A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Óriási összefogás született a leégett menhelyért - így segíthettek!

2017. január 26., 14:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Olyan nagy mennyiségű eledel gyűlt össze a felajánlásokból, hogy az elkövetkezendő napokra már biztosan elegendő lesz a menhely állatainak. Időközben a tragédia sújtotta Ebsegély is kiadott egy közleményt, és az is kiderült, nem is volt adománystop. Összeszedtük az összes eddigi és új információt!Óriási dolgokra vagyunk képesek, ha összefogunk - ezt bizonyítja az is, ahogy a tragikus tűzesetet elszenvedett menhely megsegítésére összefogott az egész ország.

 

Ahogy korábban mi is közöltük, tűz ütött ki az Ebsegélynél, sok kutya halálát és óriási károkat okozva. A tűz keletkezésének körülményei eddig még tisztázatlanok, hamarosan befejeződnek  a vizsgálatok és a kárfelmérés, tudta meg a kutyabarathelyek.hu Picard Ancsától, az Ebsegélytől. Megtudtuk továbbá azt is, hogy az adománystop téves információ volt, az adományokat szívesen fogadják, a legapróbb felajánlásért is rendkívül hálásak! Már az eddigi összefogás is példátlan: az egész ország megmozdult, egy emberként segítenek magánemberek, cégek, egyesületek, de még a határainkon túl élő magyarok is!

 

Tűz a menhelyen - óriási károkat okozott
Tűz a menhelyen - óriási károkat okozott
Fotó: MTI

 

Miben és hogyan segíthettek?

A tűzben minden tárgyi felszerelés, eledel bennégett. Szó szerint minden: kötszerek, takarók, tisztítószerek, szerszámok, gépek, fekhelyek. Ancsától megtudtuk, minden olyan felszerelésnek nagyon örülnek, amit állatok körül hasznosíthatnak. A tároláshoz fontos edények, hordók is nagyon jól jönnek, továbbá a romok eltakarításához szemeteskonténer is. A későbbiekben valószínűleg szükség lesz fizikai segítségre is: a tűzoltáshoz felhasznált víz a nagy hidegben megfagyott a kenneleknél, ezeket majd fel kell törni - erre azonban csak később kerül sor, ezeket a kenneleket most nem használják. Az adományok átadóhelyeiről hamarosan további információk is érkeznek.

 

Ezeken felül nagy szüksége van a menhelynek az anyagi támogatásra is, melyet az alábbi adatok alapján tehettek meg:

 

Ebsegély Alapítvány

OTP:11742214-20015893

IBAN:HU73 1176 3426 5940 0880 0000 0000

SWIFT: OTPVHUHB

 

Tűz a menhelyen - az állatok élelme is odaveszett
Tűz a menhelyen - az állatok élelme is odaveszett
Fotó: MTI

 

Az alábbiakban olvasható az Ebsegély közleménye az eset kapcsán:

Eddig tisztázatlan körülmények között keletkezett tűz az Ebsegély Bankházai telephelyén lévő úgynevezett istálló épületében l2017. 01. 25-én 19 óra körüli időben. A keletkezett tűzben a kennelek, az ott tárolt kutya és macska eledelek, kisgépek, szerszámok, illetve az állatok tartásához szükséges egyéb eszközök pl. takarók megsemmisültek. Az épületben 13 kennelben tartott 49 kutyából 44 elpusztult, melyek közül 25 darab kölyök, illetve fiatal kutya volt. Az épület körülbelül 300 négyzetméter alapterületű, tégla szerkezetű, fa födém szerkezettel, benne az állatok melegen tartására használt száraz szalmával, takarókkal, fa kutyaházakkal, amelyek a keletkezett tüzet gyorsan táplálták. A több helyről érkező hivatásos tűzoltók a tüzet megfékezték. Az épület tetőszerkezete és teljes berendezése megsemmisült. A katasztrófa védelem a mai nap folyamán (01. 26.) végzi el a tűzvizsgálati szemlét a hatóság által lezárt épületben. A keletkezett károk enyhítésére magánszemélyek, szervezetek, egyesületetek ajánlottak fel adományokat az anyagi kár enyhítésére, a megsemmisült anyagi javak pótlására és az állatok takarmányozására melyet az Ebsegély hálás köszönettel fogad! Az adományok koordinálása Picard Ancsa-n keresztül a +36703624155 telefonon lehetséges.

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek 150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek
A 2021-es erdőtüzeket követően újra életre kelt a növényzet, ami nemcsak a farmerek állatainak, de a vadon élő növényevőknek is paradicsomi körülményeket kínál. Ez pedig természetes módon odavonzza a ragadozókat is, köztük a farkasokat.

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Levizsgáztak az ország első polgárőrkutyái Hírek - Címlapon
Levizsgáztak az ország első polgárőrkutyái
Felfüggesztett börtönt kapott a kölyökkutya-gyilkos Hírek - Címlapon
Felfüggesztett börtönt kapott a kölyökkutya-gyilkos