A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kölyökkutyát fogadott örökbe az állatkert, hogy az elárvult gepárd társa lehessen

2022. június 13., 10:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Nem mindennapi játszópajtást szánnak a mentett kiskutyának!Rozi, a kis pöttyös ragadozó májusban költözött be Ohio legnagyobb állatkertjébe. A Cincinnati Zoo és Botanikai Kert újdonsült lakója egyedüli kölyökként érkezett, ezért mielőbb szerettek volna társaságot biztosítani számára. Így került képbe Daisy, a fekete kiskutya, akit nemrég fogadott örökbe az állatkert. Terveik szerint hamarosan bemutatják őket egymásnak, hogy együtt cseperedhessenek fel.

 

 

Daisy, a mentett kölyökkutya lesz az árva gepárd játszópajtása
Daisy, a mentett kölyökkutya lesz az árva gepárd játszópajtása
Fotó: Cincinnati Zoo & Botanical Garden

 

 

De miért is kellett elválasztani Rozit a mamájától? Erre az állatkert abban a videóban ad magyarázatot, melyben a csetlő-botló jövevényt mutatják be:

 

„Köszöntsétek nagy szeretettel legújabb gepárd nagykövetünket! Mamája az oregoni Wildlife Safari lakója, és a vemhesség során elvégzett röntgenvizsgálatok kimutatták, hogy egyetlen kölyköt hord a szíve alatt. Ha egy gepárdnak csak egy kicsinye születik fogságban, anyjának nem lesz elegendő teje, hogy táplálja, és életben tartsa. Annak tudatában, hogy mindenképpen kézzel kell majd felnevelni a kicsit, a vadonélő állatfajok mentésével foglalkozó szervezet (Species Survival Plan, SSP) állatkertünket találta a legideálisabb helynek erre a feladatra” - írták Facebook-oldalukon.

 

 

Rozi, a gepárdkölyök
Rozi, a gepárdkölyök
Fotó: Cincinnati Zoo & Botanical Garden

 

 

„Roziról az újszülöttekkel foglalkozó csapatunk fog gondoskodni a színfalak mögött, de addig is olvashattok róla oldalunkon. Amint eléri a szükséges életkort, beléphet a Macska Nagykövet Programba, és csatlakozhat a többi gepárdhoz.”

 

A kis ragadozó most hat hetes, és már kezdi felfedezni a vadászat rejtelmeit. Rövidesen pedig egy örökbefogadott kiskutyával együtt bővítheti tudását.

 

 

 

 

Daisy és Rozi története első hallásra meglepőnek tűnhet, ám nem ők az első kutya-gepárd páros, akik életre szóló barátságot köthetnek az állatkertben. 2019-ben ugyanis már bemutattak egymásnak egy fiatal kutyát és egy gepárdkölyköt: Remus és Kris azóta is cimborák, nagy örömmel vetik bele magukat a bolondozásba. Több fénykép és videó is felkerült már róluk a Cincinnati Zoo közösségi oldalára.

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/cincinnatizoo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba? Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba?
… és egyéb szagos dolgokba, amit csak úton-útfélen találnak. Valami ellenállhatatlan erő vonzza szimatukat feléjük, majd hazafelé büszkén hordják „varázslatos” illatukat. Mi pedig nem győzzük befogni orrunkat, és lélekben készülünk egy (újabb) alapos fürdetésre.

4 emberi szokás, ami összezavarhatja a kutyát 4 emberi szokás, ami összezavarhatja a kutyát
Mindennapos dolgaink egy-egy mozzanata furcsának tűnhet kutyánk szemében. Rajtunk áll, hogy segítsünk eligazodni neki életünkben, kis odafigyeléssel pedig ő is tudni fogja, számíthat ránk.

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Szivárványhíd felé - 10 lehetséges jel, hogy a kutya búcsúzni készül Hírek - Címlapon
A Szivárványhíd felé - 10 lehetséges jel, hogy a kutya búcsúzni készül
3 jel, mely biztosan mutatja: a kutyádat stresszeli valami Hírek - Címlapon
3 jel, mely biztosan mutatja: a kutyádat stresszeli valami