A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Díjazták a NAV legeredményesebb szolgálati kutyáit

Varga Mihály: az adóhatóság szolgálati kutyái nélkülözhetetlenek


2022. június 15., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Az adóhatóság jól képzett szolgálati kutyái a felderítés hatékony és pontos eszközei, munkájuk nélkülözhetetlen - jelentette ki a pénzügyminiszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legeredményesebb szolgálati kutyáinak díjazásán kedden Budapesten.



 

Varga Mihály kiemelte: az adóhatóság maradéktalanul eleget tesz a feladatának, biztosítja az ország működéséhez és legfontosabb kiadásaihoz szükséges bevételeket; tavaly 17 ezer 570 milliárd forintot szedett be. Emellett az adópolitika része a gazdaság versenyképességének is, kiszűrik azokat a vállalkozásokat, amelyek nem jogkövetők, így a visszaélésekkel rontják a gazdaság hatékonyságát. A tisztességes adózóknak kell kedvezni, a szabályokat megkerülőket pedig fel kell tárni, és szigorúan meg kell büntetni a NAV alapelve szerint - hangsúlyozta.

 

Hozzátette: komoly informatikai fejlesztéseket hajtottak végre a felderítések hatékonyságának javításához, az eredmények bíztatóak, a gazdaságfehérítési intézkedésekkel 2010 és 2019 között 2300 milliárd forintnyi költségvetési többletbevétel keletkezett. Kifejtette, a gazdaságfehérítés online eszközeivel - online pénztárgép, online számla, ekáer-rendszer - a tisztességes adózóknak kedveznek, szűkítik a bűnözők mozgásterét. Az ellenőrzések hatékonyságát javító elektronikai eszközök között említette a röntgenkapukat, drónokat, testkamerákat, testszkennereket.

 

Arról is beszélt, vannak olyan munkatársai a NAV-nak,

 

 

akiknek a munkáját semmilyen eszközzel nem lehet kiváltani, nélkülözhetetlenek, a felderítés hatékony és pontos eszközei, ők a szolgálati kutyák.

 

 

A hatóság 43 aktív, jól képzett szolgálati kutyája nemzetközi szinten is elismert, felderítéseikkel védik a tisztességes adófizetőket, kiszűrik a kábítószer- és cigarettacsempészeket, valamint hozzájárulnak a költségvetési bevételekhez is.

 

 

 

 

Varga Mihály kiemelte: a szolgálati kutyák tavaly csaknem 1500 felderítésben vettek részt, nekik köszönhető, hogy sikerült lefoglalni 55 millió szál cigarettát, 50 tonna vágott dohányt. Hozzátette, hogy 128 alkalommal kábítószert is találtak, amelyek összértéke eléri a 25 millió forintot. A bankjegykereső kutyák jelzésére pedig 167 millió forintot és 55 ezer eurót foglaltak le a pénzügyőrök. Az összérték csaknem 10 milliárd forintot tesz ki.

 

 

A magyar kutyás csapatok a nemzetközi versenyeken is jó eredményeket mutatnak fel - hangsúlyozta.

 

 

A miniszter köszönetet mondott a kitüntetett munkatársaknak azért, hogy az elmúlt években is "teljes odaadással" végezték munkájukat.

 

 

Varga Mihály kedden az adóhatóság kutyakiképző központjában átadta a kitüntetéseket az elvégzett kiemelkedő teljesítményért.

 

  • A legjobb cigarettakereső kutya vezetőjének Hollósi Norbert pénzügyőr zászlósnak és Sherry nevű németjuhászának,
     
  • a legjobb bankjegykereső kutya vezetőjének Szabó Zoltán pénzügyőr főtörzszászlósnak és Thornak a hollandjuhásznak,
     
  • a legjobb kábítószer-kereső kutya vezetőjének Lendvai Péter pénzügyőr hadnagynak és Candy nevű labradorjának,
     
  • valamint a legjobb járőrkutya-vezetőnek, Germán Sándor pénzügyőr törzszászlósnak és Borisz nevű németjuhászának.

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Hamis adatokkal szállított kölyökkutyákat koboztak el egy bolgár férfitól Hamis adatokkal szállított kölyökkutyákat koboztak el egy bolgár férfitól
Meghamisított adatokkal szállított kölyökkutyákat egy bolgár férfi, akit az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszánál ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai
Nem csak egyszerűen papírok nélkül szállította a négy kiskutyát a román sofőr: a csempészett cigaretták alatt kuporgó apróságok még túl fiatalok is voltak a szállításhoz. A férfi Németországba tartott a cigarettákkal és a kiskutyákkal.

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába
Megérkeztek Dernába és már meg is kezdték a munkát a katasztrófa sújtotta városban a magyar mentőcsapatok.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál JULIUS-K9 Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Húsz pénzérmét nyelt le gazdája pénztárcájából egy kiskutya Hírek - Címlapon
Húsz pénzérmét nyelt le gazdája pénztárcájából egy kiskutya
A Szivárványhíd felé - 10 lehetséges jel, hogy a kutya búcsúzni készül Hírek - Címlapon
A Szivárványhíd felé - 10 lehetséges jel, hogy a kutya búcsúzni készül