A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog

2023. december 17., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Kreatív




Úgy tűnik, világszerte egyre többen követik a kezdeményezést, amelynek a kutyusok is nagyon örülnek. Íme néhány remek példa, mellyel Te is feldobhatod kutyusod és barátaid sétáját!



 

Egy labda, egy bot, egy új kutyajáték. Nagyszerűségük épp az egyszerűségükben rejlik! Kedvenceink hangulatát is garantáltan feldobják, persze a finom jutalomfalatok és egy kis pocakvakargatás sem maradhat el, ha az teszi őket boldoggá.

 

Hogyan is néz ki egy kutyakönyvtár?

 

Vegyünk egy nagyobb faládát vagy műanyag dobozt, amelybe különféle méretű botokat tudunk elhelyezni. Vagy teniszlabdákat. Ne felejtsük ráírni a nevét, célját sem: „Kutyakönyvtár”. És kész is!

 

 

Kutyakönyvtár botokkal
Kutyakönyvtár botokkal
Fotó: boredpanda.com

 

 

Itt van például az új-zélandi Andrew Taylor, aki kézügyességének köszönhetően remek ajándékkal lepte meg a parkba látogató kutyákat. Kedvence, Bella imád rágni, így a labdáknak és egyéb játékoknak rövid idő alatt megpecsételődik a sorsuk otthonában. De egy vastagabb botnak azért sikerül lefoglalnia.

 

Innen jött az ötlet, és amikor a szokásos tavaszi metszésre került sor Taylorék kertjében, a férfi nem hagyta veszendőbe menni a levágott ágakat. Kisebb darabokra vágta, lecsiszolta kérgüket, majd elhelyezte egy faládában, melyet egyedi felirattal látott el. Így készült el a futtató új kedvence, a kutyakönyvtár:

 

 

 

 

Új-Zéland egyik keleti strandján is feltűnt egy különleges alkotás, melyre hamar felfigyeltek a gazdik. Megálmodója, George Williams szerette volna megajándékozni a helyi kutyás közösséget valami olyasmivel, ami mosolyt csal az arcokra – természetesen a négylábúak is örömmel fogadták az új játékokat.

 

A könyvtár használata azonban kötelezettséggel is jár: ha a kutya megkapja az egyik botot, gazdija köteles visszaszolgáltatni a játék után. Abban az esetben, ha megrongálódott vagy nyoma vész, ki kell fizetni az árát, viccelődött Williams. Azért ennyire szigorúan nem veszik a dolgot. A lényeg, hogy a könyvtárban mindig ugyanannyi bot legyen, amennyivel eredetileg ellátták.

 

 

Kutyakönyvtár botokkal - Central Hawke's Bay, Mangakuri Beach, Új-Zéland
Kutyakönyvtár botokkal - Central Hawke's Bay, Mangakuri Beach, Új-Zéland
Fotó: nzherald.co.nz

 

 

Úgy tűnik, világszerte egyre többen követik a kezdeményezést, amelynek a kutyusok is nagyon örülnek. Íme néhány ötlet, ha mi is szeretnénk létrehozni egy kutyakönyvtárat!

 

Teniszlabdák és botok egy műanyagkosárban

 

 

Kutyakönyvtár botokkal és teniszlabdákkal

 

 

Itt a kutyakönyvtár mellett a gazdik is találhatnak maguknak kedvükre való olvasnivalót

 

 

Kutyakönyvtár botokkal és egy kis olvasnivaló a gazdiknak

 

 

A kutyakönyvtárban különféle játékokat is elhelyezhetünk

 

 

A kutyakönyvtárban különféle játékokat is elhelyezhetünk

 

 

Néhány kutyakönyvtárban a labdák és csinos kendők mellett még kakizacsikat is találunk. Ha szükségünk lenne egyre, pótoljuk később egy tisztával!

 

 

Kutyakönyvtár játékokkal és kakizacsival

 

 

Van olyan boldog kutyus, akinek saját könyvtára van otthon. Kedvencünket is meglephetjük hasonlóval!

 

 

Kutyakönyvtár botokkal otthon

 

 

És a kisebbekről se feledkezzünk meg - ők is szeretnek rágcsálni!

 

 

Kutyakönyvtár botokkal kistestű kutyáknak

 

 

Minden kutya kíváncsi a kutyakönyvtárra

 

 

A játékok épségben történő visszaszolgáltatása vagy cseréje mellett van még egy dolog, amire érdemes figyelni. Szinte alig találni olyan kutyát, aki ne szeretne botokat rágni, ám ennek is megvannak a maga veszélyei. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashattok. Ha szeretnénk készíteni egy kutyakönyvtárat, botok helyett természetesen használhatunk más, strapabíró kutyajátékokat is! 

 

 

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? - Kutyabarát helyek

Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

 

 

Forrás: boredpanda.com, sadanduseless.com
Indexkép forrás: sadanduseless.com/boredpanda.com
Cikk első megjelenése: 2022. július 22.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen
Gödrök, lyukak, kiégett fű, esős időben pedig sár mindenhol? Ki ne szeretné épségben tudni otthona pázsitját az ásó tappancsoktól? Szerencsére több trükköt is bevethetünk ennek érdekében úgy, hogy közben kutyánk is pozitív élményként élje meg a változást.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért bámul rám a kutyám? Hírek - Címlapon
Miért bámul rám a kutyám?
Kutyáinkat is érintheti az időskori demencia Hírek - Címlapon
Kutyáinkat is érintheti az időskori demencia