A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

5 teendő rovarcsípés esetén

2016. május 28., 08:30


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Egészség




Itt a tavasz, s a nyár is a küszöbön toporog. Az évszakváltással járó pozitívumok mellett bezümmögnek a képbe a darazsak, méhek, hangyák, pókok, amelyek csípnek, harapnak. Ha megvan a baj, az alábbi öt pontot hajtsuk végre ebünkön.



1. Leleplezés

 

Fontos, ám nagyon nehéz feladat kideríteni, hogy ki volt a tettes. Nem mindegy ugyanis, hogy darázs, méhe, vagy egy harapós hangya szerzett kedvencünknek kellemetlen pillanatokat.

 

Talán egy pók csípése?
Talán egy pók csípése?
Kép: animal-kid.com

 

2. Fullánk eltávolítás

 

Amennyiben például egy méh támadás esetén megtaláljuk kutyusunk bőrében a fullánkot, azt körmünkkel, vagy egy tű segítségével piszkáljuk ki. A csipeszes megoldást csak azért nem javasoljuk, mert a fullánk aljában található mirigyeket még jobban összenyomhatjuk, ezzel több mérget juttatva négylábúnk szervezetébe.

 

Darázs - a fullánkot távolítsuk el!
Darázs - a fullánkot mindig távolítsuk el!
Kép: huffingtonpost.com

 

3. Legyen sütnivalónk!

 

Egyszerű házi praktika, s talán épp ezért hatásos, hogyha vízből, és sütőporból készült pasztát  teszünk az érintett bőrfelületre.

 

4. A nyerő koktél: jég, és kalcium

 

A fájdalmas, duzzadt területeket jegeléssel, borogatással kezelhetjük. Emellett érdemes megitatni kutyusunkat kalcium Sandoz pezsgőtablettával készült oldattal.

 

5. Irány az orvos!

 

Ha négylábúnk a túlérzékenység jeleit mutatja, azonnal forduljunk állatorvoshoz. Ilyen tünet lehet a hányás, hasmenés, izgatottság, nyálzás, ájulás, nehezített légzés.

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2015. május 07.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Jövő héten hivatalosan is megnyitja kapuit a Balaton első kutyabarát fürdőhelye! Hírek - Címlapon
Jövő héten hivatalosan is megnyitja kapuit a Balaton első kutyabarát fürdőhelye!
Nem fürödhetnek többet a kutyák a Fertő-tóban Hírek - Címlapon
Nem fürödhetnek többet a kutyák a Fertő-tóban