A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz

2023. szeptember 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Kreatív




Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.



 

A cél idén nem kevesebb, mint 12 ezer dollár összegyűjtése, ám ehhez egészen új módot talált ki a királyi kalaposnő. Awon Golding művészi alkotásait olyan hírességek viselték már, mint Kate Middleton, Meghan Markle és Lady Gaga. Ezúttal azonban menhelyi kutyákra kerülnek fel a minikalapok a 2024-es naptárhoz.

 

 

Haute Dogs naptár 2024 - Kutyák királyi kalapban
Haute Dogs naptár 2024 - Kutyák királyi kalapban
Fotó: Lucy Reeve

 

 

Idén hatodik alkalommal készítik el e különleges kutyás naptárt. A fényképeken látható kutyusok szinte mindegyikét a halál karmaiból mentették ki, majd gyógyulásukat követően szerető családra leltek. 

 

„Naptárunk azt mutatja meg a világnak, hogy ezek a rászoruló ebek nagyszerű családtagok és barátok lehetnek bárki számára” - mondta el a People magazinnak Golding.

 

 

Awon Golding, kalapkészítő mester és örökbefogadott kutyája, Stevie
Awon Golding, kalapkészítő mester és örökbefogadott kutyája, Stevie
Fotó: Indiegogo.com / HAUTE DOGS x Harbin SHS Calendar 2024

 

 

Az ötletet egy meglehetősen hétköznapi esemény adta: a kalaposnő egy nap kelet-londoni stúdiójában bohóckodott örökbefogadott kutyusával, Stevie-vel. Különféle kalapokat próbált rá, és eközben az az érzése támadt, hogy ezzel az aprósággal menhelyi kutyáknak is lehetne segíteni.

 

Az ötlet bejött, az adománynaptár nem várt sikerrel járt: 5 év alatt több mint 85 ezer dollárral segíthették a bajba jutott kutyákat. Ez jelenleg kb. 31 millió forintnak felel meg.

 

 

Egy cocker spániel királyi kalapban
Egy cocker spániel királyi kalapban
Fotó: Lucy Reeve

 

 

Mások is csatlakoztak a kezdeményezéshez, az alábbi képen például Rachel Trevor-Morgan egyik kalapja látható, akinek alkotásait a néhai Erzsébet királynő is viselte.

 

Nem véletlen, hogy a naptárban egy corgi kapta a hajósok szalmakalapját, melyet egy híres evezős esemény inspirált. A hagyományos Henley Regatta versenyt 1839 óta minden évben megtartják a Temze folyón. Alys, a corgi szintén a kínai húspiac elől menekült meg, majd a lábadozást követően Angliában talált szerető gazdikra.

 

 

Kutyák királyi kalapban - A 2024-es naptár egyik szereplője Alys, a corgi
Kutyák királyi kalapban - A 2024-es naptár egyik szereplője Alys, a corgi
Fotó: Lucy Reeve

 

 

A 2024-es naptár bevételéből egy olyan állatmentő szervezetet támogatnak, melynek önkéntesei Kínában tevékenykednek. Az általuk megmentett kutyusok a világ több országában találnak új otthonra – eddig több mint négyezren kezdhettek új életet csak az Egyesült Államokban.

 

 

 

 

Alapítói, Emily, Hayley és Aimee 2016-ban döntöttek úgy, hogy munkájukat hátrahagyva Kínába költöznek, ahol egy északnyugati városban segítik az elhanyagolt és bántalmazott kutyákat, többségüket az illegális kutyahús kereskedelem elől mentik, mint a lentebb látható golden retrievert és kicsinyeit is. 

 


 

A 2024-es kutyás naptárt itt lehet megrendelni, nemzetközi postázás is elérhető: 

 

Indiegogo.com / HAUTE DOGS x Harbin SHS Calendar 2024

 

 

 

 

 


 

Forrás: https://people.com/kate-middleton-milliner-launches-charity-dog-calendar-7973544

Forrás: indiegogo.com, people.com
Indexkép forrás: Indiegogo.com/HAUTE DOGS x Harbin SHS Calendar 2024

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon
„Meghitten nézte a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét.”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. JULIUS-K9 Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vaddisznó támadt egy kutyára Debrecenben Hírek - Címlapon
Vaddisznó támadt egy kutyára Debrecenben
The Present - megható rövidfilm egy végtelen barátság kezdetéről Hírek - Címlapon
The Present - megható rövidfilm egy végtelen barátság kezdetéről