ha nem akarunk faltól-falig szőnyeget a helységbe, egy keskenyebb futó is megteszi - ezt még komfortosabbá tehetjük, ha csúszásgátlót teszünk alá, így maga a szőnyeg sem fog elmozdulni, összegyűrődni.

 

 

4. A kedvenc alvóhely biztosítása

 

Alvás közben szerencsére nem fenyeget a csúszkálás veszélye - lefekvésnél, felkelésnél annál inkább. Különösen az idős ebeknek eshet nehezére ez a csúszós felületen. Egy szőnyeg, kutyaágy, vagy párna, ami nem csúszik, megváltás lehet ebünknek.

 

 

5. A lépcső

 

Ha lakásunkban, házunkban lépcső is van, és azt kutyánk is használhatja, fedjük be fokait szőnyeggel, hiszen egy csúszós lépcső különösen balesetveszélyes - és nem csak kutyánk számára.

 

 

 

Forrás: iheartdogs.com
Indexkép forrás: Unsplash - Darren Richardson
Cikk első megjelenése: 2018. január 10.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Hogyan használd a kisállat lépcsőt és rámpát kutyáddal? Hogyan használd a kisállat lépcsőt és rámpát kutyáddal?
A kisállat lépcsők és rámpák kiváló eszközök a mozgássérült, idős vagy kistestű kutyák számára, hogy könnyebben elérhessék a magasabb helyeket, mint például ágyakat, kanapékat vagy az autóülést. A használat megkönnyíti az ízületek védelmét és segít megelőzni a sérüléseket.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Napégés kutyáknál - Vigyázzunk, a szőr csak részben véd! Napégés kutyáknál - Vigyázzunk, a szőr csak részben véd!
A napfény áldásos hatásai mellett talán nem is gondolnánk arra, hogy kedvenceinknek is meggyűlhet vele a bajuk. De hát a szőr megvédi őket, nem?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál Petcast

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Hírek - Címlapon
Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája? Hírek - Címlapon
Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája?