A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Letöltendő fogházra ítéltek elsőfokon egy állatkínzót

2020. június 25., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy férfi a három-négy hónapos kölyökkutyájukat súlyosan bántalmazta, mert zavarta az állat – korának megfelelő – viselkedése; a kerületi ügyészség vádirata alapján letöltendő fogházbüntetésre ítélték elsőfokon.



A vádirat szerint a vádlott, egy harminckét éves férfi 2017. augusztus 24-én a XXI. kerület, Nap utcában található füves-fás részen bántalmazta az élettársával közösen tartott kölyökkutyát. Az eb a bántalmazás hatására csonttörést szenvedett, azonban egy állatvédő civil szervezet munkatársai még aznap elvitték állatorvoshoz, ahol megkapta a szükséges kezelést - áll az Fővárosi Főügyészség közleményében.

 

 

Súlyos sérülést okozott a kölyökkutyának a bántalmazás
Súlyos sérülést okozott a kölyökkutyának a bántalmazás

 

 

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Budapesti XX. XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság előtt.

A bíróság a vádlottat – váddal egyezően – bűnösnek mondta ki, és őt egy év végrehajtandó fogházbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte egy korábbi, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

 

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így ünnepelte 20. születésnapját a világ legidősebb Golden Retrievere Hírek - Címlapon
Így ünnepelte 20. születésnapját a világ legidősebb Golden Retrievere
Egy kutyatréner történetei - Többet ésszel, mint erővel! Hírek - Címlapon
Egy kutyatréner történetei - Többet ésszel, mint erővel!