A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

„Mosolyogva néz a földre a szelíd nap sugara…” – Vizsla Túra az őszülő kutyusokra írva

2017. október 17., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Őszülő vizsla pofik és mancsok az őszi melengető napsütésben: különleges kirándulást szervezett a Vizsla Túra stábja, kifejezetten az idős vizslák igényeire, lehetőségeire szabva. A megható, szívmelengető sétáról Tollár Mónika mesél:



Különleges, ám annál szeretetteljesebb találkozásra hívtunk minden 10 év feletti vizslát és gazdáját múlt vasárnap egy könnyű, laza sétára a Kamaraerdőbe.

Az első Ezüst Vizsla Túrán az őszülő pofik és lábak imádatának képtelenség volt ellenállni, ahogyan kutyáink homályosodó szemében közös, hosszú élettörténeteinket láttuk rendre visszatükröződni…

Ismét megbizonyosodtunk róla, mennyire csodálatos lelkek ők, szívünk (szó szerinti) házikedvencei – s hogy bizony rohan az idő és kíméletlenül szembesít: a Vizsla Túra elmúlt 11 éve alatt a vizsláink lassan nyugdíjas korba értek! 

 

Boldog ősz pofik az Ezüst Vizsla Túrán

 

Az első Ezüst Vizsla Túrán összesen 96 négylábú (vizsla, vizslakeverék, illetve más fajtájú vagy keverék kutya) és közel 150 kétlábú vett részt.

A legidősebb vendégek Tódi, Rézi, Áldás és Fickó voltak, a legmesszebbről pedig Deli Szilaj Bíborka, Pollyka és Mr. Smith érkezett.

A kirándulás díszvendégei voltak: Kubinyi Enikő (ELTE TTK Etológia Tanszék) és családja, valamint Czabán Betti és kutyái, Czinke és Kalánka (Kalán-ka-land).

 

Kalánka is részt vett az Ezüst Vizsla Túrán

 

Ezen a rendhagyó kiránduláson négylábú Élet-társainkat köszöntöttük és együtt örültünk a mögöttünk levő, közösen megélt éveknek.

Szívből jövő tisztelettel és szeretettel szándékoztunk odafigyelni idősödő négylábú gyermekeink és barátaink egyedi és megismételhetetlen létezésére.

Csodálatos érzés volt ennyi idős vizslát és ennyi vizslaszerető embert együtt látni a fennsíkon a ragyogó napsütésben…

 

Az időjárás is végtelenül kegyes volt hozzánk: az indián nyár tisztakék égboltján 50 fehér (környezetbarát, biológiai úton lebomló) lufit engedtünk el mindazon vizslák emlékére, akik már csak lélekben lehettek velünk ezen a napon.

Örömünkbe így került rövid megrendültség is - habár jól tudjuk, elhunyt kutyáink az Égi Vadászmezőkön vizslatúráznak!

 

Fehér lufik szálltak azon vizslák emlékéért, akik már nem lehetnek velünk

 

Csapatunk nevében ezúton köszönjük minden felelősségteljes gazdinak, aki 10 év feletti vizslának ad otthon a lelkében és a családjában mindazt a sok türelmet, figyelmet, törődést és gondoskodást (nem elfeledve a rémesen sok aggódást!), ami ezeket az éveket mindannyiunk számára fontossá, értékessé teszi.

 

(Külön köszönet a csodálatos fotókért Kisari Barbara, Czabán Betti, Jencsók Szilvi, Grenács Gyuri, Erdei Csabi, Kollár Misi, Lengyel Laci, Tollár Móni)

 

 

 

Forrás: vizslatura.hu

Témába vág

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is
A Gondosóra program segítség lehet a házi kedvencek, kisállatok számára is - közölte a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Csoda a tűzvészben: élve került elő az elveszettnek hitt négylábú családtag Hírek - Címlapon
Csoda a tűzvészben: élve került elő az elveszettnek hitt négylábú családtag
5000 négyzetméteres játszóparkot kapnak a budapesti kutyák Hírek - Címlapon
5000 négyzetméteres játszóparkot kapnak a budapesti kutyák