A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Levizsgáztak az ország első polgárőrkutyái

2017. január 27., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Sümegen sikeres vizsgát tettek hazánk első polgárőrkutyái! Az ebek több hónapos képzésen vettek részt, ahol különböző feladatokat, parancsokat tanultak, hamarosan pedig szolgálatba is állhatnak.



2016 év végén jelentették be Szombathelyen az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) országos környezetvédelmi konferenciáján a tervet, miszerint kutyás polgárőrség alakulhat. Az első vizsgát Sümegen 9 kutya teljesítette gazdáikkal, összesen 5 városból érkeztek.

 

A Veszprém megyei kisvárosban működik az ország egyik legnagyobb és legaktívabb polgárőrsége 60 fővel: gyalogosan, gépkocsival, mentőmotorral és lóháton is teljesítenek szolgálatot. Vezetőjük képezte ki az első polgárőrkutyákat - írja a HírTV. A vizsgán a kutyáknak engedelmességi és őrző-védő feladatokat kellett teljesíteni, ezt több hónapos felkészülés előzte meg.

 

Kutyás bemutató a szombathelyi konferencián
Kutyás bemutató a szombathelyi konferencián
Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

 

„A polgárőrkutyák képzése ugyanazzal a metodikával épül fel, mint bármelyik munkakutyának a képzése. Engedelmességi gyakorlat az alap, hogy a kutya kezelhető legyen, majd utána az őrző-védő feladatokat tanítjuk meg a kutyáknak” – mondta el Molnár Zoltán, a Sümegi Polgárőr Egyesület elnöke a HírTV-nek.


A polgárőrök is örülnek a kezdeményezésnek, ők is nagyobb biztonságban érzik magukat, ha kutyával az oldalukon járőrözhetnek, kiemelten igaz ez a sötétedés utáni időszakokra. Tervezik azt is, hogy a polgárőrkutyákat a későbbiekben nyomkövetésre és területkeresésre is kiképezik majd.

 

 

 

Forrás: hirtv.hu, kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: thetyee.ca - a kép illusztráció

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Újabb három kuvasz áll szolgálatba a polgárőrségnél Újabb három kuvasz áll szolgálatba a polgárőrségnél
Az Agrárminisztérium támogatásával hetedik alkalommal vehetett át kuvaszkölyköket az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) a fajtamentő mintaprogram részeként szerdán Dunakeszin.

Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét
Állatorvosok és jogászok segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos titkársága az MTI-vel.

Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK
Csalhatatatlan szimatú keresőkutya, aki minden rosszfiút lebuktatott, de hűséges társ és barát is volt.

Ezek a tündéri kuvasz kölykök lesznek egyszer a polgárőrök rettenthetetlen segítői Ezek a tündéri kuvasz kölykök lesznek egyszer a polgárőrök rettenthetetlen segítői
Most még csak bolyhos fehér kis gombócok, de egyszer rettenthetetlen szolgálati kutyák lesznek – a kuvasz kölykök kiképzésük után a polgárőrség munkáját fogják segíteni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hős kutya: kihúzta társát a folyó sodrásából Hírek - Címlapon
Hős kutya: kihúzta társát a folyó sodrásából
Óriási összefogás született a leégett menhelyért - így segíthettek! Hírek - Címlapon
Óriási összefogás született a leégett menhelyért - így segíthettek!