A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy év után újra kutyákat kellett menteni a nyírbogáti szaporítótelepről

2020. július 01., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Folyamatosan hívják fel a figyelmet az állatvédő szervezetek, hogy ne vásároljunk olcsó kutyát olyan helyről, mely nem leellenőrizhető. A kereslet valahogy mégsem csökken. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a nyírbogáti szaporítótelep esete, ahonnan jó egy évvel ezelőtt több mint 100 kutyát kellett kimenteni borzalmas körülmények közül. Az eljárás azóta folyamatban van, ám az állatkínzással vádolt szaporítónak nem szállt inába a bátorsága: tovább folytatta tevékenységét. Szerencsére az állatvédők és a rendőrség sem hagyta annyiban a dolgot. 

Kicsit több mint egy éve több állatvédő szervezet összefogásával és a hatóságok segítségével több mint 100 kutya menekült meg a pokolból, egy nyírbogáti szaporítótelepről. Nyomorúságos körülmények közt, embertelen módon tartotta a szaporító az állatokat, legtöbbjük komoly betegségekkel, fertőzésekkel küzdöttek. És mindannyian a “trendi” és “divatos” fajták képviselői voltak.

 

Akkor 108 kutya menekült meg. Eljárás indult a szaporító ellen, azóta is folyamatban van. Ugyanakkor a kereslet nem csökkent az olcsó, de annál “menőbb” kutyák iránt. Talán ez lehet az oka, hogy az állatkínzással vádolt szaporító tovább folytatta tevékenységét - bármilyen változtatás nélkül. Minden folytatódott ugyanúgy: bűz, mocsok, embertelen körülmények, kegyetlen elhanyagolás…

 

Ismét össze kellett fognia 11 állatvédő szervezetnek az állatok érdekében. A példaértékű összefogásnak hála 58 kutya, 5 macska és 7 kecske menekült meg a szaporító karmai közül. Az akcióban a rendőrség is aktívan részt vett: nem csak előkerült, de kattant is a bilincs!

 

A megmentett állatokat az állatvédő szervezetek vették szárnyaik alá, az eljárás során bűnjelként vannak számon tartva, így egy darabig még biztosan nem keresnek gazdit - rehabilitálásuk is sok idő lesz.

 

 

Az akcióban részt vevő szervezetek:

 • PCAS Állatmentő Egyesület
 • Eszkuláp Állatvédő Egyesület
 • Rex Kutyaotthon Alapítvány
 • Állatmentő Szolgálat Alapítvány
 • Vahur Állatvédő Egyesület
 • Magyar Westie Fajtamentő Egyesület
 • Csivava Fajtamentő Egyesület
 • Border Collie Fajtamentő és Rehabilitációs Egyesület
 • NOÉ Állatotthon Alapítvány
 • Dobermann Menedék Alapítvány
 • Mopszokért Alapítvány

 

Az állatvédők ismét felhívják a figyelmet, hogy ne vásároljon senki olcsó, fajtajelleggel bíró származási és /törzskönyv nélküli, jelöletlen, ismeretlen előéletű kiskutyákat, ne támogassa senki a vásárlásával a szaporítókat!

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hőssé vált az emberek szemében a biztonsági őr, aki ernyőt tartott az esőben várakozó kutya fölé Hírek - Címlapon
Hőssé vált az emberek szemében a biztonsági őr, aki ernyőt tartott az esőben várakozó kutya fölé
Világbajnokságot nyerhetünk kutyatáncban Hírek - Címlapon
Világbajnokságot nyerhetünk kutyatáncban