A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Életét adta a bántalmazott kutyáért

2016. július 28., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
David egy parkolóban vette észre, ahogy egy férfi egy kutyát rugdosott. Nem tétlenkedett, ám önzetlensége tragédiába torkolott...David Lynn Krieger-t családja és barátai jól ismerték végtelen állatszeretetéről. Ha egy kutya segítségre szorult, szinte az elsők között ugrott, hogy megmentse. Olyannyira imádta az állatokat, hogy életét adta, miközben egy kutyát próbált megvédeni erőszakos gazdájától.

 

David Lynn Krieger
David Lynn Krieger
Fotó: barkpost.com

 

2015. december 11-én az 53 éves férfi figyelmét egy szokatlan eset keltett fel az otthonához közeli parkolóban. Egy férfi ütötte-verte saját kutyáját, a járó-kelők szeme láttára. Bár a legtöbben ilyen esetben szó nélkül továbbsétálnának, nem tudván mit tehetnének vagy saját biztonságukat védve, David azonnal közbelépett. Egy dolog lebegett a szeme előtt: megmenteni a kutyát, bármi áron!

 

A Krieger-család két kutya, Trout (retriever-labrador) és Sophie (labrador-terrier keverék) büszke tulajdonosa. Mindkét kutyát menhelyről fogadták örökbe, s most hátralévő életüket imádott “apukájuk” nélkül kell leélniük.

 

Sophie, David kutyája
Sophie, David kutyája
Fotó: barkpost.com

 

Nem tudni, mi járhatott David fejében abban a pillanatban. Talán kedvenceire gondolt, amikor meglátta Roy Thompson-t, ahogy brutális kegyetlenséggel rugdosta kutyáját. Talán arra gondolt, hogy minden kutya élete szent, amikor elindult, hogy megállítsa az agresszív férfit. Amikor pedig eldördült a lövés, minden bizonnyal szerettei emlékképe villant fel előtte: felesége, Ashlie, fia, unokái, valamint Trout és Sophie. Thompson kétszer is elsütötte fegyverét. Az ismeretlen kutyát védeni próbáló David belehalt sérüléseibe.

 

Trout a hóban
Trout a hóban
Fotó: barkpost.com

 

A család egyik közeli barátja, Christine Wilke üzenete számunkra:

“Egy ilyen tragédia kapcsán mindnyájan arra a kérdésre keressük a választ, hogy egy ilyen nagyszerű embernek, a társadalom oszlopos tagjának, aki minden tettével igyekezett jobb hellyé varázsolni a világot, miért kellett ilyen hamar eltávoznia közülünk? Hisszük, hogy van rá magyarázat: Isten mellett éppen megüresedett egy hely, s a Szivárványhíd Őrzője feladatra keresett egy megbízható embert. Barátunk most már vele van. Ő a legjobb ember, akit a Mindenható valaha is segédjének kívánhatott.”

 

Christine elmondta, hogy David számára mindig is kiemelt fontossággal bírt a bajbajutott állatok felkarolása. “Az évek során többször is felhívott, amikor kóbor ebet látott: Chrissy, egy kutya rohangál itt, segítenél nekem megfogni?”

 

A kutya, akiért David néhány héttel ezelőtt feláldozta az életét, túlélte a kegyetlenkedést. Gazdája jelenleg a börtönben várja, hogy megkezdődjön ellene az állatkínzási per. Christine egy online adomány-vonalat is újtára indított az önzetlen állatmentő családjának megsegítésére, s a temetés költségeinek fedezésére. 

 

Nincsenek szavak David hősies cselekedetére és annak tragikus következményeire. De talán nincs is szükség szavakra. Egy kutya életének megmentéséért cserébe hatalmas áldozatot hozott - David Lynn Krieger korunk egyik legnagyobb alakjává vált az állatbarátok szemében.

 

David Lynn Krieger kutyáival, Trouttal és Sophieval
David Lynn Krieger kutyáival, Trouttal és Sophieval
Fotó: barkpost.com
 

Forrás: barkpost.com
Indexkép forrás: barkpost.com
Cikk első megjelenése: 2016. január 04.
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története
A négylábú űrhajós története titkokkal, de még inkább óriási hazugságokkal kísért: hősnek állították be, ám inkább nevezhetnénk mártírnak. Lajka, az utcán kóborló kutya előbb gyepmesteri telepre, onnan a szovjet kiképzőközpontba - hogy aztán 1957. november 3-án a biztos halálba küldjék.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
"Ürítsük ki a menhelyeket" akció: 45 ezer állat talált gazdára! Hírek - Címlapon
"Ürítsük ki a menhelyeket" akció: 45 ezer állat talált gazdára!
Pumik, mudik, pulik, komondorok és kuvaszok találkozója Bugacon Hírek - Címlapon
Pumik, mudik, pulik, komondorok és kuvaszok találkozója Bugacon