A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így ünnepelte 20. születésnapját a világ legidősebb Golden Retrievere

2020. június 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Kutyabarát tortával és barátaival ünnepelte a nagy napot August, akit 14 éves korában fogadott örökbe családja. Most pedig rekordot is döntött: ő lett fajtájának legidősebb képviselője. Ismerjétek meg a tündéri kisöreget!



August 2000. április 24-én látta meg a napvilágot, ám hosszú élete folyamán kétszer is el kellett hagynia otthonát, rajta kívülálló okok miatt. 14 éves korában vette szárnyai alá a dél-nevadai golden retriever mentő szervezet, ahol végül rámosolygott a szerencse.

 

A fajtamentés egyik alapítója, Jennifer Hetterscheidt és férje régóta segítette a bajbajutott goldikat, de August szomorú sorsa különösen megérintette őket. Szerettek volna esélyt adni neki a boldog életre, hiszen nagyon ritka, hogy egy ilyen éltes korú kutyát vigyen haza valaki. Befogadták családjukba, bár nem sejthették, milyen csodálatos utazásban lesz részük Augie-nak hála. Biztonságos, szerető otthont nyújtottak neki, cserébe vidámsággal, hűséggel és sok-sok örömmel aranyozza be mindennapjaikat immáron hat éve.

 

August, a világ legidősebb golden retrievere kutyabarát tortát kapott születésnapjára
August, a világ legidősebb golden retrievere kutyabarát tortát kapott születésnapjára
Fotó: Facebook/GoldHeart Golden Retriever Rescue

 

17-18 éves lehetett, mikor családja elkezdett nyomozni az interneten hasonló korú goldik után. 19 éves korában figyeltek fel az egyik legnagyobb retriever fajtamentő szervezet oldalán egy másik kisöregre. Sajnos ő már nem érhette meg 20. születésnapját, így a szoros versenyben August vitte el a pálmát. A Guinness Világrekordok könyvében is feltüntették nevét, ahol a legidősebb kort megélt kutyák listájában a 19. helyet foglalja el. A hivatalos elismerést néhány nappal ezelőtt vehette át a korához képest fitt, aktív kutyus:

 

 „Meglepően jó egészségnek örvend. Reggelente és hosszabb pihenést követően kicsit nehézkesen kel fel, lábai meg-megremegnek, de szeret mozogni és örömmel sétálgat a kertben. Mióta veseproblémákkal diagnosztizálták 14 éves korában, speciális vesekímélő diétán van, emellett kiegészítőkkel támogatjuk ízületeit és veseműködését.”

 

Meglepően jó egészségnek örvend a 20 éves kutya
Meglepően jó egészségnek örvend a 20 éves kutya
Fotó: Facebook/GoldHeart Golden Retriever Rescue

 

Betegségére röviddel örökbefogadását követően derült fény, szerencsére még a kezdeti stádiumban ismerték fel. Rendszeres laborvizsgálatokkal ellenőrzik állapotát, a gondos táplálásnak és nyugodt, békés környezetnek hála remekül érzi magát. August ma is aktív, örömmel tölti el, ha tehet-vehet otthon. Jókedvűen sétálgat a kertben és a medencében is szívesen úszkál. Azért nem kell félteni, a hűtőajtó nyitásának hangjára rögtön ott terem.

 

„Persze látszik rajta, hogy már nem fiatal, lassabban mozog, de van stílusa és tartása. Egy igazi bájos öreg hölgy!” - mesélte gazdája.

 

August lett a világ legidősebb golden retrievere
August lett a világ legidősebb golden retrievere
Fotó: Facebook/GoldHeart Golden Retriever Rescue

 

August nagyon szereti a társaságot is: három goldival osztja meg otthonát. Sherman, Belle és Bruce is a kisöregek klubját erősítik, 7 és 10 év közöttiek - gazdáik szeme fényei mindnyájan:

 

 „Szeretettel gondoskodunk róluk mindaddig, amíg velünk vannak. Örökké szeretni fogjuk őket."

 

Barátai körében ünnepelte 20. születésnapját a golden retriever
Barátai körében ünnepelte 20. születésnapját a golden retriever
Fotó: Facebook/GoldHeart Golden Retriever Rescue

Forrás: goldenhearts.co, today.com
Indexkép forrás: Facebook/GoldHeart Golden Retriever Rescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák kaptak kitüntetést a pénzügyminisztertől Hírek - Címlapon
Kutyák kaptak kitüntetést a pénzügyminisztertől
Letöltendő fogházra ítéltek elsőfokon egy állatkínzót Hírek - Címlapon
Letöltendő fogházra ítéltek elsőfokon egy állatkínzót