A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így ünnepelte 20. születésnapját a világ legidősebb Golden Retrievere

2020. június 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Kutyabarát tortával és barátaival ünnepelte a nagy napot August, akit 14 éves korában fogadott örökbe családja. Most pedig rekordot is döntött: ő lett fajtájának legidősebb képviselője. Ismerjétek meg a tündéri kisöreget!



August 2000. április 24-én látta meg a napvilágot, ám hosszú élete folyamán kétszer is el kellett hagynia otthonát, rajta kívülálló okok miatt. 14 éves korában vette szárnyai alá a dél-nevadai golden retriever mentő szervezet, ahol végül rámosolygott a szerencse.

 

A fajtamentés egyik alapítója, Jennifer Hetterscheidt és férje régóta segítette a bajbajutott goldikat, de August szomorú sorsa különösen megérintette őket. Szerettek volna esélyt adni neki a boldog életre, hiszen nagyon ritka, hogy egy ilyen éltes korú kutyát vigyen haza valaki. Befogadták családjukba, bár nem sejthették, milyen csodálatos utazásban lesz részük Augie-nak hála. Biztonságos, szerető otthont nyújtottak neki, cserébe vidámsággal, hűséggel és sok-sok örömmel aranyozza be mindennapjaikat immáron hat éve.

 

August, a világ legidősebb golden retrievere kutyabarát tortát kapott születésnapjára
August, a világ legidősebb golden retrievere kutyabarát tortát kapott születésnapjára
Fotó: Facebook/GoldHeart Golden Retriever Rescue

 

17-18 éves lehetett, mikor családja elkezdett nyomozni az interneten hasonló korú goldik után. 19 éves korában figyeltek fel az egyik legnagyobb retriever fajtamentő szervezet oldalán egy másik kisöregre. Sajnos ő már nem érhette meg 20. születésnapját, így a szoros versenyben August vitte el a pálmát. A Guinness Világrekordok könyvében is feltüntették nevét, ahol a legidősebb kort megélt kutyák listájában a 19. helyet foglalja el. A hivatalos elismerést néhány nappal ezelőtt vehette át a korához képest fitt, aktív kutyus:

 

 „Meglepően jó egészségnek örvend. Reggelente és hosszabb pihenést követően kicsit nehézkesen kel fel, lábai meg-megremegnek, de szeret mozogni és örömmel sétálgat a kertben. Mióta veseproblémákkal diagnosztizálták 14 éves korában, speciális vesekímélő diétán van, emellett kiegészítőkkel támogatjuk ízületeit és veseműködését.”

 

Meglepően jó egészségnek örvend a 20 éves kutya
Meglepően jó egészségnek örvend a 20 éves kutya
Fotó: Facebook/GoldHeart Golden Retriever Rescue

 

Betegségére röviddel örökbefogadását követően derült fény, szerencsére még a kezdeti stádiumban ismerték fel. Rendszeres laborvizsgálatokkal ellenőrzik állapotát, a gondos táplálásnak és nyugodt, békés környezetnek hála remekül érzi magát. August ma is aktív, örömmel tölti el, ha tehet-vehet otthon. Jókedvűen sétálgat a kertben és a medencében is szívesen úszkál. Azért nem kell félteni, a hűtőajtó nyitásának hangjára rögtön ott terem.

 

„Persze látszik rajta, hogy már nem fiatal, lassabban mozog, de van stílusa és tartása. Egy igazi bájos öreg hölgy!” - mesélte gazdája.

 

August lett a világ legidősebb golden retrievere
August lett a világ legidősebb golden retrievere
Fotó: Facebook/GoldHeart Golden Retriever Rescue

 

August nagyon szereti a társaságot is: három goldival osztja meg otthonát. Sherman, Belle és Bruce is a kisöregek klubját erősítik, 7 és 10 év közöttiek - gazdáik szeme fényei mindnyájan:

 

 „Szeretettel gondoskodunk róluk mindaddig, amíg velünk vannak. Örökké szeretni fogjuk őket."

 

Barátai körében ünnepelte 20. születésnapját a golden retriever
Barátai körében ünnepelte 20. születésnapját a golden retriever
Fotó: Facebook/GoldHeart Golden Retriever Rescue

Forrás: goldenhearts.co, today.com
Indexkép forrás: Facebook/GoldHeart Golden Retriever Rescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Röviddel a Guinness-rekord után átkelt a szivárványhídon Kevin, a Világ Legnagyobb Kutyája Röviddel a Guinness-rekord után átkelt a szivárványhídon Kevin, a Világ Legnagyobb Kutyája
A hatalmas német dog mindössze három éves volt.

Új kutyás Guinness rekord született: ő a legnagyobb kutya! Új kutyás Guinness rekord született: ő a legnagyobb kutya!
„Nem hiszem, hogy tisztában lenne azzal, mekkora. Folyton megpróbálja magát belepasszírozni a kicsi fekhelyekbe, s ha ez nem sikerül neki, akkor ránk telepszik, mint egy öleb."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák kaptak kitüntetést a pénzügyminisztertől Hírek - Címlapon
Kutyák kaptak kitüntetést a pénzügyminisztertől
Letöltendő fogházra ítéltek elsőfokon egy állatkínzót Hírek - Címlapon
Letöltendő fogházra ítéltek elsőfokon egy állatkínzót