A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás polgárőrség alakulhat

2016. december 12., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Jöhetnek a kutyás polgárőrök - legalábbis a gondolat már felmerült. A tervet a múlt héten vázolták fel a Szombathelyen az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) országos környezetvédelmi konferenciáján.



A polgárőrségnek nemcsak a közrend és közbiztonság fenntartása, valamint a bűnmegelőzés területén vannak fontos feladatai, a civil szervezet kétezer egyesülete és 56 ezer fős tagsága révén aktívan bekapcsolóik a hazai környezet- és természetvédelem munkájába - mondta Erdős Viktória az OPSZ alelnöke pénteken a szombathelyi konferencián.

 

Kutyás bemutató a szombathelyi konferencián
Kutyás bemutató a szombathelyi konferencián
Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

 

A konferencián többek közt V. Németh Zsolt államtitkár, Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) elnöke is tartott előadást. A kutyás polgárőrség gondolatáról pedig Lakatos Tibor rendőr ezredes, az ORFK rendészeti főosztályvezetője beszélt előadásában. A tervek között szerepel, hogy a polgárőrök is kutyás járőrszolgálatot láthassanak el közterületeken.

 

Ennek azonban meg kell teremteni mind a jogszabályi, mind pedig az egyéb feltételeit, hiszen a kutya alkalmazása kényszerítő eszköznek minősül, erre pedig a polgárőröknek jelenleg nincs törvényi felhatalmazása.

 

A feladatra szavai szerint jól kiképzett kutyák, illetve az adott kutyát és a szükséges jogszabályokat is jól ismerő, speciálisan kiválasztott polgárőrök kellenek - mondta.

A kutyás járőrözésnek a külterületeken a bűnmegelőzési célzatú járőrszolgálat ellátása során lehet jelentősége - fűzte hozzá az ezredes.

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: thetyee.ca

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Újabb három kuvasz áll szolgálatba a polgárőrségnél Újabb három kuvasz áll szolgálatba a polgárőrségnél
Az Agrárminisztérium támogatásával hetedik alkalommal vehetett át kuvaszkölyköket az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) a fajtamentő mintaprogram részeként szerdán Dunakeszin.

Életet mentett Ego, a belga juhász Életet mentett Ego, a belga juhász
A Fertő-tónál került bajba egy nő – szerencsére Ego, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság soproni személykereső kutyája időben megtalálta!

Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét
Állatorvosok és jogászok segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos titkársága az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker MTI Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megérkezett a legújabb kutyás mozifilm előzetese Hírek - Címlapon
Megérkezett a legújabb kutyás mozifilm előzetese
Az árva állatokhoz is megérkezett a Mikulás Hírek - Címlapon
Az árva állatokhoz is megérkezett a Mikulás