A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kölyökkutyát fogadott örökbe az állatkert, hogy az elárvult gepárd társa lehessen

2022. június 13., 10:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Nem mindennapi játszópajtást szánnak a mentett kiskutyának!Rozi, a kis pöttyös ragadozó májusban költözött be Ohio legnagyobb állatkertjébe. A Cincinnati Zoo és Botanikai Kert újdonsült lakója egyedüli kölyökként érkezett, ezért mielőbb szerettek volna társaságot biztosítani számára. Így került képbe Daisy, a fekete kiskutya, akit nemrég fogadott örökbe az állatkert. Terveik szerint hamarosan bemutatják őket egymásnak, hogy együtt cseperedhessenek fel.

 

 

Daisy, a mentett kölyökkutya lesz az árva gepárd játszópajtása
Daisy, a mentett kölyökkutya lesz az árva gepárd játszópajtása
Fotó: Cincinnati Zoo & Botanical Garden

 

 

De miért is kellett elválasztani Rozit a mamájától? Erre az állatkert abban a videóban ad magyarázatot, melyben a csetlő-botló jövevényt mutatják be:

 

„Köszöntsétek nagy szeretettel legújabb gepárd nagykövetünket! Mamája az oregoni Wildlife Safari lakója, és a vemhesség során elvégzett röntgenvizsgálatok kimutatták, hogy egyetlen kölyköt hord a szíve alatt. Ha egy gepárdnak csak egy kicsinye születik fogságban, anyjának nem lesz elegendő teje, hogy táplálja, és életben tartsa. Annak tudatában, hogy mindenképpen kézzel kell majd felnevelni a kicsit, a vadonélő állatfajok mentésével foglalkozó szervezet (Species Survival Plan, SSP) állatkertünket találta a legideálisabb helynek erre a feladatra” - írták Facebook-oldalukon.

 

 

Rozi, a gepárdkölyök
Rozi, a gepárdkölyök
Fotó: Cincinnati Zoo & Botanical Garden

 

 

„Roziról az újszülöttekkel foglalkozó csapatunk fog gondoskodni a színfalak mögött, de addig is olvashattok róla oldalunkon. Amint eléri a szükséges életkort, beléphet a Macska Nagykövet Programba, és csatlakozhat a többi gepárdhoz.”

 

A kis ragadozó most hat hetes, és már kezdi felfedezni a vadászat rejtelmeit. Rövidesen pedig egy örökbefogadott kiskutyával együtt bővítheti tudását.

 

 

 

 

Daisy és Rozi története első hallásra meglepőnek tűnhet, ám nem ők az első kutya-gepárd páros, akik életre szóló barátságot köthetnek az állatkertben. 2019-ben ugyanis már bemutattak egymásnak egy fiatal kutyát és egy gepárdkölyköt: Remus és Kris azóta is cimborák, nagy örömmel vetik bele magukat a bolondozásba. Több fénykép és videó is felkerült már róluk a Cincinnati Zoo közösségi oldalára.

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/cincinnatizoo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egyre több állatbántalmazási esetben lép közbe a BRFK Egyre több állatbántalmazási esetben lép közbe a BRFK
A közösségi média oldalait megnyitva nap mint nap találkozhatunk esetekkel, amikor állatok bántalmazása miatt értesítik a rendőrséget.

Veszélyeztetett teknősöket ment a különlegesen képzett labrador Veszélyeztetett teknősöket ment a különlegesen képzett labrador
Newt, a szuperszimatú kutya felbecsülhetetlen segítséget nyújt a ritka állatfajok felkutatásában. Mindezért cserébe pedig nem is kér mást, mint imádott teniszlabdáját.

Timon és Pumba – Együtt talált otthonra a mentett csivava és legjobb barátja, a malac Timon és Pumba – Együtt talált otthonra a mentett csivava és legjobb barátja, a malac
Hihetetlenül ragaszkodnak egymáshoz!

Puszikkal gyógyította meg a kedves juhászkutya a beteg kisborjút Puszikkal gyógyította meg a kedves juhászkutya a beteg kisborjút
Szívmelengető videó meséli el a mentett kutya és patás pajtása barátságának történetét. Mert a szeretet nem ismer határokat!

Az állatvédelmi civil szervezeteknek nagy segítséget jelent az állami támogatás Az állatvédelmi civil szervezeteknek nagy segítséget jelent az állami támogatás
Főként az állampolgárok által felajánlott szja 1 százalékból és a magánadományokból tartják fenn magukat az állatvédelmi civil szerezetek, ezért számukra nagy segítséget jelent az állam által biztosított 500 millió forintos keretösszeggel júniusban induló pályázat - közölték az állatvédelemben tevékenykedő országos szövetségek az MTI érdeklődésére pénteken.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Hírstart Praktiker Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen! Hírek - Címlapon
5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen!
3 jel, mely biztosan mutatja: a kutyádat stresszeli valami Hírek - Címlapon
3 jel, mely biztosan mutatja: a kutyádat stresszeli valami