A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem fürödhetnek többet a kutyák a Fertő-tóban

2016. május 27., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Eddig egyetlen rövid partszakaszon lehetőség volt a kutyákkal való fürdésre, ám ide is kikerült a tiltótábla.Egy kutyatulajdonosnak sem kell bemutatnunk, milyen nehézségekkel jár, ha kutyájuk fürdetéséről van szó a nyári hőségben. Szerencsére egyre gyarapodik a kutyabarát strandok, fürdőhelyek száma hazánkban, ám sajnos még mindig találhatunk ellenkező példát is.

 

Így van ez a Fertő-tavon is. A közelmúltban egy tiltó tábla jelent meg a fertőrákosi strand melletti partszakaszon, ahol eddig szabad volt kutyákkal mártózni a tó vizében. Ez a mindössze 25 méteres partszakasz volt az egyetlen a magyar területre eső területek között, ahol a kutyás fürdés megengedett volt.

 

Tiltó tábla jelzi, itt már nem fürödhetnek kutyák
Tiltó tábla jelzi, itt már nem fürödhetnek kutyák
Fotó: Táncsics Gábor

 

“Nagyon jó közösség alakult ki itt, minden kutyás kulturáltan viselkedett. Eltakarítottuk kutyáink után a piszkot, mindig az „élni és élni hagyni” elvet követtük.”- mondta el kérdésünkre Táncsics Gábor kutyatulajdonos.  Elmondta azt is, hogy sajnos a környéken semmilyen más lehetőség nincs a kutyák ilyen módú hűsítésére a nagy melegben. A kutyások természetesen nem örülnek a hírnek. A partszakaszt egyébként egy földnyelv választja el a humán strandtól, így nem teljesen világos, miért is zavarnak ott bárkit a kutyával érkezők - hiszen se a partszakasz, se a vízfelület nem érintkezik közvetlenül a humán stranddal.

 


Időközben petíció indult az ügyben: már 600 felett jár azok száma, akik aláírásukkal támogatják a rövid partszakasz újbóli megnyitását a kutyások számára.

 

A petíció ide kattintva érhető el!


 

Borda-kutya is nagyon szeretne újra megmártózni a tó hűsítő vizében
Borda-kutya is nagyon szeretne újra megmártózni a tó hűsítő vizében
Fotó: Kónyai Flórián

 

A kapcsolatot felvettük az illetékesekkel, amint többet megtudunk, informálunk Benneteket!

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: pixabay.com - a fotó illusztráció

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet Lengyelország új alelnöke kutyabaráttá tenné a lengyel parlamentet
Kutyával nem lehet belépni a lengyel parlamentbe, és bizony még a parlamenti autókat sem lehet használni – ezen változtatna mielőbb az újonnan megválasztott alelnök, Dorota Niedziela.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben
Nyitvatartási információk, rendezvények és a belépőjegyek alakulása a nyár utolsó napjaiban – és azon túl.

Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az ország egész területén – figyeljünk oda kutyáink biztonságára! Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás az ország egész területén – figyeljünk oda kutyáink biztonságára!
A júliusi hőségriasztás alatt sajnos több kutya is hőgutát kapott – volt, amelyik életét is vesztette. Legyünk óvatosabbak!

Így nyaralunk kutyával – friss felmérés a hazai gazdik utazási szokásairól Így nyaralunk kutyával – friss felmérés a hazai gazdik utazási szokásairól
A MOL legfrissebb országos felméréséből* kiderül, hogyan vélekedünk a kiskedvenccel való utazásról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. MTI Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
5 teendő rovarcsípés esetén Hírek - Címlapon
5 teendő rovarcsípés esetén
A kutya, aki Mustanggal szeret száguldani Hírek - Címlapon
A kutya, aki Mustanggal szeret száguldani