A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

5000 négyzetméteres játszóparkot kapnak a budapesti kutyák

Játszópark létesül a kutyatartóknak a Városligetben


2017. október 16., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Játszópark létesül a kutyásoknak a Városligetben, a Hermina úti élményparkban játszófelületeket, a szabad ásás biztosítására homokos felületet, kutyapancsolót, valamint futtató és labdázó területeket is kialakítanak - közölte a Városliget Zrt. pénteken az MTI-vel.



A megújuló Városligetet továbbra is teljes egészében használhatják majd a kutyások, emellett a park tervezői több, Magyarországon egyedülálló, speciálisan a kutyások igényeire szabott, velük előzetesen egyeztetett fejlesztést is beépítettek a tervekbe. 

 

A parkfejlesztés részeként idén ősszel elbontják a Hermina úti volt rendelők romos, használaton kívüli épületeit, az így kapott mintegy egyhektáros területet teljes egészében parkosítják, kialakítva rajta egy 5280 négyzetméter alapterületű kutyás élményparkot. A kutyákat és gazdáikat 1,2 méter magas, áttört kialakítású kerítés veszi majd körül, a Hermina út felől 10 méter széles zöldfelületi sáv és parkrész, magasra növő cserjék fogják védeni. Az ebek számára változatos játszófelületeket, terepalakulatokat, ügyességi elemeket, a szabad ásás biztosítására homokos felületet, kutyapancsolót, valamint futtató és labdázó területeket alakítanak ki. A létesítményhez külön kerékpártároló is tartozik majd. 

 

Kell a szabad mozgás és játék a kutyának, hogy megőrizhesse egészségét
Kell a szabad mozgás és játék a kutyának, hogy megőrizhesse egészségét
Fotó: pinterest.com

 

Annak érdekében, hogy a kutyajátszótér minden használói igénynek teljes körűen megfeleljen, már a tervezési fázisban több egyeztetést folytattak le a kutyásokat képviselő szervezetekkel. A Ligetet megújító tájépítészeti pályázaton győztes Garten Studio által kezdeményezett megbeszéléseken, valamint a Persányi Miklós miniszteri biztos által összehívott Liget Park Fórumokon is számos kutyásoktól származó javaslat érkezett, több civil szervezet is kifejthette álláspontját a fejlesztéssel kapcsolatban, amelyek bekerültek a végleges tervekbe. Ezek közül is kiemelkedő az EB-ovo, akik a Városliget Zrt. megbízásából egy kutatást is végeztek a városligeti kutyázással kapcsolatban, hogy segítsék a tervezők munkáját.

 

A Hermina úti kutyás élménypark csak az első lépés afelé, hogy a kutyák számára is barátságos és jól használható Városliget jöjjön létre, hiszen ezen felül a Liget Projekt folyamán kialakítanak egy több mint egy hektáros integrált területet is, valamint egy másik kutyás élménypark is helyet kap az Ajtósi Dürer sor szomszédságában.

 

 

 

Forrás: MTI

Témába vág

Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges! Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges!
Legendák és rejtélyek nyomában járhatsz kedvenceddel ebben a lélegzetelállító kutyabarát hotelben. A Mystery Hotel Budapestben Te és kedvenced is megtapasztalhatjátok a luxust, a varázslatot és az élményt!

Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog
Úgy tűnik, világszerte egyre többen követik a kezdeményezést, amelynek a kutyusok is nagyon örülnek. Íme néhány remek példa, mellyel Te is feldobhatod kutyusod és barátaid sétáját!

Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája Abszolút kutyabarát Magyarország első Hampton by Hilton szállodája
Megtisztelő felkérést kaptunk: társszervezőként, a Hampton by Hilton Budapest City Centre szálloda és a PetWiseCare csapatával karöltve mutattuk be a Hilton legújabb budapesti szálllodáját mint abszolút kutyabarát szállást! A bemutató keretén belül a vendégek megismerhették a szálloda kutyabarát szolgáltatásait, valamint részt vehettek egy kutya-elsősegély előadáson is.

Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében? Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében?
Évről-évre felmerül a kérdés, hogyan vigyázhatunk még jobban kedvencünk testi-lelki épségére ezen a napon. Következő tanácsainkkal ebben szeretnénk segíteni a kedves Olvasót.

3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal 3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal
„Ugyan, mi lehet a probléma?” - Merülhet fel benned. „Hiszen a kutyák társas lények, nem?” Nos, nem feltétlenül. És bár fejleszthető a szocializációjuk, mégsem hasznos dolog erőltetni a barátkozást, mert bizony baj is lehet belőle.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online MOL Nyrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
„Mosolyogva néz a földre a szelíd nap sugara…” – Vizsla Túra az őszülő kutyusokra írva Hírek - Címlapon
„Mosolyogva néz a földre a szelíd nap sugara…” – Vizsla Túra az őszülő kutyusokra írva
32 kilós kutyájával a hátán, biciklin menekült az erdőtűz elől a kaliforniai nő Hírek - Címlapon
32 kilós kutyájával a hátán, biciklin menekült az erdőtűz elől a kaliforniai nő