A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Felfüggesztett börtönt kapott a kölyökkutya-gyilkos

2017. január 26., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Mindössze egy felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta a kaposvári férfi, aki kölyökkutyáitól akart megszabadulni nem éppen humánus módszerekkel.



Végrehajtásában egy évre felfüggesztette a Kaposvári Törvényszék szerdán annak a férfinak a kilenc hónapos börtönbüntetését, aki az egyik kölyökkutyáját megölte, két másikkal pedig végezni akart tavaly nyáron Somogyban - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

 

Vadócz Attila a másodfokú, jogerős döntésről elmondta: a 64 éves férfi azután határozta el, megöli a nagyobb kutyája mellett tartott 4-5 hónapos kiskutyáit, hogy az önkormányzat felszólította, gondoskodjon arról, hogy az ebek ne okozzanak több kárt a szomszédoknak, vagy bírságot kell fizetnie.

 

Bíróság: felfüggesztettet kapott a somogyi kutyagyilkos

 

Az elkövető mindhárom kutya sírját előre megásta, az egyik állatot ásóval agyonütötte, a másikat ütlegelte, majd eltemette őket. A harmadik kutyának sikerült elmenekülnie előle.

 

Az esetről értesülő és a helyszínre érő rendőrök kiásatták a kutyákat a férfival, megmentve ezzel az egyik életét.

 

A Kaposvári Törvényszék megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Marcali Járásbíróság ítéletét és a vádlottat állatkínzásban mondta ki bűnösnek. A büntetés végrehajtásának felfüggesztésére a férfi büntetlen előélete, személyi körülményei, beismerő vallomása, és annak okán látott lehetőséget, hogy nem tudta: az egyik kutya élt, amikor eltemette.



 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Bőröndbe rejtett kutyatetemet találtak a Duna partján Bőröndbe rejtett kutyatetemet találtak a Duna partján
Kirándulók találtak rá a bőröndre, azonnal értesítették az állatvédőket.

Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott
A kutya bűne mindössze annyi volt, hogy ugatott – a kutya gazdái vacsővel estek neki büntetésül. A szomszédok értesítették az állatvédőket, ők pedig rendőrséget, akik azonnal a helyszínre is siettek. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már csak az altatás segíthetett rajta.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 MTI Beagle Club Online Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Óriási összefogás született a leégett menhelyért - így segíthettek! Hírek - Címlapon
Óriási összefogás született a leégett menhelyért - így segíthettek!
Kigyulladt egy állatmenhely Kiskunlacházán Hírek - Címlapon
Kigyulladt egy állatmenhely Kiskunlacházán