A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Divattal a vakvezető kutyákért - mert segíteni menő!

2016. November 29., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
A népszerű márka, a Dorko, sztárokkal karöltve újabb jótékony akciót hirdet – ezúttal is egy vakvezető kutyaiskolát és egy vakvezető kutya képzését támogatják. Ráadásul idén egy nagy megtiszteltetésben is részesültek…A Halott Pénz is támogatja a kampányt
A Halott Pénz is támogatja a kampányt
Fotó: Serényi Márti

 

A DORKO-nál a legelső pillanattól kezdve szerettünk volna olyan karitatív szervezetekkel együttműködni és olyan célokat találni, melyeket teljes vállszélességgel támogathatunk.


Úgy gondoljuk, a ruházat és a sapka is olyan ritka adottságú médium, amivel nem csak kifejezhetjük egyéniségünket, de ki is állhatunk számunkra fontos értékek mellett.

 

Elindítottuk a DRK PROPAGANDA-t, melynek keretein belül a "propaganda" termékek eladása után a nyereség 100%-t ajánljuk fel az aktuálisan támogatott szervezet számára, melynek körét folyamatosan bővíteni szeretnénk.
Bízunk benne, hogy ezeknek a kevésbé ismert szervezetnek hírverést, propagandát tudunk kelteni és felhívni tevékenységük fontosságára a figyelmet.

 

Nagy László szerint is menő segíteni!
Nagy László szerint is
menő segíteni!
Fotó: Arató Vivien
Deniz is részt vesz a DRK jótékonysági akciójában
Deniz is részt vesz a DRK jótékonysági akciójában
Fotó: Arató Vivien

 

A "Loyalty is Royalty" az első ilyen nagyobb kampányunk, amivel 2015 óta foglalatoskodunk, és amiről most valószínűleg - reméljük - te is egyre többet fogsz hallani. A Magyar Vakok És Gyengénlátók Országos Szövetségének Kutyaiskolája tökéletesen megtestesíti munkájával azokat az értékeket, amik mellett ki szerettünk volna állni.

 

Vajon mindannyian vakvezetőkké válhatnak?
Vajon mindannyian vakvezetőkké válhatnak?
Fotó: Serényi Márti

 

Kampányunkhoz számos hazai híresség, művész, sportoló, közszereplő és előadó csatlakozott. Fő célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra a problémára, miszerint Magyarországon közel 10.000 vak emberre csupán 120 vakvezető kutya jut a magas képzési költségek miatt. Tavaly közös erővel sikerült egy újabb kutya kiképzésére összegyűjtenünk a pénzt, ami 1.800.000 Ft-ot jelent. A kampány sikerességének, eredményességének és fontosságának köszönhetően idén is folytatjuk a kezdeményezést. Loyalty is Royalty kollekciónk megvásárlása mellett, Dorko Loyalty hűségkártya megvásárlásával is lehetőség nyílik a támogatásra. (részletek: www.dorko.hu/propaganda) Továbbá abban a megtiszteltetésben lehet idén részünk, hogy jelképesen elnevezhetjük Csepelen a MVGYOSZ kutyaiskolájának az épületének egy részét Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központtá. Az épület falára egy emléktábla is kikerül, melyen minden idei kampányarc aláírta nevét, ezzel jelezve, hogy kiáll az ügy mellett.

 

Dukai Regina és a vakvezető-jelölt kiskutyák
Dukai Regina és a vakvezető-jelölt kiskutyák
Fotó: Serényi Márti

 

Idei kampányarcaink:

Bocskor Bíborka, Torghelle Sándor, Horváth Éva, Dukai Regina, Juhász Roland, Feczesin Róbert, Zubai Szabolcs, Lékai Máté, Nagy László, Lóránt András, Lóránt Péter, Kállay Saunders András, Curtis, Coud 9+ együttes, Hárai Balázs, Dobó Ágnes, Ocho Macho zenekar, Horváth Cintia, Hódi Pamela, Kiss Virág, Lipcsei Betta, Polgár Krisztina, Varga Roland, Aryee Claudia Dedei, Miskovits Márton, Heincz Gábor Biga, Debreczeni Zita, Szőke Gábor Miklós, Lotfi Begi, Hooligans zenekar, Halott Pénz zenekar, Rubint Rella, Szekeres Klára, Szepesi Mátyás, Flór Péter, Kucsera Gábor, Tápai Szabina, Brains együttes, Metzker Viktória, Andro, Weiler Péter, Lakatos Márk, Kollányi Zsuzsanna, Festy, Sofron István, Kóger Dániel, Sass Dániel, Marge, Fenyvesi Zoltán, Kiss Ramóna, Deniz.

 

A Halott Pénz meglátogatta a csepeli Vakvezető Kutyakiképző Központot
A Halott Pénz meglátogatta a csepeli Vakvezető Kutyakiképző Központot
Fotó: Serényi Márti

 

 

 

Forrás: DRK
Indexkép forrás: DRK - Serényi Márti

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Akár évekig magányosak a nagytestű kutyák a menhelyen: profi fotókkal és kozmetikussal kampányolnak Tatabányán Akár évekig magányosak a nagytestű kutyák a menhelyen: profi fotókkal és kozmetikussal kampányolnak Tatabányán
Nyár végével lassul az örökbefogadási kedv, ezért kezdett közös akcióba még most a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. a Tappancs Alapítvány és Őrszolgálat állatotthonával. A menhelyen a közepes és nagyobb testű kutyát kevesebben választanak, többségük csak évek múltán talál gazdára, de ez idő alatt is vezényszavakat tanulnak, képessé válnak pórázzal sétálni és szót fogadni. A szobakutyák jóval rövidebb idő alatt kerülnek ki a menhelyről, az ő betanításuk viszont a gazdira vár. A Bridgestone segítségével professzionális fotókat és hirdetéseket kaptak a kutyusok a tápon és az alapítvány autójára került gumiabroncs szetten kívül.

Szívmelengető barátság: négylábú társa segíti a menhelyről befogadott vak kutyát Szívmelengető barátság: négylábú társa segíti a menhelyről befogadott vak kutyát
Szemem fénye - szoktuk mondani valakire, akit nagyon szeretünk. Amos esetében új értelmet nyernek a szavak, ő ugyanis születésétől fogva nem lát, de kis társa segít neki tájékozódni a világban. Felemelő történet!

Fontosak számodra az állatok? Így segítheted a menhelyeken és gyeptelepeken várakozókat! Fontosak számodra az állatok? Így segítheted a menhelyeken és gyeptelepeken várakozókat!
A magyarországi állatvédelem szélmalomharcot vív. A járvány az eddigi kilátástalan helyzetet csak tetézte, még nagyobb terhet róva az állatmentő szervezetekre, köztük nehezítve a hosszú ideje telepeken várakozó kutyák és macskák gazdisítását. Az elmúlt hónapok bezártságát mi emberek sem viseltük jól, a négylábúak életében pedig számos kockázatot is hordoz a hosszú távú raboskodás. A Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát Alapítvánnyal összegeztük nektek, hogy milyen veszélyeknek vannak kitéve a gyeptelepeken és menhelyeken élő állatok a bezártság miatt, hogy civilként hogyan segíthetünk nekik, valamint az értük dolgozó állatmentő szervezeteknek ezekben a nehéz időkben.

Segíts a menhelyi állatokon: ne feledkezz el rendelkezni adód 1 százalékáról! Segíts a menhelyi állatokon: ne feledkezz el rendelkezni adód 1 százalékáról!
Vészesen közeledik az adóbevallás, ezzel együtt az szja 1+1 százalékáról való rendelkezés határideje. Szánjunk rá pár percet, hiszen ez a menhelyi állatoknak akár az életet jelenheti!

Így segíthetsz a menhelyi kutyáknak a járvány idején Így segíthetsz a menhelyi kutyáknak a járvány idején
Élelemhiánnyal küzdenek a menhelyek és állatvédő szervezetek országszerte. Nagy szüksége van most az árva állatoknak az állatbarátok segítségére! De hogyan és mivel segíthetünk – különösen a járvány miatt elrendelt intézkedéseket is szem előtt tartva?

Ajándék helyett az árva állatoknak kért tápot születésnapja alkalmából az állatbarát nő Ajándék helyett az árva állatoknak kért tápot születésnapja alkalmából az állatbarát nő
A koronavírus járvány miatt az állatmenhelyek és az árva állatok is bajban vannak: kevesebb az élelem, ami főként az iskolákkal, óvodákkal együtt bezárt menzák miatt van. A bajban azonban segítenek a hétköznapi hősök – ők bebizonyítják, hogy egy kis odafigyeléssel, egy apró ötlettel is hatalmas segítséget nyújthatunk!

Történelmet írt ez a kutya Dél-Koreában: ő az első állat, aki beléphet a parlamentbe Történelmet írt ez a kutya Dél-Koreában: ő az első állat, aki beléphet a parlamentbe
Ezidáig nem lehetett bevinni ételt, vagy potenciálisan kárt okozó dolgot a dél-koreai parlament üléstermébe. Utóbbiba az állatok is beletartoznak, még segítőkutya sem léphette át a küszöböt! Ez végre megváltozott, és bár a hírek szerint komoly viták előzték meg a döntést, végül mégis megengedték a frissen megválasztott látássérült képviselőnek, hogy vakvezető kutyáját magával vihesse az ülésterembe (is). Dél-Koreában ez nem magától értetődő: ott nem természetes, hogy vakvezető- vagy terápiás kutyával korlátlanul bárhova be lehessen menni…

Virtuális gyűjtést szervez a Tacskó Találkozó csapata a születésnapi bulijuk helyett Virtuális gyűjtést szervez a Tacskó Találkozó csapata a születésnapi bulijuk helyett
Idén öt éves a Tacskó Találkozó, az egyik legnagyobb hazai kutyás közösség. A jubileum alkalmából jótékony születésnapi tacsis zsúrt szerveztek, ám a koronavírus járvány sajnos közbeszólt. A segítésre és a jótékonyságra azonban most még nagyobb szükség van, mint egyébként, ezért a csapat egy B tervvel állt elő.

Egy kávégyártó cég bevétele 20%-ával segíti az árva kutyákat és a menhelyeket Egy kávégyártó cég bevétele 20%-ával segíti az árva kutyákat és a menhelyeket
Önzetlenségből jelesre vizsgázott az a kaliforniai cég, akik nem csak az embereket "mentik meg" a koffeinnel, de profitjuk egy részét az állatvédelemre fordítják.

Csoki helyett ajándékozz kutya-életet Valentin napon! Csoki helyett ajándékozz kutya-életet Valentin napon!
A csoki hizlal. Rontja a fogakat. Drága. Csak pillanatnyi élvezetet nyújt, hisz olyan hamar elfogy… Ellenben ha életet ajándékozol… Nem lenne sokkal jobb érzés?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Praktiker Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Black Friday után Adakozó Kedd - támogass Te is egy állatvédő szervezetet! Hírek - Címlapon
Black Friday után Adakozó Kedd - támogass Te is egy állatvédő szervezetet!
Kutyáink egészsége: szívügyünk! Hírek - Címlapon
Kutyáink egészsége: szívügyünk!