A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kölyökkutyát fogadott örökbe az állatkert, hogy az elárvult gepárd társa lehessen

2022. június 13., 10:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Nem mindennapi játszópajtást szánnak a mentett kiskutyának!



Rozi, a kis pöttyös ragadozó májusban költözött be Ohio legnagyobb állatkertjébe. A Cincinnati Zoo és Botanikai Kert újdonsült lakója egyedüli kölyökként érkezett, ezért mielőbb szerettek volna társaságot biztosítani számára. Így került képbe Daisy, a fekete kiskutya, akit nemrég fogadott örökbe az állatkert. Terveik szerint hamarosan bemutatják őket egymásnak, hogy együtt cseperedhessenek fel.

 

 

Daisy, a mentett kölyökkutya lesz az árva gepárd játszópajtása
Daisy, a mentett kölyökkutya lesz az árva gepárd játszópajtása
Fotó: Cincinnati Zoo & Botanical Garden

 

 

De miért is kellett elválasztani Rozit a mamájától? Erre az állatkert abban a videóban ad magyarázatot, melyben a csetlő-botló jövevényt mutatják be:

 

„Köszöntsétek nagy szeretettel legújabb gepárd nagykövetünket! Mamája az oregoni Wildlife Safari lakója, és a vemhesség során elvégzett röntgenvizsgálatok kimutatták, hogy egyetlen kölyköt hord a szíve alatt. Ha egy gepárdnak csak egy kicsinye születik fogságban, anyjának nem lesz elegendő teje, hogy táplálja, és életben tartsa. Annak tudatában, hogy mindenképpen kézzel kell majd felnevelni a kicsit, a vadonélő állatfajok mentésével foglalkozó szervezet (Species Survival Plan, SSP) állatkertünket találta a legideálisabb helynek erre a feladatra” - írták Facebook-oldalukon.

 

 

Rozi, a gepárdkölyök
Rozi, a gepárdkölyök
Fotó: Cincinnati Zoo & Botanical Garden

 

 

„Roziról az újszülöttekkel foglalkozó csapatunk fog gondoskodni a színfalak mögött, de addig is olvashattok róla oldalunkon. Amint eléri a szükséges életkort, beléphet a Macska Nagykövet Programba, és csatlakozhat a többi gepárdhoz.”

 

A kis ragadozó most hat hetes, és már kezdi felfedezni a vadászat rejtelmeit. Rövidesen pedig egy örökbefogadott kiskutyával együtt bővítheti tudását.

 

 

 

 

Daisy és Rozi története első hallásra meglepőnek tűnhet, ám nem ők az első kutya-gepárd páros, akik életre szóló barátságot köthetnek az állatkertben. 2019-ben ugyanis már bemutattak egymásnak egy fiatal kutyát és egy gepárdkölyköt: Remus és Kris azóta is cimborák, nagy örömmel vetik bele magukat a bolondozásba. Több fénykép és videó is felkerült már róluk a Cincinnati Zoo közösségi oldalára.

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/cincinnatizoo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több, mint 700 menhelyi kutyus csóvál boldogabban Hírek - Címlapon
Több, mint 700 menhelyi kutyus csóvál boldogabban
Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2018-ban Hírek - Címlapon
Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2018-ban