A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megünnepelnéd a kutyád születésnapját? Íme 7 szuper tipp egy felejthetetlen naphoz

2022. május 02., 15:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Kreatív




Életünk fontos része. Megnevettet, és megtanít pozitívan szemlélni a világot. Szeretetre, elfogadásra és gyengédségre ösztönöz. Megérdemli, hogy megünnepeljük őt. Hogyan varázsoljuk emlékezetessé kedvencünk szülinapját?



 

Kutyánk különleges helyet foglal el életünkben, ő is megérdemli, hogy különlegesen bánjunk vele. Ha ez azt jelenti, hogy szívesen megünnepelnénk a születésnapját, miért ne tennénk? Lehet, hogy nem érti, mi is az a szülinap, de örülni fog a figyelemnek, kedvességnek, és természetesen a finomságoknak is. Ha nem tudjuk pontosan, mikor érkezett e világra, megünnepelhetjük azt a napot, amikor örökbefogadtuk. Ehhez ajánlunk most tippeket, tarts velünk!

 

 

1. Hívd meg a barátait!

 

Kedvenced társaságkedvelő típus, és már alig várja, hogy a séták során találkozhasson régi-új barátaival? Mekkorát fog nézni, ha mind egyszerre jönnek el hozzá látogatóba? Ez aztán a buli, nem? 

 

 

Barátai körében ünnepelte 20. születésnapját a golden retriever
Barátai körében ünnepelte 20. születésnapját a golden retriever
Fotó: Facebook/GoldHeart Golden Retriever Rescue

 

 

Egy kis játékos agytornával tovább emelhetjük a hangulatot, például a "Simon mondja" kutyás változatával. A "Snoopy mondja" (vagy Buksi, Pajti... bármilyen név megteszi) még versenyre is csábíthatja a résztvevőket. Az nyer, aki a gazdik által kért feladatokat hibátlanul teljesíti. Az elvárásokat természetesen igazítsuk az ebek tudásszintjéhez, bőven elegendő néhány egyszerű "ül, fekszik, marad, pacsi" feladat. Társaságban mindez nagyobb kihívást jelent, szóval ha nem megy, ne erőltessük. Stressz helyett felszabadult kutyákat szeretnénk látni, ha már ünneplünk, ugye? 

 

Mi van, ha kedvencünk inkább magának való? Ha csupán 1-2, vagy egyetlen, de annál igazabb kutyabarátja van, akit nagyon szeret? Ne csüggedjünk, hívjuk meg őt a partira! Mi sem vagyunk egyformák, de mindig örülünk azoknak, akiket szívből szeretünk, nemde?

 

 

Szülinapos kisöreg - az idős kutya is megérdemli a kitüntetett figyelmet
Szülinapos kisöreg - az idős kutya is megérdemli a kitüntetett figyelmet
Fotó: rumorfix.com

 

 

2. Ajándékok, minden mennyiségben

 

De már így is annyi csinos nyakörve meg játéka, plüsse és labdája van… Na és? A születésnap a legjobb alkalom arra, hogy meglepjük kedvencünket egy újabb csinos nyakörvvel, játékkal, plüssel, labdával. Ha kifejezetten szeret egy típust, beszerezhetünk belőle többet is. Jó, hát nem feltétlen szükséges az egész szobát telepakolni teniszlabdával, de egy hatos vagy tízes csomag láttán biztosan majd’ kiugrik majd a bőréből. Hát nem aranyos?

 

Kapni jó dolog, de adni még annál is nagyszerűbb érzés. A vendégségbe hívott ebeknek is készíthetünk egy-egy ajándékcsomagot pár finomsággal, játékkal, vicces kendővel, páros karkötő-nyakörv szettel… Az ötlettár kimeríthetetlen, saját kezűleg is alkothatunk valami igazán egyedit. Nemcsak a kutyusok, hanem a gazdik is nagyon fognak örülni, amikor az asztalon meglátják a névre szóló táblácskákat, mellettük pedig ott várja őket is a meglepi. Garantáltan feldobja a hangulatot!

 

 

Születésnapi meglepetés - a kutyák is örülnek az ajándékoknak
Születésnapi meglepetés - a kutyák is örülnek az ajándékoknak
Fotó: rumorfix.com

 

 

3. A tökéletes helyszín kiválasztása

 

Tarthatjuk a partit bent és kint is. Családi házban némileg egyszerűbb a dolgunk, hiszen a kertben kimozoghatják magukat az ebek, kedvükre bolondozhatnak. Ügyeljünk a biztonságra, például arra, hogy elpakoljuk azokat az eszközöket (pl. kerti szerszámok), amik sérülést okozhatnának. Ha grillezést vagy bográcsozást fontolgatunk, vigyázzunk, hogy a kutyák kellő távolságban maradjanak a tűztől, a forró edényektől, felszereléstől. Tálaláskor minden bizonnyal ők is nagy érdeklődést tanúsítanak majd az illatozó étel iránt. A vendégváró falatokat is helyezzük inkább olyan helyre, ahol a kutyák nem, csak a gazdik érik el. 

 

És ha lakásban élünk? Akkor sem kell lemondanunk egy kis társaságról! Szép időben kezdhetjük az ünneplést egy jó nagy sétával a parkban, ahova meghívjuk kutyánk barátait is. Szaglászás, játék a futtatón, némi extra jutalomfalattal szintén örömteli élmény lesz a résztvevők számára. Ha időnk engedi, szervezhetünk egy kellemes kirándulást is, amelyet piknikezéssel koronázunk meg. Vigyünk magunkkal elegendő vizet gazdinak, kutyának egyaránt, és ne hagyjuk otthon a finomságokat, ajándékot sem.

 

Tipp: Kutyusod imádja a vizet? Mindene a pancsolás, úszás? Tavasztól-őszig, napfényes időben összehozhatunk egy vízparti kutyapartit is, olyan helyen, ahol mások szabadidejét sem zavarjuk. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát!

 

 

Egy születésnapi partin fontos, hogy a kutyák is jól érezzék magukat
Egy születésnapi partin fontos, hogy a kutyák is jól érezzék magukat
Fotó: theburnin.com

 

 

4. Ünneplés személyre szabottan

 

Szívesebben töltenéd kedvenceddel kettesben e különleges napot? Remek ötlet! Akár spontán alakítjuk a programunkat, akár összeállítjuk előre, a szülinapos nagyon fog örülni a közös időtöltésnek! Kezdhetjük egy kiadós sétával: ellátogathatunk egy új helyre, ahol kutyánkat is örömmel fogadják, vagy kiruccanhatunk, és felfedezhetjük a természet szépségeit. Hazaérve ledőlhetünk pihenni, ami együtt ugye-ugye sokkal jobb, vagy bevehetjük magunkat a konyhába, hogy elkészítsük kutyabarát remekművünket.

 

 

5. Finomságot az ünnepeltnek!

 

Szeretsz sütni-főzni? Vagy nem, de kipróbálnál valami újat? Miért ne lehetne ez egy egyszerű recept? Kutyabarát sütemények széles választéka lelhető fel online: ropogós keksz, muffin, pupcake, a bátrabbak még egy tortára is vállalkozhatnak. Amire viszont mindenképpen érdemes figyelni: csak olyan hozzávalókat használjunk, melyeket kutyánk is jó egészséggel elfogyaszthat. Az eredményt ne felejtsük el fényképeken megörökíteni, már ha az ünnepelt ki tudja várni…

Tipp: Idő szűkében vásárolhatunk néhány különleges finomságot a helyi kisállatboltban, vagy kutyapékségben; de rendelhetünk az internetről is.

 

 

Születésnapi torta a kutyának egészséges hozzávalókból
Születésnapi torta a kutyának egészséges hozzávalókból
Fotó: Pinterest

 

 

6. Szülinapi portré? Naná!

 

Telefonunkban minden második képen kutyánk virít? Ahogy cukin néz, ahogy édesdeden alszik, boldogan rohangál, vagy már megint valami hülyeséget művel? Ez van, minden pillanatot eltárolnánk emlékezetünkben, ebben segítenek a fotók, videók. Miért lenne kivétel ez alól a Nagy Nap? Elvégre, ő is családunk megbecsült tagja, akinek a portréja előkelő helyet foglal el íróasztalunkon, az éjjeli szekrényen és a szoba falán. Vagy saját közösségi oldalán.

Kreativitásunkat kamatoztathatjuk egy fényképalbum formájában, melybe a kedves emlékek mellé évről-évre bekerülhet az aktuális szülinapi fotó. Csináltathatunk egyedi bögrét, pólót, és ami még ennél is személyesebb: mancslenyomatot.  

 

 

7. Pihenés egy élménydús nap végén

 

Játék a pajtikkal: pipa. Séta egy kellemes helyen: pipa. Különleges finomság: pipa. Ajándékok: pipa. Pocakvakargatás: pipa. Ha mindent sikerült véghezvinni, amit elterveztünk, elégedetten zuhanhatunk le a kanapéra. De akkor sem kell elkeseredni, ha valami véletlenül kimaradt. Kedvencünk minden percért hálás, amit együtt tölthet velünk; főleg, ha finomságokból is bőven jut. (Azért ne vigyük túlzásba, nehogy elrontsa a pocakját.) A nap zárásaként pedig mi is lehetne jobb egy közös pihenésnél? Betehetünk egy filmet, ha kutyánk szeret mozizni, vagy csendes szuszizás gyanánt folytatjuk regényüket, miközben ünnepeltünk összekucorodva elszenderít mellettünk.

 

 

Szülinapi buli a barátokkal - jólnevelt kutyák
Szülinapi buli a barátokkal - jólnevelt kutyák 
Fotó: barkpost.com

 

 

Összegzés

 

A kutyának rendezett születésnapi parti valahol úri huncutságnak tűnhet, de mégsem az. Mert szeretjük kedvencünket, és örülünk, ha boldog. Életünk folyamán több kutyánk is lehet, akár egyszerre is. De ne feledjük, hogy nekik mi jelentjük a világot. Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy szép és teljes életet élhessen. Ünnepeljük meg, hogy együtt lehetünk!

 

 

 

Forrás: rumorfix.com
Cikk első megjelenése: 2021. május 11.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit
Legszívesebben a nap minden percét együtt töltenénk imádott kedvencünkkel, ám sokunk számára ez sajnos nem lehetséges. Mivel varázsolhatjuk komfortosabbá az egyedüllét idejét?

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Jóval kevésbé hat a kutya fajtája a viselkedésére és személyiségére, mint ahogy azt eddig gondoltuk Hírek - Címlapon
Jóval kevésbé hat a kutya fajtája a viselkedésére és személyiségére, mint ahogy azt eddig gondoltuk
8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak Hírek - Címlapon
8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak