A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Óriási összefogás született a leégett menhelyért - így segíthettek!

2017. január 26., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Olyan nagy mennyiségű eledel gyűlt össze a felajánlásokból, hogy az elkövetkezendő napokra már biztosan elegendő lesz a menhely állatainak. Időközben a tragédia sújtotta Ebsegély is kiadott egy közleményt, és az is kiderült, nem is volt adománystop. Összeszedtük az összes eddigi és új információt!



Óriási dolgokra vagyunk képesek, ha összefogunk - ezt bizonyítja az is, ahogy a tragikus tűzesetet elszenvedett menhely megsegítésére összefogott az egész ország.

 

Ahogy korábban mi is közöltük, tűz ütött ki az Ebsegélynél, sok kutya halálát és óriási károkat okozva. A tűz keletkezésének körülményei eddig még tisztázatlanok, hamarosan befejeződnek  a vizsgálatok és a kárfelmérés, tudta meg a kutyabarathelyek.hu Picard Ancsától, az Ebsegélytől. Megtudtuk továbbá azt is, hogy az adománystop téves információ volt, az adományokat szívesen fogadják, a legapróbb felajánlásért is rendkívül hálásak! Már az eddigi összefogás is példátlan: az egész ország megmozdult, egy emberként segítenek magánemberek, cégek, egyesületek, de még a határainkon túl élő magyarok is!

 

Tűz a menhelyen - óriási károkat okozott
Tűz a menhelyen - óriási károkat okozott
Fotó: MTI

 

Miben és hogyan segíthettek?

A tűzben minden tárgyi felszerelés, eledel bennégett. Szó szerint minden: kötszerek, takarók, tisztítószerek, szerszámok, gépek, fekhelyek. Ancsától megtudtuk, minden olyan felszerelésnek nagyon örülnek, amit állatok körül hasznosíthatnak. A tároláshoz fontos edények, hordók is nagyon jól jönnek, továbbá a romok eltakarításához szemeteskonténer is. A későbbiekben valószínűleg szükség lesz fizikai segítségre is: a tűzoltáshoz felhasznált víz a nagy hidegben megfagyott a kenneleknél, ezeket majd fel kell törni - erre azonban csak később kerül sor, ezeket a kenneleket most nem használják. Az adományok átadóhelyeiről hamarosan további információk is érkeznek.

 

Ezeken felül nagy szüksége van a menhelynek az anyagi támogatásra is, melyet az alábbi adatok alapján tehettek meg:

 

Ebsegély Alapítvány

OTP:11742214-20015893

IBAN:HU73 1176 3426 5940 0880 0000 0000

SWIFT: OTPVHUHB

 

Tűz a menhelyen - az állatok élelme is odaveszett
Tűz a menhelyen - az állatok élelme is odaveszett
Fotó: MTI

 

Az alábbiakban olvasható az Ebsegély közleménye az eset kapcsán:

Eddig tisztázatlan körülmények között keletkezett tűz az Ebsegély Bankházai telephelyén lévő úgynevezett istálló épületében l2017. 01. 25-én 19 óra körüli időben. A keletkezett tűzben a kennelek, az ott tárolt kutya és macska eledelek, kisgépek, szerszámok, illetve az állatok tartásához szükséges egyéb eszközök pl. takarók megsemmisültek. Az épületben 13 kennelben tartott 49 kutyából 44 elpusztult, melyek közül 25 darab kölyök, illetve fiatal kutya volt. Az épület körülbelül 300 négyzetméter alapterületű, tégla szerkezetű, fa födém szerkezettel, benne az állatok melegen tartására használt száraz szalmával, takarókkal, fa kutyaházakkal, amelyek a keletkezett tüzet gyorsan táplálták. A több helyről érkező hivatásos tűzoltók a tüzet megfékezték. Az épület tetőszerkezete és teljes berendezése megsemmisült. A katasztrófa védelem a mai nap folyamán (01. 26.) végzi el a tűzvizsgálati szemlét a hatóság által lezárt épületben. A keletkezett károk enyhítésére magánszemélyek, szervezetek, egyesületetek ajánlottak fel adományokat az anyagi kár enyhítésére, a megsemmisült anyagi javak pótlására és az állatok takarmányozására melyet az Ebsegély hálás köszönettel fogad! Az adományok koordinálása Picard Ancsa-n keresztül a +36703624155 telefonon lehetséges.

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban
Az előző évekhez hasonlóan, idén is tápadományban részesülnek az állatvédelmi civil szervezetek - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Rehabportál Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Levizsgáztak az ország első polgárőrkutyái Hírek - Címlapon
Levizsgáztak az ország első polgárőrkutyái
Felfüggesztett börtönt kapott a kölyökkutya-gyilkos Hírek - Címlapon
Felfüggesztett börtönt kapott a kölyökkutya-gyilkos