A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Letöltendő fogházra ítéltek elsőfokon egy állatkínzót

2020. június 25., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy férfi a három-négy hónapos kölyökkutyájukat súlyosan bántalmazta, mert zavarta az állat – korának megfelelő – viselkedése; a kerületi ügyészség vádirata alapján letöltendő fogházbüntetésre ítélték elsőfokon.



A vádirat szerint a vádlott, egy harminckét éves férfi 2017. augusztus 24-én a XXI. kerület, Nap utcában található füves-fás részen bántalmazta az élettársával közösen tartott kölyökkutyát. Az eb a bántalmazás hatására csonttörést szenvedett, azonban egy állatvédő civil szervezet munkatársai még aznap elvitték állatorvoshoz, ahol megkapta a szükséges kezelést - áll az Fővárosi Főügyészség közleményében.

 

 

Súlyos sérülést okozott a kölyökkutyának a bántalmazás
Súlyos sérülést okozott a kölyökkutyának a bántalmazás

 

 

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Budapesti XX. XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság előtt.

A bíróság a vádlottat – váddal egyezően – bűnösnek mondta ki, és őt egy év végrehajtandó fogházbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte egy korábbi, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

 

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen
Állatkínzás miatt vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy kutyákat tartó helyi nő ellen - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Kölyökkutyákat kivégző férfi ellen ítélt a bíróság Kölyökkutyákat kivégző férfi ellen ítélt a bíróság
A férfi négy kölyökkel végzett – az ötödik kiskutya csodával határos módon menekült csak meg. Állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélt a Siklósi Járásbíróság az állatkínzót.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor Rehabportál Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így ünnepelte 20. születésnapját a világ legidősebb Golden Retrievere Hírek - Címlapon
Így ünnepelte 20. születésnapját a világ legidősebb Golden Retrievere
Egy kutyatréner történetei - Többet ésszel, mint erővel! Hírek - Címlapon
Egy kutyatréner történetei - Többet ésszel, mint erővel!