A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Levizsgáztak az ország első polgárőrkutyái

2017. január 27., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Sümegen sikeres vizsgát tettek hazánk első polgárőrkutyái! Az ebek több hónapos képzésen vettek részt, ahol különböző feladatokat, parancsokat tanultak, hamarosan pedig szolgálatba is állhatnak.2016 év végén jelentették be Szombathelyen az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) országos környezetvédelmi konferenciáján a tervet, miszerint kutyás polgárőrség alakulhat. Az első vizsgát Sümegen 9 kutya teljesítette gazdáikkal, összesen 5 városból érkeztek.

 

A Veszprém megyei kisvárosban működik az ország egyik legnagyobb és legaktívabb polgárőrsége 60 fővel: gyalogosan, gépkocsival, mentőmotorral és lóháton is teljesítenek szolgálatot. Vezetőjük képezte ki az első polgárőrkutyákat - írja a HírTV. A vizsgán a kutyáknak engedelmességi és őrző-védő feladatokat kellett teljesíteni, ezt több hónapos felkészülés előzte meg.

 

Kutyás bemutató a szombathelyi konferencián
Kutyás bemutató a szombathelyi konferencián
Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

 

„A polgárőrkutyák képzése ugyanazzal a metodikával épül fel, mint bármelyik munkakutyának a képzése. Engedelmességi gyakorlat az alap, hogy a kutya kezelhető legyen, majd utána az őrző-védő feladatokat tanítjuk meg a kutyáknak” – mondta el Molnár Zoltán, a Sümegi Polgárőr Egyesület elnöke a HírTV-nek.


A polgárőrök is örülnek a kezdeményezésnek, ők is nagyobb biztonságban érzik magukat, ha kutyával az oldalukon járőrözhetnek, kiemelten igaz ez a sötétedés utáni időszakokra. Tervezik azt is, hogy a polgárőrkutyákat a későbbiekben nyomkövetésre és területkeresésre is kiképezik majd.

 

 

 

Forrás: hirtv.hu, kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: thetyee.ca - a kép illusztráció

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét
Állatorvosok és jogászok segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos titkársága az MTI-vel.

Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK
Csalhatatatlan szimatú keresőkutya, aki minden rosszfiút lebuktatott, de hűséges társ és barát is volt.

Ezek a tündéri kuvasz kölykök lesznek egyszer a polgárőrök rettenthetetlen segítői Ezek a tündéri kuvasz kölykök lesznek egyszer a polgárőrök rettenthetetlen segítői
Most még csak bolyhos fehér kis gombócok, de egyszer rettenthetetlen szolgálati kutyák lesznek – a kuvasz kölykök kiképzésük után a polgárőrség munkáját fogják segíteni.

Kitüntetést kapott Főnök, a hős rendőrkutya Kitüntetést kapott Főnök, a hős rendőrkutya
Több kitüntetést is kiosztottak a Rendőrségen az állami ünnep alkalmából: az elismerésben részesültek között négylábú rendőr is van!

Meglepő kutya-munka: USB- és mikrochip-keresésre képeznek ki kutyákat Ausztráliában Meglepő kutya-munka: USB- és mikrochip-keresésre képeznek ki kutyákat Ausztráliában
Ausztráliában a rendőrség keresőkutyái új területen is bizonyíthatnak. Legtöbbször a kábítószerek és robbanóanyagok keresésénél vetik be a kutyákat, most azonban mikrocsipek és USB-k kiszimatolására tanítják őket. Ezek az adathordozók egy nyomozás alkalmával olyan bizonyítékot rejthetnek, amelyekkel azonosíthatják az elkövetőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hős kutya: kihúzta társát a folyó sodrásából Hírek - Címlapon
Hős kutya: kihúzta társát a folyó sodrásából
Óriási összefogás született a leégett menhelyért - így segíthettek! Hírek - Címlapon
Óriási összefogás született a leégett menhelyért - így segíthettek!