A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Elzárást és pénzbüntetést kapott két állatkínzó

2019. október 21., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Jogerősen 90 napi elzárásra, illetve 180 ezer forint pénzbüntetésre ítéltek két zalai állatkínzót pénteken - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-vel.



Bartalné Mentes Judit beszámolója szerint az elsőrendű vádlott egy állatmenhelyből fogadott örökbe egy négyéves kutyát. Miután 2017 nyarán a másodrendű vádlottként szereplő féltestvére házába költözött, együtt három kutyát tartottak az udvaron.

A vádlottak az állatoknak nem biztosítottak fedett helyet, az egyik kutyát egy alig kétméteres láncra kötötték, a mozgatásáról nem gondoskodtak. Heti egy-két alkalommal etették csak őket.

 

Miután a másodrendű vádlott külföldre költözött, az állatok gondozását féltestvérére bízta, aki továbbra sem biztosított megfelelő ellátást számukra. Egy névtelen bejelentő értesítette a hatóságokat 2017 augusztusában, hogy a kutyák élelem és a nyári kánikulában víz nélkül, sebekkel a testükön, betegen, ellátatlanul szenvednek.

Az elsőfokú bíróság 45 nap elzárásra ítélte az elsőrendű vádlottat, társát pedig 90 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta. Ügyészi fellebbezés után a másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék mindkét büntetést a duplájára emelte.

 

Az indokolásban egyebek mellett elhangzott: a bíróság nagyobb nyomatékkal vette figyelembe az elsőrendű vádlott esetében, hogy a cselekmény idején más bűncselekmény miatt próbaidőn volt és szabálysértési eljárás is folyt ellene, társa esetében pedig azt, hogy más bűncselekmények miatt korábban már volt büntetve.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ebzárlat 2019 őszén – íme, a teljes településlista Hírek - Címlapon
Ebzárlat 2019 őszén – íme, a teljes településlista
Alapengedelmesség: tudni nem elég, alkalmazni is kell! Hírek - Címlapon
Alapengedelmesség: tudni nem elég, alkalmazni is kell!