A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Negyed évszázad az állatvédelemben - tortával és kutyasütikkel ünnepelve

2017. október 14., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Visszatekintés a múltba, és bepillantás a jövőbe - mindezt a jelen maximális megélése mellett. Röviden így lehetne jellemezni a Rex Kutyaotthon Alapítvány születésnapi programját. A legszebb ajándék: két árva kutyus is gazdisodott a szülinapon!Közel 3000 ember ünnepelte együtt a Rex Kutyaotthon Alapítvány 25. születésnapját a Rex Állatszigeten. A jeles eseményt izgalmas és látványos programok, bemutatók kísérték. A megnyitó után rögtön a Rex Tanoda két- és négylábú tanulói mutatták meg, mi mindent tanultak a kutyaiskolában. Az iskolai feladatok után már csak a keményebb tanulók maradtak a “porondon”: őrző-védő bemutató következett. A látványos feladatokat lélegzetvisszafojtva figyelte a közönség!

 

A Rex Tanoda bemutatója
A Rex Tanoda bemutatója

 

Dr. Rex és Varga Károly is az Alapítvánnyal ünnepelt
Dr. Rex és Varga Károly is az Alapítvánnyal ünnepelt

 

A továbbiakban agility bemutatón ámulhattak az állatbarátok, majd a kicsik és nagyok is Állati Jó Bemutatót láthattak Tóth Gáborral és állataival. A bemutatók és vásár mellett izgalmas, és megható történeteket hallhattak az érdeklődők a negyed évszázados Alapítványról. A napot színes vásár, kézműves foglalkozások és arcfestés is kísérte.

 

Agility bemutató
Agility bemutató

 

Nincsen szülinap torta nélkül!
Nincsen szülinap torta nélkül!

 

Nincsen azonban igazi születésnap torta nélkül: minden kétlábúnak jutott a csodaszép tortából. A négylábúakra is gondoltak a szervezők: ínycsiklandó kutyasütit kóstolhattak a kutyusok. Az ünneplést galambröptetés és egy igazi különleges flashmob is kísérte: a résztvevők segítségével egy óriás tappancsot rajzoltak ki az Állatszigeten. A napot Mujahid Zoli, majd Lola koncertje zárta.

 

A Rex Időkaszula elhelyezése
A Rex Időkaszula elhelyezése

 

 

Igazi szülinapi ajándék is érkezett: a program ideje alatt két kutyus is szerető gazdira talált! A rendezvény fővédnöke dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester, és Nagy István alpolgármester, Újpest Önkormányzatának képviseletében is meglepte az Alapítványt: 1 millió forintos adománnyal támogatta a Rex Alapítványt 25. születésnapja alkalmából!

 

A születésnapon egy különleges esemény is helyett kapott: egy Időkapszula került elhelyezésre a színpad előtt - nem sokáig pihenhet azonban a földben, hiszen a területet hamarosan munkagépek lepik el. Itt fog megépülni az Állatsziget új épülete, mely egy oktatóközpontnak fog helyet adni - mesélte Dr. Király Péter, a Rex alapítója.

 

 

 

 

 

Témába vág

Kutyák a múzeumban? Rex Alapítvány a Múzeumok Éjszakáján Kutyák a múzeumban? Rex Alapítvány a Múzeumok Éjszakáján
Idén a Múzeumok Éjszakáján a legugatósabb négylábú barátaink lesznek a főszereplők a Vajdahunyadvárban.

Állatmenhelynek ajánlotta fel a kirándulásra szánt pénzét egy zalai gimnazista osztály Állatmenhelynek ajánlotta fel a kirándulásra szánt pénzét egy zalai gimnazista osztály
A hősök köztünk járnak. Ezt bizonyítja az a 12-es osztály is, akik nemes gesztusukkal önzetlenségükről tettek tanúbizonyságot. Azt az összeget, amit az idei kirándulásukra költöttek volna, egy állatmenhelynek ajánlották fel.

Közel 3 tonna termékkel támogatta az árva állatokat az áruházlánc Közel 3 tonna termékkel támogatta az árva állatokat az áruházlánc
A SPAR nyolc éve egyedülálló adományprogrammal segíti a magyarországi állatparkok és menhelyek, valamint vadasparkok nélkülözhetetlen állatmentő és gondozómunkáját.

Idén is Állatok Világnapja a Rex Állatszigeten! Idén is Állatok Világnapja a Rex Állatszigeten!
Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának (World Animal Day) a gondolata.

Kutyakiképzés nélkül nincs boldog eb Kutyakiképzés nélkül nincs boldog eb
Sokan még mindig úgy tartják, a kutyaiskola lényege, hogy cuki trükkökre tanítsuk meg kedvencünket. Pedig a kiképzés elengedhetetlen a kutya szocializációjához: ahhoz, hogy biztonságban és jólétben tudjon élni az emberek világában.

Itt az idő, hogy divatba jöjjön az örökbefogadás! Itt az idő, hogy divatba jöjjön az örökbefogadás!
Egy napra igazi sztárokká váltak az örökbefogadásra váró kutyusok: segítségükkel egy tehetséges fotós bebizonyítja minden kételkedőnek, hogy a keverék kutya is lehet szép, mi több, divatos!

Négylábú Szeretetfutár Négylábú Szeretetfutár
Az ünnepek közeledtével az érzelmek nagyobb szerephez jutnak a mindennapjainkban, és ilyenkor több menhelyi állat talál gazdára. Az idén 25 éves jubileumát ünneplő Rex Kutyaotthon Alapítvány kezdeményezésének célja, hogy megfontolt döntést hozzunk ebben az érzelmileg felfokozott helyzetben is.

A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs
A Rex Kutyaotthon Alapítvány két közösségi kezdeményezést is indított 2017 novemberében. 22-én megnyitotta új közösségi terét, az Angyalkertet, valamint bemutatta egy országos állatvédelmi oktatási központ, a Felelős Állattartás Házának terveit.

Kirabolták a Noé Állatotthont - segítséget kérnek a tolvajok azonosításához! - Frissítve! Kirabolták a Noé Állatotthont - segítséget kérnek a tolvajok azonosításához! - Frissítve!
Frissítve - Azonosították az elkövetőket! Egy emberként háborodott fel mindenki: három fiatal megtalálásához kért segítséget a Noé Állatotthon. A fiatalemberek egyszerűen fogták, és elvitték az adománygyűjtő perselyt. Szerencsére az iroda kamerái mindent rögzítettek...

Negyed évszázad az állatvédelemben Negyed évszázad az állatvédelemben
25 év nagyon hosszú idő, hát még az állatvédelem területén. Negyed évszázad alatt rengeteg jó és rossz történik, siker és kudarc egyaránt kíséri az utat. A 25 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány számos ilyen emléket őriz: ezekből olvashatunk most párat.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
32 kilós kutyájával a hátán, biciklin menekült az erdőtűz elől a kaliforniai nő Hírek - Címlapon
32 kilós kutyájával a hátán, biciklin menekült az erdőtűz elől a kaliforniai nő
Egy ausztrál luxusszálloda alkalmazottja lett egy labrador Hírek - Címlapon
Egy ausztrál luxusszálloda alkalmazottja lett egy labrador