A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szimatparkot és játszóteret építettek idős menhelyi kutyáknak a lottónyertesek

2023. július 04., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Az idős árva kutyusok még egy gyógynövényes kertet is kaptak, ahol kedvükre szaglászhatnak. 

Szalmakalapot fel, ásót, kapát elő – gondolta egy csapat lelkes kutyabarát Angliában néhány héttel ezelőtt. S hogy milyen apropóból? Mindnyájan az Egyesült Királyság nemzeti lottóján nyertek óriási összegeket, és erőiket egyesítve úgy döntöttek, nyugdíjas árva kutyusok számára létrehoznak egy csodás parkot.

 

A 20 lottónyertesből álló csapatnak bőven volt miből gazdálkodnia, a szerencsés emberek ugyanis összesen 27 millió fontot vihettek haza a lottón. Ez nagyjából 11 milliárd 760 millió forintnak felel meg mai árfolyamon. Elképesztő, ugye? Amikor meghallották, hogy az egyik állatmentő szervezet, a Cinnamon Trust szeretné megajándékozni árva kutyusait egy különleges parkkal, a nyertesek azonnal akcióba léptek.

 

 

Játszótér és gyógynövényes kert épült a menhelyi kutyáknak
Játszótér és gyógynövényes kert épült a menhelyi kutyáknak
Fotó: Facebook/TheCinnamonTrust

 

 

A milliárdos munkaerő tagjai hatalmas lelkesedéssel ugrottak bele a feladatba. Feltűrték ingujjakat, megragadták a kerti szerszámokat, és a nap végére elkészült a mű: egy játszótér kutyusoknak, ahol az öregecske ebek is kaptak egy saját kis placcot. Itt több mint 20 gyógynövény illatában merülhetnek el, ha szimatolni támad kedvük.

 

A csapatot Ruth és Peter Doyle vezette, akik rettentően hálásak azért, hogy a lottónyereményüknek hála korán nyugdíjba vonulhattak, és így még több időt tölthetnek kedvenceikkel. Bailey és Lily is nagyon örül ennek. A házaspár végre azzal foglalkozhat, amivel mindig is szeretett volna: árva kutyákon segítenek. Romániából mentett kóbor kutyáknak nyújtanak átmeneti otthont, olykor pedig egy spanyolországi állatmentő központban önkénteskednek.

 

 

A lottónyertesek örömmel segítettek a kutyapark létrehozásában
A lottónyertesek örömmel segítettek a kutyapark létrehozásában
Fotó: Facebook/TheCinnamonTrust

 

 

A nyereményünknek hála olyan kutyáknak segíthetünk, akikkel rosszul bántak, és persze a sajátjainkkal is sokkal több időt tölthetünk. Mikor hivatalossá vált a hír, beszereztünk egy lakókocsit, amit úgy alakíttattunk át, hogy a kutyáink is kényelmesen utazhassanak benne. Így velünk tarthatnak, amikor nyaralni megyünk. Bailey sajnos az év elején sétált át a Szivárványhídon, de a lottónak köszönhetően mindent meg tudtunk adni neki hátralévő heteiben.” - mondta el Mrs. Doyle.

 

Szívében különleges helyet foglalnak el az idős kutyák, ezért is szervezte meg a parképítő akciót a menhely felhívására. A Cinnamon Trust-nál két öregotthont is létesítettek olyan házikedvencek számára, akikről családjuk valamilyen okból kifolyólag már nem tud gondoskodni. Előzetes jelentkezéssel fogadják be az állatokat, és minden tőlük telhetőt megadnak nekik életük utolsó időszakában: szerető gondoskodás, kényelmes fekhelyek, a közlekedést segítő rámpák, és persze finom falatok minden mennyiségben.

 

 

Szimatparkot és játszóteret építettek idős menhelyi kutyáknak a lottónyertesek
Szimatparkot és játszóteret építettek idős menhelyi kutyáknak a lottónyertesek
Fotó: Facebook/TheCinnamonTrust

 

 

A most létesített játszótér és szimatpark remélhetőleg egy kicsit örömtelibbé varázsolja a kisöregek mindennapjait. Természetesen vannak fiatalabb védenceik is, a park nekik is tartogat meglepetéseket, úgymint a homokozó, ahol kedvükre áshatnak, és egy gumikerékből készült medence telis-tele teniszlabdákkal.

 

„Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a hozzánk érkező kedvencek mindazt a gondoskodást, szeretetet és figyelmet megkapják, ami otthonukban vette körül őket” - mondta el Julie White, menedzser. Majd hozzátette:

 

A gyógynövények szagolgatása segít a kisöregek elméjét és érzékeit frissen tartani, és az is bizonyított, hogy a kutyák ösztönösen is képesek kiválogatni azt a gyógynövényt, ami segíthet nekik például gyomorrontás vagy ízületi fájdalmak esetén.”

 

Forrás: thisiswiltshire.co.uk
Indexkép forrás: Facebook/TheCinnamonTrust

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton 277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton
Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Utazási tippek - Jó hír, ha Olaszországban szeretnél nyaralni kutyáddal Hírek - Címlapon
Utazási tippek - Jó hír, ha Olaszországban szeretnél nyaralni kutyáddal
Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon Hírek - Címlapon
Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon