A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy év után újra kutyákat kellett menteni a nyírbogáti szaporítótelepről

2020. július 01., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Folyamatosan hívják fel a figyelmet az állatvédő szervezetek, hogy ne vásároljunk olcsó kutyát olyan helyről, mely nem leellenőrizhető. A kereslet valahogy mégsem csökken. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a nyírbogáti szaporítótelep esete, ahonnan jó egy évvel ezelőtt több mint 100 kutyát kellett kimenteni borzalmas körülmények közül. Az eljárás azóta folyamatban van, ám az állatkínzással vádolt szaporítónak nem szállt inába a bátorsága: tovább folytatta tevékenységét. Szerencsére az állatvédők és a rendőrség sem hagyta annyiban a dolgot.



 

Kicsit több mint egy éve több állatvédő szervezet összefogásával és a hatóságok segítségével több mint 100 kutya menekült meg a pokolból, egy nyírbogáti szaporítótelepről. Nyomorúságos körülmények közt, embertelen módon tartotta a szaporító az állatokat, legtöbbjük komoly betegségekkel, fertőzésekkel küzdöttek. És mindannyian a “trendi” és “divatos” fajták képviselői voltak.

 

Akkor 108 kutya menekült meg. Eljárás indult a szaporító ellen, azóta is folyamatban van. Ugyanakkor a kereslet nem csökkent az olcsó, de annál “menőbb” kutyák iránt. Talán ez lehet az oka, hogy az állatkínzással vádolt szaporító tovább folytatta tevékenységét - bármilyen változtatás nélkül. Minden folytatódott ugyanúgy: bűz, mocsok, embertelen körülmények, kegyetlen elhanyagolás…

 

Ismét össze kellett fognia 11 állatvédő szervezetnek az állatok érdekében. A példaértékű összefogásnak hála 58 kutya, 5 macska és 7 kecske menekült meg a szaporító karmai közül. Az akcióban a rendőrség is aktívan részt vett: nem csak előkerült, de kattant is a bilincs!

 

A megmentett állatokat az állatvédő szervezetek vették szárnyaik alá, az eljárás során bűnjelként vannak számon tartva, így egy darabig még biztosan nem keresnek gazdit - rehabilitálásuk is sok idő lesz.

 

 

Az akcióban részt vevő szervezetek:

  • PCAS Állatmentő Egyesület
  • Eszkuláp Állatvédő Egyesület
  • Rex Kutyaotthon Alapítvány
  • Állatmentő Szolgálat Alapítvány
  • Vahur Állatvédő Egyesület
  • Magyar Westie Fajtamentő Egyesület
  • Csivava Fajtamentő Egyesület
  • Border Collie Fajtamentő és Rehabilitációs Egyesület
  • NOÉ Állatotthon Alapítvány
  • Dobermann Menedék Alapítvány
  • Mopszokért Alapítvány

 

Az állatvédők ismét felhívják a figyelmet, hogy ne vásároljon senki olcsó, fajtajelleggel bíró származási és /törzskönyv nélküli, jelöletlen, ismeretlen előéletű kiskutyákat, ne támogassa senki a vásárlásával a szaporítókat!

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm
Nehéz, de annál fontosabb témát boncolgat a Telex.hu csütörtök este bemutatott filmje.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor MTI Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hőssé vált az emberek szemében a biztonsági őr, aki ernyőt tartott az esőben várakozó kutya fölé Hírek - Címlapon
Hőssé vált az emberek szemében a biztonsági őr, aki ernyőt tartott az esőben várakozó kutya fölé
Világbajnokságot nyerhetünk kutyatáncban Hírek - Címlapon
Világbajnokságot nyerhetünk kutyatáncban