A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Dog para, no para!

2015. április 19., 04:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Könnyű




Virsli. Így hívnak. Ne, ne nevessetek. Ez van. Ne kérdezzétek miért. Én sem akarom tudni, ezt adta a jutalomfalat automata. Viszont, ha már Virsli, akkor csípős szósszal, folyton ugatok, nem bírom befogni, és odavakkantom a véleményem. Ha hot dogot vártál tévedtél, én annál rágósabb falat vagyok.



A természetem egyébként lehet, hogy épp a nevemből jön. Ha már a keresztelőm úgy döntött, hogy egy kajáról nevez el, akkor én csavartam egyet az életen, és belekotortam a tápos vödörbe. Csak egyszer akart cukkolni egy csahos társ a kutyafutin – odapörköltem neki, azóta önként kezdeményezi a fenékszaglászást. A történetem nagyon egyszerű, és rövid. Megszülettem, kicsi voltam, és cuki, kellettem. Aztán nőttem, rosszalkodtam, és hirtelen az utcán találtam magam. A senki földjén. Csapódtam falkákhoz, dogkartelekhez, végül egy fiatal lányhoz szegődtem, aki mindig étellel kínált. Elvitt a párjához, így hirtelen kétszer két láb loholt utánam. A Virsli rajtam ragadt, hála a névtáblámnak. Azt is vihettem anno magammal. Így élünk, hármacskán. Persze a főnök én vagyok, csak ők ezt még nem tudják. Tiszta parák! Folyton aggódnak, nekem meg a szőröm kihullik tőlük…

 

Virsli kutya
Virsli vagyok és ezerrel ugatok!

 

Jajj így, jajj úgy. Épp a többi ebbel vakertuk a futin, hogy meg vannak zavarodva az emberek. Annyira aggodalmasak, hogy csoda, hogy nem kapnak idegösszeroppanást. Jajj a kullancs, jajj a bolha, jajj a hasmenés, jajj az erdő, jajj a víz… Semmi sem jó! Halló, emberiség! Ez régen sem volt másképp. Jó tudom a kullancs fertőzött, a bolha petézik, a víz koszos, az erdőben vadásznak meg hasonlók. De minket ez nem érdekel!

 

Kedves rojtos idegű gazdák! Légyszi, inkább vigyetek ki minket a természetbe: had pisiljük le az összes fa tövét, szaglásszunk terebélyes bokrokat, kergessünk pillangókat, mert ez az életünk. Nem a rágódás – azt bízzátok csak ránk -  ide a csontot!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot
A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet segítségével végzett szeptemberi felmérése szerint - tájékoztatta az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja az MTI-t.

11 jel, amiből tudhatod: Te is kutyaőrült vagy! 11 jel, amiből tudhatod: Te is kutyaőrült vagy!
Találó képsorozat, amiből megállapíthatod, mennyire vagy belebolondulva a kutyákba. Rád hány pont igaz?

Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős? Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős?
Facebook oldalukon nemrég felhívást tettek közzé és arra kérik a gazdikat, hogy kitöltésével minél többen segítsenek feltérképezni a fővárost, hogy hogyan változott a helyzet az elmúlt években és merre vannak a legproblémásabb területek. Vajon jogos e a felháborodás a gazdik részéről vagy csupán egy felfújt sztoriról van csak szó?

Botrányos toklász helyzet Botrányos toklász helyzet
A közösségi média oldalai hetek óta olyan gazdik beszámolóitól hemzsegnek, akiknek a kutyusából az állatorvosoknak kellett eltávolítani az egérárpa kalászának egy száraz darabját, ismertebb nevén toklászt.

Végre kőkemény ítélet született a bíróságon egy állatkínzó ügyében Végre kőkemény ítélet született a bíróságon egy állatkínzó ügyében
Polgári úton is jogerős döntés született annak a férfinak az ügyében, aki kutyája bántalmazásáért korábban felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Ügyészségi indítványra soha többet nem tarthat kutyát!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mehet amerre lát, jön a gyerek - mert ilyen is van! Hírek - Címlapon
Mehet amerre lát, jön a gyerek - mert ilyen is van!
Ebkeksz – gyorsan, otthon, a konyhából Hírek - Címlapon
Ebkeksz – gyorsan, otthon, a konyhából