A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

32 kilós kutyájával a hátán, biciklin menekült az erdőtűz elől a kaliforniai nő

2017. október 16., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




“Több száz dollárnyi cuccot is bepakolhattam volna az utazótáskába, de Bentley felbecsülhetetlen értékkel bír számomra. Sohasem válnék meg a kutyámtól. Soha!”



Október 8-án, vasárnap csaptak fel a lángok Észak-Kaliforniában, de rövid idő alatt 1500 épületet pusztítottak el, és több ezer ember volt kénytelen elhagyni lakóhelyét a tűz miatt, amely az óránkénti 80-90 kilométeres sebességű szél miatt gyorsan terjed. Egy több mint 300 kilométeres sávban 14 helyről jelentettek tüzet. A lángok alig több mint egy nap alatt mintegy 160 négyzetkilométeres területet perzseltek fel. – adta hírül a hvg.hu

 

A tűz senkit és semmit nem kímél, az útjában állóknak pillanatnyi idejük van csupán a menekülésre. Natasha Wallace egy a szerencsés túlélők közül. A Santa Rosa-i lány éppen az egyetemen tanult, mikor október 9-én hétfő éjjel odaért a tűz. A hazafelé vezető útról vette észre az eget s földet beborító, hömpölygő lángnyelveket - egy pillanatra megállt, hogy megcsodálhassa az elképesztő látványt. Ekkor esett le neki, hogy a tűz terjedésének sebessége és iránya alapján élete óriási veszélyben forog, és azonnal el kell hagynia a helyszínt:

 

„Úgy nézett ki, mint egy lángtorony. Tudtam, milyen sebesen terjed, rettentően ijesztő volt.”

 

Kalifornia - Százezrek hagyták el otthonaikat a pusztító erdőtüzek elől
Kalifornia - Százezrek hagyták el otthonaikat a pusztító erdőtüzek elől
Fotó: nbcnews.com

 

A tűzvihar egyenesen az otthona felé tartott, miközben imádott pitbullja, a négy éves Bentley otthon várt rá. A lánynak csak az járt a fejében, hogy kimentse kedvencét, így hazasietett és értékeit bedobálta néhány táskába, majd kutyájával együtt bepattant az autóba. A környező utcákban azonban megrekedtek a csigalassúsággal haladó forgalomban:  

 

„Két percig ültem az autómban és néztem, ahogy a tűz egyre közelebb ér. Azt mondtam magamnak, hogy nem fogok itt elégni a kocsiban, ezért megfordultam és visszavezettem a házhoz.”

 

Hirtelen úgy döntött, hogy biciklin fog menekülni biztonságos helyre. Táskáit azzal a lendülettel félrehajította, hogy legeslegfontosabb poggyászát magával vihesse:

 

Egyetlen dolog számított csupán: a kutyám. Kihajigáltam a ruháimat és a cuccaimat az egyik méretes utazótáskából, majd azt mondtam Bentleynek, üljön bele, és ő azonnal beleugrott. Mintha értette volna a helyzetet. Tudta, hogy nagy baj van.”

 

Natasha Wallace és kutyája, Bentley
Natasha Wallace és kutyája, Bentley
Fotó: Natasha Wallace

 

A fiatal hölgy vállára vetette a táskát, melyben 32 kilós kutyája várakozott türelmesen és minden erejét megfeszítve tekerni kezdett:

 

„Pokoli nehéz volt. Megpróbáltam kikerülni az ágakat és az úton heverő akadályokat. Az első néhány kilométeren még a tiszta adrenalin hajtott. Vagy valami szuperanyu erő... Azt gondoltam, vagy tekerek vagy mindketten meghalunk. Szó szerint így éreztem. Bentley pedig csak ült ott a táskában a hátamon, hihetetlenül ügyesen viselkedett. Az ő jólléte volt az egyetlen dolog, ami akkor érdekelt.”

 

Szerencséjükre egy arra haladó teherautó sofőrje észrevette küzdelmüket, és felajánlotta, hogy elviszi őket a menekülteknek kialakított legközelebbi átmeneti szállásra. Örökké hálás lesz a férfinak, hogy felkarolta őket, csupán gyors észjárásának és egy idegen segítőkészségének köszönheti, hogy négylábú társával együtt túlélték a katasztrófát. Az elmúlt néhány nap embert próbáló volt Natasha számára, de Bentley jelenléte átsegítette a nehézségeken:

 

„Csodálatosan viseli a helyzetet. Mikor a befogadóhelyen voltam, rajta kívül semmim sem volt. Egész idő alatt csak öleltem és öleltem őt.”

 

Gazdája legdrágább kincse: Bentley, a pitbull
Gazdája legdrágább kincse: Bentley, a pitbull
Fotó: Natasha Wallace

 

A hős gazdi és kutyája most rokonoknál húzzák meg magukat, míg újra elkezdheti felépíteni életét. Iszonyatos teherként nehezedik rá az átéltek súlya, mindene a tűz martalékává vált. Amerre csak a szem ellát, épületek romjai és hamu borítanak mindent, mérföldeken át. Semmi sem emlékeztet arra, egykor milyen volt ott élni. Otthona romjait elnézve tudja, hogy jól döntött. Csak az alapok maradtak meg belőle, legdrágább kincse azonban ott van mellette most is:

 

“Több száz dollárnyi cuccot is bepakolhattam volna az utazótáskába, de Bentley felbecsülhetetlen értékkel bír számomra. Sohasem válnék meg a kutyámtól. Soha!”

 


 

Észak-Kaliforniában három megyében is szükségállapotot hirdettek az erdőtüzek miatt, szombat estére már 40 halálos áldozatról számoltak be a hírek és további 300 eltűnt után kutatnak. Százezrek kényszerültek elhagyni otthonaikat, miközben tízezernyi tűzoltó kitartó munkájával, a szárazföldön és a levegőből egyaránt próbálják megfékezni a lángokat. 

 

Natasha otthonát is porig égette az erdőtűz
Natasha otthonát is porig égette az erdőtűz
Fotó: people.com

Forrás: people.com, thedodo.com
Indexkép forrás: Natasha Wallace, nbcnews.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára
Ausztriáról köztudott, hogy csodálatos kirándulóhely, és egyben erős kutyabarát kultúrája is van. Ebben a cikkünkben az osztrák fővárost, Bécset mutatjuk be: mire is kell figyelnünk, ha kutyával érkezünk.

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
5000 négyzetméteres játszóparkot kapnak a budapesti kutyák Hírek - Címlapon
5000 négyzetméteres játszóparkot kapnak a budapesti kutyák
Negyed évszázad az állatvédelemben - tortával és kutyasütikkel ünnepelve Hírek - Címlapon
Negyed évszázad az állatvédelemben - tortával és kutyasütikkel ünnepelve